• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOM TEKNOLOJİK MEVZUAT - HUKUK 5651 - Erişim Engelleme

Telkoder, Erişim Sağlayıcılar Birliği Konusunda ISS’lere Birlik Çağrısı Yaptı

Fusun S.Nebil-Fusun S.Nebil
14 Mart 2014
-5651 - Erişim Engelleme, İnternet Erişimi, Regülasyon
0
Telkoder, Erişim Sağlayıcılar Birliği Konusunda ISS’lere Birlik Çağrısı Yaptı

Telkoder, Erişim Sağlayıcılar Birliği Konusunda ISS'lere Birlik Çağrısı Yaptı

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

ISS’ler ve Erişim sağlayıcılar dahil olmak üzere Telekomünikasyon işletmecilerinin Derneği olan TELKODER, 5651 sayılı İnternet Kanunu ile zorunlu olarak kurulacak ve tüm ISS’ler ve Erişim Sağlayıcıların zorunlu olarak üye olacakları “Erişim Sağlayıcıları Birliği” nedeniyle üyelerinin ve işletmecilerin zarar görmemesi için birlik çağrısında bulundu.

BTK “Erişim Sağlayıcılar Birliği” işlemlerini kendi başına yapıyor. Düzenlediği toplantılarla da bu çalışmalara firmaların da katkıda bulunduğu izlenimini veriyor.

Hatırlayacaksınız, 19 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan Torba Kanun ile 5651 sayılı İnternet Kanununda yapılan değişiklikler arasında önemli bir konu da, sektördeki tüm erişim sağlayıcılar için katılınması mecbur tutulan bir “Erişim Sağlayıcıları Birliği” kurulmasıydı.

Birliğin kuruluşunun 19 Mayıs 2014 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. Bunun için de Tüzüğünün hazırlanması, tüm ISS ve Erişim Sağlayıcıların en az %25’i tarafından imzalanarak “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)” onayına sunulması isteniyor.

Birliğin kurulmasının ardından bir ay içerisinde tüm ISS ve Erişim Sağlayıcıların bu Birliğe üye olmaları zorunlu tutulmuş durumda. Aksi durumda birliğe üye olmayanlar ISS ve Erişim Sağlayıcı olarak faaliyet gösteremeyecekler.

İşte Telkoder bu birlikle ilgili olarak bir çağrı yaptı. Çağrıda şunlar belirtildi :

5651 sayılı kanunda ele alınması gereken birçok konu bulunuyor. TELKODER* olarak kanunda değişmesi gereken konular ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Değiştirilmesi şart olan bu hususların bazıları, işletmecilere çok yüksek mali yükümlülükler getiriyor. Devlet, bu yasa ile hedeflenen amacı gerçekleştirirken, aynı zamanda sektörde faaliyet göstermekte olan lisans almış işletmecilerin yok olmasına, işletmeciliğin esaret haline gelmesine neden olmamalıdır. Zira esaretin bulunduğu yerde özgürlüklerden bahsetmek mümkün değildir. Bu noktaya gelinmemesi için sektördeki tüm işletmeciler birlikte mücadele etmelidir.

TELKODER* olarak, Kanun ile “Erişim Sağlayıcıları Birliği” adında bir Sivil Toplum Kuruluşunun zorunlu olarak kurulmasını ve zorunlu olarak üye olunmasını doğru bulmuyoruz. Ancak Kanun gereği kurulacak olan söz konusu Birliğin mümkün olduğu kadar sivil olması ve büyük, orta, küçük ciroya sahip tüm işletmecilerin korunmasının Tüzük ile sağlanabileceğini düşünüyoruz. Bu Tüzük, sektörde faaliyet gösteren 280’e yakın lisanslı işletmecinin %95’inin varlığın sürdürüp sürdüremeyeceğini belirleyecektir.

Telkoder’in tüzük yazılımı konusunda çalıştığı bildiriliyor.

Erişim sağlayıcılar birliği kapsamına giren firmaların genel olarak olaydan memnun olmadıklarını, bize ulaştırdıkları çeşitli maillerden görüyoruz. Bu görüşleri ayrı bir haberde yayınlayacağız. Küçük firmaların bu birliğin kurulması sonrasında hayat şanslarının azalacağı, sektörün bir tekele ya da düopol’e döneceği konuşuluyor. Bu ise zamanla tüketiciyi vuracak olan bir gelişme.

Etiketler: 5651 Sayılı KanunBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB)HaberInternet Servis Sağlayıcı (ISS)Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER)Sivil Toplum Örgütleri

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
Fusun S.Nebil
  • Boğaziçi Rektörünün Yeni Vakfı “BUVAKIF” için Neden 5072 Uygulanmıyor?
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
Mehmet Taşnikli
  • Microsoft’un Kurumsal eMail Hesapları için “Doğrulanmış Yayıncı” OAuth Uygulaması İhlal Edildi
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Dünyanın İç Çekirdeği Tersine mi Dönmeye Başladı?
  • Eski Cep Telefonunuzu Hala Nasıl Kullanırsınız?
  • Boğaziçi Rektörünün Yeni Vakfı “BUVAKIF” için Neden 5072 Uygulanmıyor?
  • İstanbul Valiliği TÜGVA için Red Verirken, BÜMED için Neden Red Vermiyor?
  • Microsoft Bulut Dünya Çapında Kesinti Yaşadı

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.