Pop’tan klasiğe, opera’dan rock’a kadar binlerce müzik parçasını barındıran Apple’ın dijital müzik mağazası iTunes Music Store, Time dergisi okuyucularının toplam oylarının yüzde 71.4’ünü aldı. iTunes Music Store, Time okuyucularından aldığı bu oylarla teknoloji ürünleri yarışmasının müzik ve moda kategorisinde açık ara ile birinci oldu. Time’ın anketine toplam 9 bin 704 okuyucu katıldı.
iTunes Music Store, Time okuyucularının tercihi
Amerika’da Nisan 2003’te pazara girdiği ilk haftada tam 1.5 milyon şarkının satıldığı, şu an 500,000’den fazla şarkının yer aldığı dev müzik mağazası Apple iTunes Music Store’dan kullanıcılar istedikleri müzik parçalarını indirebiliyor ve konuyla ilgili her türlü detaylı bilgiye ulaşabiliyorlar. Apple iTunes Store’de, 5 müzik şirketinin şarkıları ile 200’den fazla bağımsız müzik markasına ait müziklerin satışı yapılıyor. iTunes Music Store’da bir şarkı sadece 99 cent ve bir albüm 9.99 dolar fiyattan satılıyor.
Apple’ın dev müzik mağazası iTunes Music Store arşivinde bulunan tüm şarkılar Macintosh ve Windows uyumlu özelliği sayesinde PC’lerde dinlenebiliyor, CD’ye, hard disc’e veya Apple’ın 10 bin şarkı kapasiteli, cepte taşınabilen boyuttaki dijital müzik oynatıcısı iPod’lara yüklenebiliyor. Böylece müzikseverler istedikleri müziği, evde, arabada, yürürken, spor yaparken veya çalışırken, hayatın her alanında dinlenebiliyor.
Apple müzik dünyasında bir rekora imza attı
Yalnızca Amerika’da satış yapan, kısa bir süre içinde milyonlarca şarkının satın alındığı bir müzik platformuna dönüşen Apple iTunes Store’dan bugüne kadar 30 milyon adedin üzerinde şarkı satıldı.
Time Dergisi okuyucularının en fazla oy verdikleri ürünler:
• Apple Music Store: % 71.4
• Kameralı cep telefonlar: % 3.6
• Su arıtıcılar: % 6.1
• Toyota Hibrid Otomobili: %11.3
• Burundan yapılan iğnesiz enjektör: % 2.9
• Diğer: % 4.7
Bir ödül de PC Magazine’den
Dünyaca ünlü bilgisayar dergisi PC Magazine dergisinin bu yıl 20.’si düzenlenen geleneksel teknoloji ürünleri yarışmasında ise Apple’ın 64 bit işlemcili Power Mac G5 ürünü “Teknik Mükemmellik” ödülüne değer görüldü. Teknolojisinden kullanım kolaylığına, fiyat-performans üstünlüğünden, kapasitesine kadar bir dizi farklı kategoride değerlendirilen ürünler arasında yer alan Apple Power Mac G5, tüm rakiplerini geride bırakarak “Teknik Mükemmellik” dalında 2003 yılının teknik olarak en mükemmel ürünü seçildi.
Yüksek teknoloji ve işlemci özgürlüğünün göz alıcı bir ürünü olan Apple Power G5, ilk çift işlemcili 64 bit bilgisayar ve ilk IBM PowerPC 970 işlemcinin kullanıldığı ilk masaüstü bilgisayarı. Apple Power Mac G5, övülmeye değecek kadar sessiz ve ısınmayan bir bilgisayar özelliği taşıyor.
Bilkom:
Bilkom, 1983 yılında bir eğitim kurumu olarak kurulmuş ve 1984 yılında Apple bilgisayar şirketinin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2000 yılı Kasım ayında Koç Bilgi Grubu şirketleri arasına katılan Bilkom, 1983 yılında başta Macintosh modeli bilgisayarlar olmak üzere, Apple ürünlerinin Türkiye satışı için gerekli olan kanal yapısı, servis, destek, çözüm evi, yerelleştirme gibi tüm alt yapıyı kurmaya başlamıştır.



Kaynak : 