Sistem yazılım teknolojisi üreten Software AG yaptığı uluslararası anlaşmaları kamoyuna duyurdu. Software AG’nin HP, BEA ve IBM ile yaptığı farklı anlaşmalarla Tamino XML platformunun daha geniş bir şekilde kullanımı sağlanacak.
Software AG ve IBM Anlaşması
Software AG ve IBM, yapmış oldukları müşteri çözümleri anlaşması ile Software AG’nin elektronik iş teknolojilerini IBM’in portföyüne dahil etti. Software AG ve IBM yapılan bu anlaşma ile yeni müşteri çözümlerini birlikte sunacaklar. IBM’in B2B gibi iş uygulamalarının geliştirebilmesi için tasarlamış olduğu WebSphere, bir web uygulama sunucusu. WebSphere, tek bir kaynakta bulunan web uygulamalarından, geniş kurumsal ölçekteki iş uygulamalarına kadar yayılabilen geniş bir kullanım alanına sahip.
Tamino XML veritabanı, XML verisini yalın olarak depolaması, entegrasyonunun kolaylığı ve veri alış verişindeki performans kriterleri açısından XML bilgisini sunabilecek ve web uygulama sunucuları ile entegre çalışabilecek en uygun çözüm bileşen.
Tamino’nun WebSphere ile entegre çalışması sayesinde uygulama geliştiriciler, elektronik iş uygulamaları için veri yönetimi ve işlenmesi alanında yüksek performanslı bir teknolojiyi kullanmış olacaklar.
Software AG ve BEA Anlaşması
Software AG’nin elektronik iş için geliştirmiş olduğu Tamino XML platformu ve BEA’nın Elektronik İş platformu olan WebLogic’in entegrasyonu sağlanarak ortak müşteri çözümleri sunulacak.
Teknolojik açıdan bir örnek vermek gerekirse; Tamino X – Bridge, BEA Web Logic Platform’unun XML kullanımını genişletecek ve Tamino X – Node ise BEA Web Logic’in Back End veritabanı erişimlerini kolaylaştıracak.
Software AG’nin Tamino XML platformu, XML verisini yalın olarak saklama ve sunabilme özelliğine sahip. X-Node ile dışsal veri kaynaklarına bağlanabilen Tamino XML platformu sayesinde, BEA WebLogic platformunun performansı artacak.Yapılan bu anlaşma neticesinde;
Software AG ve HP Anlaşması
Software AG ve HP yapmış oldukları anlaşma uyarınca, Tamino XML sunucusu ve HP Bluestone J2EE uygulama sunucusunu bir paket olarak müşterilerine sunacaklar. Böylece Software AG, HP’nin çözüm sunucu programının üyesi durumuna gelecek.
Software AG ve HP yapmış oldukları bu anlaşma ile her iki kuruluşunda başlıca amaçları; müşteri portföylerine “daha geniş seçenekler sunmak” olarak belirtildi.
HP – UX 11, HP’nin PA-RISK işlemci mimarisindeki platformlar için geliştirmiş olduğu UNIX işletim sistemidir. Tamino, halen HP – UX 11 üzerinde çalışmaktadır.



Kaynak : 