• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

SBS, E-İş Danışmanlığında İddialı

Siemens Business Services (SBS), düzenlediği basın toplantısında SBS hizmetleri ve servisleri hakkında bilgi verdi. SBS Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Vergi Daireleri Otomasyonu, Ixir, İştim projeleri yanı sıra “backbone” üzerinden çeşitli elektronik ticaret sitelerine Web sunuculuğu, güvenlik, yedekleme ve ödeme altyapısı hizmetleri verdiklerini anlattı.

Gülden Tozkoparan-Gülden Tozkoparan
27 Kasım 2001
-Genel
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Siemens Business Services (SBS), düzenlediği basın toplantısında SBS hizmetleri ve servisleri hakkında bilgi verdi. SBS Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Vergi Daireleri Otomasyonu, Ixir, İştim projeleri yanı sıra “backbone” üzerinden çeşitli elektronik ticaret sitelerine Web sunuculuğu, güvenlik, yedekleme ve ödeme altyapısı hizmetleri verdiklerini anlattı.

SBS’in, 1995 yılında Almanya’da Siemens AG ve Siemens Nixdorf AG evlilikleri ile kurulduğunu, 1997 yılında da Almanya dışında ilk Türkiye’de faaliyete geçtiğini belirten Arkan, dünyada sunduğu çözümler ve hizmetler ile elektronik, mobil iş sektörüne öncülük ettiğini, bugün 90 ülkeye yayıldığını, 33 bin 500 çalışanı ile 6 milyar EURO ciro gerçekleştirdiğini söyledi.

Çağlayan Arkan’ın verdiği bilgiye göre, SBS, kapsamlı bilgi ve iletişim deneyimi ve özel sektör bilgileriyle çözüm ve hizmetlerini “danışmanlık, tasarlama, kurulum, işletim, bakım” değerler zincirinin içinde tek bir kaynaktan sunuyor. Bu çözüm ve hizmetler, sistem entegrasyonu yoluyla danışmanlık hizmetlerinden, müşterilerin tüm iş süreçlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor ve komple BT yönetimini içeriyor.

Arkan SBS’in vizyonu konusunda ise şöyle konuştu: “Türkiye’nin bilgi toplumu olması, böylece verimliliğin, üretkenliğin, büyümenin, kısaca refahın artmasını sağlamak. Siemens’in geçmiş 153 yıldaki başarısını önümüzdeki 153 yılda da sürdürebilmesi için, gereken sürekli değişimi gerçekleştirmesinde ve servis sektöründe de başarılı olmasında aktif rol oynayacaktır.”

E-iş platformuna geçmek isteyen kurumlara danışmanlık hizmeti sunduklarını belirten Arkan, SBS’in bu kapsamda önce kurumların mevcut durumunu ve ihtiyaçlarını derinlemesine incelediklerini, e-iş konusundaki vizyonunu, stratejisini kurumla birlikte belirlediklerini, e-iş’in kuruma getireceği fırsatları ortaya çıkardıklarını söyledi. Kurumlara e-iş yol haritasını çizerken, teknolojiden önce kurumun yaptığı işe odaklandıklarının altını çizen Arkan, kurumun ihtiyaçlarına uygun e-iş süreçlerini analiz ettiklerini, tasarladıklarını ve daha sonra en doğru teknoloji ve yazılım seçimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Arkan: Danışmanlık Hizmetinde Marka Bağımız Yok

Kurumların e-iş dönüşümünde danışmanlık ve servis hizmeti verirken, Siemens ürünlerine bağlı olmadıklarını, bu nedenle her türlü ürün, yazılım ve hizmeti kullandıklarını, işbirlikleri yaptıklarını söyleyen Arkan, SBS’in elektronik ve mobil iş çözümlerini şöyle özetledi:

  • Kurumsal kaynak yönetimi (ERM)
  • Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM)
  • İş bilgi yönetimi (BIM)
  • E-ticaret (e-commerce)
  • Tedarik zinciri yönetimi.
  • Mobil iş.

    Basın toplantısına SBS hakkında bilgi vermek üzere ayrıca, SBS Ticaret Direktörü Mustafa Çağan, BT Hizmetleri Direktörü Sadi Abalı, İş Geliştirme ve Satış Bölüm Müdürü Münir Kundakçı, Elektronik İş Çözümleri Bölümü Müdürü Ongun Aydın, İnsan Kaynakları Direktörü Bekir Kural, Kamu Hizmetleri Direktörü Ciğdem Ertem katıldı.

