TNT Ekspres’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi ile birlikte her yıl Mart ayında Kütüphaneler Haftası ile başlayıp, Eylül ayında İlköğretim Haftası’na kadar devam eden “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası bu sene 11.kez düzenlendi. Kampanya, her sene olduğu gibi bu sene de kendi rekorunu kırarak 11 yılın sonunda 4 milyon 350 bin kitabı 2020 ihtiyaç sahibi okula ulaştırmış oldu.
Tüm Türkiye’de her yıl artan bir ilgiyle devam eden “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası bu yıl da hızını kesmedi. 2010 yılında kampanyaya katılan 4 bin 668 kişi ve kurum tarafından bağışlanan 497 bin 527 kitap Türkiye genelinde 157 okul ulaştırıldı. Sosyal sorumluluk kampanyalarında sürdürülebilirliği esas alan TNT, gelecek yıl da “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası için tüm kaynaklarını seferber edecek.
TNT ulaştırma ağının yanısıra gönüllü çalışanıyla da kampanyaya destek verdi. Yüz binlerce öğrenciye umut ışığı olan TNT’nin kitap ulaştırdığı okullar Mardin, Şırnak, Van, Tunceli, Siirt, Kars, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, İstanbul, Kütahya, Nevşehir, Samsun gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde yer alıyor.
TNT Ekspres Türkiye kuryeleri 444 0 868 no’lu telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor. Kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü yayınlar ile gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk hikayeleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları ve öğretmen eğitim kitapları toplanıyor. Bu kitaplar daha sonra TNT Ekspres Türkiye gönüllü çalışanları tarafından olarak tasnif ediliyor. Büyük bir titizlikle hazırlanan kitaplar, gidecekleri okulların öncelik ve ihtiyaçlarına göre ayrılıyor. TNT Ekspres tırlarına yüklenen yüz binlerce kitap yeni sahiplerine teslim edilmek için yola çıkıyor.



Kaynak : 