Software AG, mevcut sistemlerin modern hale getirilmesini sağlayan ApplinX yazılımında bazı geliştirmeler yaptığını duyurdu. Buna göre yazılım, açık kaynak kodlu Eclipse entegre geliştirme ortamını, Fujitsu-Siemens BS2000/OSD işletim sistemini, Natural dili ile yazılmış programlardan yapılabilen bilgi yükleme (upload/download) işlemleri desteği ve Arapça, Farsça, Türkçe gibi dilleri destekliyor. Mevcut sistemler kullanılarak standart program bileşenleri yaratılması da mümkün. Bu sistemler, Java, .NET ve kurumsal portallar gibi modern ortamlara entegre edilebiliyor.
ApplinX mevcut sistemlerin güvenilirlik, güvenlik ve yüksek performans gibi güçlü yönlerine dayanarak, mevcut uygulamaları koruma, genişletme ve Web servisleri ile SOA (Servis Odaklı Mimari) ortamlarına entegre etme yetenekleri sunuyor. Yazılım, kullanıcıların, birden fazla ekranı tek bir Web sayfasında birleştirmelerini sağlarken, XML, SOAP ve WSDL standartlarına dayalı Web bileşen ve servislerini otomatik olarak üretiyor. Yazılımın kullanıcı dostu düzenleme ve yönetim araçları, geliştirme uzmanlarına, mevcut Java ve/veya .NET programlama becerilerini kullanarak hızla sonuç alma imkanı tanıyor.
İşaretle-Tıkla
ApplinX global düzeyde kabul gören Eclipse entegre geliştirme ortamını (IDE) desteklediği için, açık kaynak kodu geliştiren uzmanlar, alışmış oldukları araç setini kullanarak mevcut sistemleri modern hale getirebiliyorlar. Bu da geliştirme uzmanlarının verimliliğini artırıyor. ApplinX’in özel kodlama gerektirmeyen yapısı ve işaretle-tıkla yaklaşımı, her seviyeden geliştirme uzmanına, sistem modernleştirme konusunda haftalar ya da günler içinde sonuç alma imkanı veriyor.
ApplinX’in yeni versiyonu, Arapça, Farsça ve Türkçe karakter setlerini destekliyor. Bunun yanında, Japonca, Çince, Korece, İbranice, Rusça ve Thai dili de destekleniyor.
ApplinX, Fujitsu-Siemens BS2000/OSD (9750) işletim sistemini kullanan şirketlerin mevcut sistemlerini modernleştirmek için geniş seçenekler sunuyor. ApplinX’te yapılan diğer geliştirmeler arasında, Natural dili ile yazılmış programlardan yapılabilen bilgi yükleme (upload/download) işlemleri desteği, bir grup ekranda global değişiklik yapma yeteneği, anlık genişletmeler ve HTML Dokümanı Nesne Modeli (DOM) desteği yer alıyor.
ApplinX Software AG’nin Enterprise Legacy Integrator (ELI) ürün portföyü içinde bulunuyor. Bu portföy, işletmelere, mevcut teknoloji yatırımlarını koruyarak ve genişleterek, maliyet tasarrufu yapma ve verimliliği artırma imkanı veriyor.
SoftwareAG Hakkında
Software AG, uygulama ve sistemleri entegre ederek stratejik kurumsal bilgilerin tek noktadan ve gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlamakta; anabilgisayar ve açık sistem BT (bilgi teknolojileri) ortamlarını daha modern hale getirmektedir. Adabas, Natural, EntireX ve Tamino ürün ailelerini sunan şirket, 59 ülkede 2.500 çalışanla hizmet vermektedir. Dünya çapında 3.000 müşterinin misyon kritik sistemlerine destek veren Software AG, 3 kıtada 5 Ar-Ge merkezine sahiptir. 1969’da kurulan Software AG, bugün Avrupa’nın en büyük ve köklü sistem yazılımları sağlayıcısı konumundadır. Merkezi Almanya’da bulunan şirket, Frankfurt Borsası’na kayıtlıdır. Şirketin 2004 yılı toplam gelirleri, 411 milyon Euro olarak gerçekleşmiştir.



Kaynak : 