    İş Geliştirme ve Satış Bölüm Müdürü Münir Kundakçı

    İş Geliştirme ve Satış Bölüm Müdürü Münir Kundakçı, SBS’in çalışmalarından örnekler verdi. Ixir örnek projesini anlatan Kundakçı, şöyle konuştu:

    “Ixir kurulmadan önce, bize hedeflerini söylediler. Büyürken önlerine çıkacak teknolojik problemlerle uğraşmak istemediklerini vurguladılar. Ixir’de bir tane IT elemanı ve IT departmanı olmadan ISS’lik hizmeti veriliyor. Ixir’in bütün IT hizmetleri ve teknolojik alt yapısı SBS tarafından sağlandı ve bir gün bile erişim problemi yaşamadı. ‘Kullandığın kadar öde’, ‘bankadan öde’ gibi yeni sistemlerin arka planında SBS hizmetleri var ve 3 ay gibi kısa bir süre içinde hayata geçti.”

    BT Hizmetleri Direktörü Sadi Abalı

    BT Hizmetleri Direktörü Sadi Abalı ise SBS ekibi hakkında bilgi verdi. 426 SBS personelinin 140 tanesinin markadan bağımsız olarak destek-bakım hizmeti verdiğini söyleyen Abalı, “Türkiye’nin en büyük hizmet gruplarından biri olan SBS’in Türkiye’ye yayılmış 14 yerde hizmet büroları, 13 yerde sistem odası ile donatılmış bir teşkilatı bulunuyor” dedi.

    İnsan Kaynakları Direktörü Bekir Kural, kriz nedeniyle birçok şirket eleman çıkarırken, son dönemde 72 eleman alındığını, 8 bölümde ise eleman aradıklarını söyledi. İnsan kaynakları olarak önce kendi kurumlarında performans yönetimi oluşturduklarını ve ölçülebilir hedefler koyduklarını, böylece yüzde 121 verim artışı sağladıklarını belirtti. Kural, 2001 yılı içinde “çalışanların memnuniyeti” araştırmasını da gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

    Kamu Hizmetleri Direktörü Ciğdem Ertem

    Kamu Hizmetleri Direktörü Ciğdem Ertem ise, e-devlet sürecinde önce kurumların belli süreçlerden geçerek değişimi yaşaması gerektiğini, daha sonra teknolojik yapının kurulması gerektiğine dikkat çekti.

    Ertem, Vergi Daireleri Otomasyonu’nun ikinci aşaması olan VEDOP 2’de 50 milyon dolarlık tahmini bedel ile 450 vergi dairesinin donanım, yazılım, veri ambarı hizmetlerinin verileceğini söyledi. Daha önce 153 vergi dairesinde otomasyonu sağladıklarını belirten Ertem, 1700 vergi denetçisinin bu sisteme dahil olduğunu belirti.

    Etiketler: E-İş Altyapı ÇözümleriHaber
  • Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

    ABONELİKTEN ÇIK
    Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

    GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

    Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

    DEPREMDE HABERLEŞME SIKINTISI

    6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Merkezli Deprem Sırasında Yaşanan Haberleşme Sıkıntısına Dair Bilgiler

    YAZARLARIMIZ

    blank
    Ernur Öktem
    • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
    blank
    Fusun S.Nebil
    • TikTok’u Yasaklarlarsa, Biden ve Demokratlar, Z Neslinin Tokadını Yerler mi?
    blank
    Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
    • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
    blank
    Mehmet Taşnikli
    • Çip Dünyasının Devi ARM, Halka Arz Öncesi Fiyatları Yükseltmeye Uğraşıyor
    blank
    turk-internet.com / Bilgi
    • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

    HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

    • Operatöre Ceza Verdik, Gelecek Depreme Kadar Kötü Haberleşmeyi Unutun
    • Meta’nın Güvenlik Yöneticisi, Yunanlılar Tarafından Hacklendi ve 1 Yıl Takip Edildi
    • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
    • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
    • Bilişim Uzmanlarının Büyüyen Sorunu Tükenmişlik Sendromu

    HAFTANIN KELİMESİ

    3GPP

    3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

    3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

    Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
    blank

    Bildirimler

    Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

    Son Yorumlar

    • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
    • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
    • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
    • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
    • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

    Haber bültenimize abone olun

    Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

    • Haber İndeksi
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Bildirimi
    • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
    • Destek
    • Bize Yazın

    © 2021 Turk-Internet.com

    No Result
    View All Result
    • Ana Sayfa
    • BİLİŞİM
    • e-TİCARET
    • INTERNET
    • TELEKOM
    • YENİ TEKNOLOJİLER
    • Hakkımızda

    © 2021 Turk-Internet.com

    Tekrar Hoşgeldiniz!

    Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

    Şifremi unuttum? Kayıt Ol

    Yeni Hesap Oluştur

    Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

    Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

    Şifrenizi geri alın

    Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

    Giriş yap
    Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.