• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa BİLİŞİM İntegratörler Endüstri 4.0/Digital Dönüşüm

Tesid Sohbetleri’nin 5’incisinin Konuğu Arçelik Üretim ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız Oldu

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
3 Nisan 2021
-*ETKİNLİK, Akıllı Bina / Akıllı Şehir, Endüstri 4.0/Digital Dönüşüm, Pazarlama
0
Tesid Sohbetleri’nin 5’incisinin Konuğu Arçelik Üretim ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız Oldu

Tesid Sohbetleri’nin 5'incisinin Konuğu Arçelik Üretim ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız Oldu

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), ulaşım, güvenlik, enerji, sağlık, iletişim ve tarım başlıklarında dijital dönüşüm dikeylerini ele aldığı Tesid Sohbetleri’nin beşincisini gerçekleştirdi.

“Akıllı Evler” konusunun ele alındığı etkinliğin konuğu ise ARÇELİK Üretim ve Teknoloji’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız oldu. Gazeteci Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinliğin açılış konuşmasını ise TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu yaptı.

“TESİD’in hedefi buluşturmak ve işbirliğini teşvik etmek….”

Tunaoğlu, açılışta şunları söyledi;

“Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka, Derin Öğrenme, Makina Öğrenmesi gibi teknolojik gelişmelerin tüm sektörlerde etkin ve yaygın olarak kullanıldığı bir dönemdeyiz. Elektronik sanayii ise bu teknolojilerin tamamı için olmazsa olmaz bir konumda, gereken donanım ve yazılımları üretiyor. TESİD olarak hedefimiz elektronik sektöründe yer alan firmalar ile elektronik sektörüne ihtiyaç duyan firmaları birbirleri ile buluşturmak, iş birliği yapmalarını ve bu sayede bu büyük teknolojik dönüşümde geride kalmamalarını sağlamak.

Arçelik bugün; dünya çapında 30.000’in üzerinde çalışanı, 8 ülkede 22 üretim tesisi, 12 markasıyla 146 ülkeye ürün ve hizmet sunan bir dünya devi. İlk kuruluşundan itibaren teknolojik gelişimi takip eden, hedef pazarını dünya ölçeğinde belirlemiş, sürdürülebilir, çevreci büyümeye ve gelişime odaklı, ArGe ve ÜrGe yetenekleri ile hızla değişen dünyaya ayak uydurabilen Türkiye’nin yüz akı markası. Cari fazla veren nadir sektörlerimizden birisinin en büyük temsilcisi.

“Akıllı Yaşam” teması kapsamında düzenlediğimiz “TESİD Sohbetleri” kapsamında ARÇELİK Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Nihat Bayız’ı konuk etmekten çok mutluyuz. Akıllı Evler konulu bu toplantımızda ARÇELİK’in bu alandaki tecrübe ve vizyonundan TESİD üyeleri olarak faydalanacağımıza inanıyorum.”

“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonumuzla doğa farkındalığı olan ürünler tasarlıyoruz….”

Gazeteci Hakan Güldağ‘ın sorularını yanıtlayan Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, şöyle konuştu;

“Akıllı ev konseptindeki kural tabanlı dijitalleşme yaklaşımı, yerini insanların hayatına değer katan ve onu anlayan bir yaklaşıma doğru evrimleşiyor. Beyaz eşyalarımız donanım tabanlı ürünlerden yazılım tabanlı ürünlere dönüşüyor. Bundan sonra hayatımızda ana fonksiyonlarını koruyan ama bir yandan da çevresi ile bilgi alışverişinde olan yaptıkları asıl işi daha da iyi yapmaya çalışan dijital ürünler olacak. Biz ARÇELİK olarak vizyonumuza dijital ev aletlerimizle geleceğin akıllı ev çözüm sağlayıcısı olmayı koyduk. Bu kapsamda bulut yazılımları, dijital aygıtların tasarımı ve üretimi konularında yerli firmalardan destek alabilmeyi arzu ediyoruz”

