WhatsApp henüz geri adım atmadı ama 8 şubatta gelecek olan gizlilik politikası değişikliği ile ilgili yaygın tepkilere yanıt olarak kullanıcı gizliliğine ilişkin tutumunu özetleyen yeni bir SSS sayfası ve tweeti yayınladı.
Kullanıcılar açısından temel sorun, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşım için kullanıcıları mecbur bırakıyor olması. Kullanıcılar, 8 Şubat’ta yürürlüğe girecek gizlilik politikası değişikliklerinde, hassas profil bilgilerinin WhatsApp’ın ana şirketi ile paylaşılmasına mecbur bırakılıyor.
Facebook Büyük Hata Yaptı
Politika değişikliği sadece ülkemizde değil, dünyada büyük tepkiye yol açtı. Bunun nedeni Facebook hakkında gitgide artan endişeler ve geçmiş kötü mahremiyet performansı. Gizli profil tuttuğu anlaşılan ve Apple’ın yeni kullanıcı opsiyonu içinde Facebook’un sadece kendisine verilen verileri değil, pek çok başka veriye baktığının anlaşılması oldu.
WhatsApp’a göre değişiklik sohbetler veya profil verileriyle ilgili değil. WhatsApp’ı müşteri hizmetleri için kullanan işletmelerin sohbetlerinin günlüklerini Facebook sunucularında nasıl saklayabileceğini ana hatlarıyla belirtmek için tasarlandı.
WhatsApp yöneticileri, Instagram şefi Adam Mosseri ve Facebook AR / VR başkanı Andrew “Boz” Bosworth şimdi durumu düzeltmeye çalışıyor ama pek işe yaramış gözükmüyor. Alttaki cevaplara bakarsanız, kendiniz de görebilirsiniz. Tepkiler dünya çapında.
Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?