Teknolojinin gelişimi her sektörde yeni iş modellerinin ortaya çıkmasını sağlarken bu dönüşüm görev tanımlarında da keskin değişimlere yol açıyor.
Bugüne dek yapay zeka teknolojilerinden abartılı beklentilerin öne çıktığını belirten TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu şöyle dedi:
“Yapay zeka teknolojilerinden nasıl daha etkin bir şekilde faydalanabiliriz sorusuna odaklanılması gerektiğini düşünüyoruz. Yapay zeka, insanın yerini almak için değil, onun yeteneklerini ve vizyonunu artırmak için kullanılmalıdır. Teknoloji, kuşku yok ki analistlerin görev tanımlarında da önemli değişikliklere yol açtı. Bu değişimden etkili bir şekilde yararlanmak için analistlerin rolünü doğru bir şekilde yönetmeliyiz.”
“Birlikte düşünmenin gücüne inanıyoruz”
Tüm proje süreçlerinde etik ve güven gibi yeni beklentilerin öne çıktığını vurgulayan Barış Sarıalioğlu şu açıklamalarda bulundu:
“Modern analistler artık kimsenin farkında olmadığı gerçeklere odaklanıyor. Bu noktada paydaşlarla birlikte düşünmek oldukça kıymetli. Bizler, tüm iş süreçlerinde sinerjiden doğan takım ruhunun başarının anahtarı olduğunu düşünüyoruz. Ortaya konan çözümler yeterince kullanılmadığında teknik olarak mükemmelliğe ulaşmış bir proje bile gerçek ihtiyaçlara cevap veremeyebilir.”
“İnsan merkezli çözümlere odaklanılmalı”
Proje aşamasındaki en önemli sürecin başlangıç noktası olduğuna dikkat çeken Barış Sarıalioğlu şöyle dedi:
“Kalıcı ve değerli çözümler üretmeyi iş süreçlerimizin merkezinde konumlandırıyoruz. Bir ekrana eklenen ve önemsiz gibi görünen küçük bir alan bile birçok sistemi ve buna bağlantılı olarak raporlamayı ciddi anlamda etkileyebiliyor. Bu paralelde, doğru çıktılar elde etmek için insan odaklı çözümlerin yer aldığı bir anlayış benimsenmeli, gerçek ihtiyaçlara göre hareket edilmeli. Modern analizin hedefi mükemmel raporlar hazırlamak yerine, projenin başlaması için geliştirmeye hazır bir yapı kurmaktır.”
“Amacımız: İnsanın karar verme kalitesini artırmak”
Teknik olarak kusursuz çalışan bir sistemin ortak bir dil benimsenerek oluşturulabildiğine inandıklarını açıklayan Sarıalioğlu son olarak şu ifadelere yer verdi:
“İnsanlar artık teknolojiyi değil, hayatlarını kolaylaştıran çözümleri satın alıyor. Bizler, her şeyin otomatikleştirildiği projeler geliştirmiyoruz, amacımız her zaman insanın karar verme kalitesini artırmak. Kullanıcılar, çalışma mantığını anlamadıkları en akıllı sisteme bile güven duymaz, bu sebeple basit düşünmenin değer yarattığına inanıyoruz. Teknolojinin merkezinde; kalite, test edilebilirlik, sürdürülebilirlik ve insan faktörü olması gerektiğine inanıyor, kalıcı değerler yaratmayı sürdürüyoruz.”

Kaynak : 