Nihat Bayız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ARÇELİK olarak hem Türkiye hem de küresel (global) pazarda önemli bir oyuncuyuz. Şu anda 1,5 milyon civarında akıllı beyaz eşya ürünümüzü (IoT özellikli ürünler) tüketicilerimizle buluşturduk. Bağlantılı (connected) ürün çeşitlerimizi üç sene içerisinde 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Stratejimizi de bağlantılı (connected) ürün çeşitleri üzerine kuruyoruz. Bu sayede hem müşterilerimiz için akıllı ve kolay kullanımlı ürünler yapacağız hem de şirketimiz için operasyonel verimlilik konusunda iyileştirmeler gerçekleştireceğiz. Amacımız bir yandan müşterilerimizin akıllı ev konseptinden beklentilerini karşılamak ve hayatlarına değer katmak, bir yandan da dünya kaynaklarının verimli kullanılması, israf edilmemesi konularında örnek olarak farkındalık yaratmak. “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonumuzla doğa farkındalığı olan ürünler tasarlıyoruz. Bizlere bir kez daha sağlığın önemini hatırlatan ‘COVID-19 salgınının ortaya çıkmasıyla iç hava kalitesi ve hijyen odaklı akıllı çözümler üzerine çalışmaya başladık.”

“ARÇELİK olarak girişimcileri destekliyoruz….”

ARÇELİK’in çok disiplinli (multi discipline) iş birimleriyle girişimciler (startup firmalar) arasında iş birlikleri gerçekleştirdiğine dikkat çeken Bayız şunları ifade etti:

“TÜBİTAK ile birlikte 2018 yılından bu yana girişimci ekosistemini desteklediğimiz “BiGG ARÇELİK Garage” programından sonra, Koç Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin katılımıyla daha geniş kapsamlı yeni bir girişimci destek programına başladık. Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS, ODTÜ Teknokent ile TÜBİTAK’ın 1512 Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında BiGG3 markası altında birleştik. Ar-Ge niteliği yüksek, yenilikçi iş fikirleri olan girişimcilere, TÜBİTAK’tan 200.000 TL hibe alma yolunu açabilecek BiGG3 Programı, eğitim ve mentorluk desteği sağlıyor. HomeWhiz platformumuzu Türkiye’nin “Akıllı Ev” Platformu haline getirmek için 15 firma, üniversite ve girişimcilerle (startup firmalarla) birlikte iş birliği yapıyoruz. ARÇELİK Garage’da bugüne kadar 250’ye yakın girişimci farklı hızlandırma programlarına dahil oldu. Bu programlar sonunda 10 erken aşama girişimin şirketleşmesine destek olduk ve yaklaşık 20 girişimci (startup firma) ile birlikte iş geliştirme ve ticarileşme faaliyetleri kapsamında çalıştık.”

Etiketler: Akıllı EvArçelikBİGG Arçelik GarageDijital DönüşümHakan GüldağKoç ÜniversitesiNihat BayızOrta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)TESİD SohbetleriTürk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD)Yaman Tunaoğlu

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • CHP’nin Big Data Analizi, AKP’yi Telaş Ettirdi
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • Rusya, Ukrayna’nın İşgal Ettiği Bölgelerinde İnterneti Rus Şebekelerine Yönlendiriyor
turk-internet.com / Bilgi
  • Kaldığınız Otel ya da Kiralık Evde Gizli Kamera Var mı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • BTK, 6400 Kadroyu Üst Dereceden Emeklilik Dağıtmak için mi Kullanıyor?
  • BTK’da 3 Kurul Üyesinin Yenilenmesi Yaklaşırken
  • KPSS Soruları Sızdı mı?
  • Büyük Teknoloji Firmalarının En Büyük Hissedarları Varlık Şirketleri
  • Google, “Tırnaklı” Arama Sonuçlarını İyileştirdi

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.