Böylece şirketler, her bir işyükünü kendi kaynaklarıyla karşılamak durumunda kalmıyor. Bu da sabit BT maliyetlerini düşürüyor. T-Systems uzmanları, ziyaretçilere, bilgisayar kapasitesi, veri depolama ve arşivleme gibi bileşenleri, ihtiyaçlarına göre nasıl satın alabileceklerini anlatacaklar. Ayrıca ziyaretçiler, SAP ya da Siebel gibi iş uygulamalarından hangisini kullanabileceklerini görecekler.
Şirketler, veri merkezlerindeki maksimum işyüklerini harici bilgisayar kapasitesi satın alarak karşılayabiliyorlar. BT sistemleri T-Systems tarafından çalıştırılan müşteriler ise daha büyük fayda sağlıyorlar; çünkü yalnızca temel BT hizmetleri için para ödüyorlar ve ihtiyaçları doğrultusunda ek kapasite satın alıyorlar. Bunun dışında, ICT (bilgi ve iletişim teknolojileri) hizmet sağlayıcısı, bir şirketin esnek bir modele dayalı tüm BT sisteminin sorumluluğunu üstlenebiliyor. Kullanıcılar, yalnızca yararlandıkları kaynaklar için ödeme yapıyorlar.
Forrester Research’e göre, dış kaynak kullanımına talep artıyor. Analistler, 2006’da, şirketlerin toplam BT kaynaklarının üçte birini bu alanda kullanacaklarını tahmin ediyorlar. Bu nedenle T-Systems, müşterilerine, ihtiyaçlarına göre kullanabilecekleri bilgisayar kapasitesi, veri depolama ve arşivleme gibi bileşenler sunuyor. Gelecekte, grid (global paylaşımlı) bilgi işlem sayesinde, kaynaklar daha hızlı, daha esnek ve daha ölçeklenebilir bir yapıda sunulacak; çünkü, bugün hâlâ bir bilgisayar uzmanınca atanan veri depolama ve bilgisayar kapasiteleri, bundan böyle sistem tarafından otomatik olarak karşılanacak.
T-Systems Hakkında:
Deutsche Telekom’un dört bölümünden biri olan T-Systems, dünya çapında 42,000 çalışanı ve 2002 yılı geliri 10.5 milyar Euro ile Avrupa’nın Bilişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon sağlayıcısı liderlerindendir. Dünya çapında 20’den fazla ülkede temsil edilen T-Systems, bilişim teknolojileri ve telekomünikasyona yönelik, yenilikçi ve sektöre özel çözümler sağlamak üzere müşterilerinin rekabet güçlerini artırmayı amaçlamaktadır.