Fujitsu, 6. Kamu Yararına Teknoloji Konferansı’nı düzenledi. Fujitsu Türkiye’de Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır her yıl binlerce ziyaretçinin ağırlandığı gelenekselleşen etkinlikte Fujitsu’nun İnsan Odaklı Toplum vizyonu ve “Geleceği Birlikte Şekillendirme” hedefiyle geliştirdiği çözüm ve öneriler katılımcılara sundu.
Fujitsu firması özellikle sağlık, eğitim gibi konulardaki çözümleri ile biliniyor. Ama toplantının önemli bir haber şuydu; Fujitsu Türkiye’de Genel Müdür olarak göreve başlayan Selda Bağdat Bahadır açılış konuşmasında, Fujitsu’nun Türkiye’yi yatırım yapılacak ülkeler listesine aldığı müjdesini verdi. Bahadır, “Fujitsu, Japonya dışında yatırım yapılacak 10 ülkeden biri olarak Türkiye’yi seçti. Bu karar bir anlamda Türkiye’nin WEMEIA bölgesinin yıldızı parlayan ülkelerinden biri olduğunun da kanıtı” dedi.
Turk-internet.com olarak, sektörün başarılı profesyonellerinden olan Selda Bağdat Bahadır’la yapılan etkinlik ve Türkiye’ye yapılacak yatırım hakkında bir söyleşi yaptık. Bunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Ayrıca Turk-internet.com olarak avuç içi damar okuma alanında pazarda önemli yere sahip olan Fujitsu yetkililerine kişisel verilerin korunması ve gizliliği hakkında soru sorduk. Verilen cevabı aşağıda izleyebilirsiniz.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Japon Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Takahiko Katsumata’nın yanı sıra Fujitsu Depolama Ürün Grubu Başkanı Bernhard Brandwitte, Fujitsu Laboratuvarları Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Dr. Adel Rouz, Fujitsu Global Sunucu Platformları Başkan Yardımcısı Udo Würtz de etkinlikte sunum yaptı.

Kaynak : 