• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

TSKB ile Servus, Provus’u Doğurdu!

TSKB’nin Servus’a 4.6 milyon Euro sermaye ile ortak olmasını takiben kurulan Provus, Türk bankacılık ve finans sektöründe bir “ilk”e imza atarak, banka ve finans kurumlarına dış kaynak kullanım hizmetleri sunmak amacıyla faaliyete geçti. Provus Genel Müdürlüğü görevine Alp Hepkarabelli getirildi. Provus, bankaların ATM ve POS maliyetlerine çözüm getirecek.

Gülden Tozkoparan-Gülden Tozkoparan
16 Ekim 2001
-Genel
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

TSKB’nin Servus’a 4.6 milyon Euro sermaye ile ortak olmasını takiben kurulan Provus, Türk bankacılık ve finans sektöründe bir “ilk”e imza atarak, banka ve finans kurumlarına dış kaynak kullanım hizmetleri sunmak amacıyla faaliyete geçti. Provus Genel Müdürlüğü görevine Servus Genel Müdür Yardımcısı Alp Hepkarabelli getirildi. Provus, bankaların ATM ve POS maliyetlerine çözüm getirecek.

TSKB’nin Servus ortaklığından doğan ve 16 Ekim 2001, Salı günü bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan Provus, finans kurumlarının kendi bankacılık faaliyetlerine odaklanabilmeleri için ATM ve POS cihazlarının işletmesini müşterileri adına yürütme hizmeti sunacak.

Finans sektörüne olduğu kadar bağlı sektörlere de toplamda bir maliyet ve tasarruf avantajı sağlayacak olan Provus’un hizmetlerinden, kendi bünyelerinde teknolojik altyapı kurmanın maliyet ve risk kalemlerini üzerine almak istemeyen tüm finans kuruluşları yararlanabilecek. Bu hizmetten yararlanan şirketler, en yeni teknolojilerin kendilerine sunduğu avantajlardan yararlanmaya devam ederken, bakım, onarım, yükleme ve servis gibi iş kalemlerini Provus servisleri ile çözümleyecekler.

Her bankaya özel çözüm

Her bankaya özel çözüm üretebilecek bir anlayışla faaliyet gösterecek olan Provus, bankalara maliyet avantajının yanı sıra dünya standartlarında hizmet alma avantajı da sunacak. Servus uzmanlığı ve bilgi birimi ile ve %100 Türk sermayesi ile kurulmuş olan Provus, sunduğu bu hizmetleri ile Türkiye’de bir ilk’e de imza atmış oluyor.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Safa Ocak

Provus’un kuruluşu ile hizmet ve ürünleri hakkında bir açıklama yapan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Safa Ocak, TSKB olarak amaçlarının doğru zamanda, doğru yerde, doğru iş modellerine ve doğru firmalara yatırımlar yapmak olduğunu hatırlatarak, Provus’un bu anlamda tüm kriterlere uyduğunu kaydetti.

Servus’un uzmanlık ve iştigal alanları ile Türk finans sektörüne 11 yıldır önemli hizmetler yaptığını hatırlatan Ocak, “Provus projesi ile ilgili olarak Servus’a kaynak aktarmak konusunda hiç tereddüt etmedik. Çünkü Provus, Türkiye’de kritik bir dönemde Türk finans sektöründeki önemli bir ihtiyacı tam da olması gerektiği gibi dolduruyor” diye konuştu.

Ocak, “Kriz döneminde yatırım yapan bir finans kurumu olarak Provus girişiminin başarılı olacağından kuşkumuz yok. Çünkü Türk finans sektöründe artık harcanan her kuruşun hesabı çok iyi yapılacak. Tasarruf ve maliyet düşüşü sağlamaya yönelik dış kaynak kullanımı hizmetleriyle, Provus, harcanan her kuruşun karşılığını kat ve kat verecek çözümler sağlayacak” dedi.

Servus Genel Müdürü Agah Şahin

Türk ekonomisinin büyük bir daralma yaşadığı günümüzde, şirketlerin kârlılıklarını artıracak ve maliyetlerini minimize edecek metotlara ihtiyaç duyduklarını ifade eden Servus Genel Müdürü Agah Şahin, şöyle konuştu:

“Provus, Türk bankacılık sektöründe hizmetleri ile bankaların en büyük yardımcısı olurken, sunduğu hizmetleri dünya standartlarında bir hizmet anlayışı ile hep müşterisi adına vereceği için, bankaların saygınlıklarına da katkıda sağlayacak bir anlayışla yapılandırıldı. Kısa sürede, bu genç şirketin, kendisini ispat edeceğine inanıyoruz. Bugüne kadar 357 Servus personeli ile sunduğumuz hizmetlerden edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimi ile, know-how’ımız ile genç ve dinamik kardeş şirketimiz Provus’un yanında olacağız.”

Provus Genel Müdürü Alp Hepkarabelli

Türk bankalarının bankacılık faaliyetlerine daha fazla odaklanmalarını sağlayacak yeni hizmetlerinin pek çok banka tarafından benimseneceğini ve memnuniyetle karşılanacağını umduklarını belirten Provus Genel Müdürü Alp Hepkarabelli, basın toplantısında şu bilgiyi verdi:

“Bu kriz ortamında yeni bir şirket olarak hayata geçmenin hiç kolay olmadığını düşünenler olacaktır. Ancak biz, hizmetlerimize, dinamiklerimize ve ekibimize çok güveniyoruz. Bankaların kârlılıklarını artırmak için yoğun planlama ve çalışmalar yaptıkları bu günlerde, bu sektöre çok cazip hizmetler sunuyoruz. Maliyetin, hizmet kalitesinin, ölçeklenebilirliğin değerini en iyi takdir edebilecek bir sektöre hitap ediyoruz.”

İlk Romanya’da kuruldu

Alp Hepkarabelli, Provus’un ilk Romanya’da kurulduğunu belirterek, “Romanya’da finans sektörü emekleme aşamasında. Burda yeni bir pazar yaratıyoruz. Romanya’da 2.5 milyon dolarlık bir yatırım yaptık ve 3 banka ile görüşmelerimiz sürüyor. Provus’un sunduğu çözümle 50 ATM kurduk. Türkiye’de de yaklaşık 1 yıldır bu konu üzerinde ön çalışmalar yaptık” dedi.

Provus, bankaların ATM ve POS maliyetlerine çözüm getiriyor

Provus, bankaların Türkiye çapında ATM ve POS altyapısı kurmak için büyük kaynaklar ayırma zorunluluğunu ortadan kaldıracak yeni hizmet anlayışı ile, banka ve finans kurumlarının olduğu kadar ülke kaynaklarının kullanımında da tasarrufa gidilmesine olanak tanıyacak.

Binlerce gereksiz ATM makinası

Türkiye’de faaliyet göstermekte olan pek çok banka ve finans kuruluşu, müşterilerine kesintisiz hizmet verebilmek için ülkeyi binlerce ATM ile donatmakta ve kredili alışveriş imkanı sunabilmek için de yine pek çok satış noktasına POS cihazları yerleştirerek hizmetini yaygınlaştırmaya çalışmakta. Bankacılık faaliyetlerine aracılık etmesi için kurulmakta olan bu teknoloji ağı ise, bankalara ayrı işletme, bakım ve servis maliyetlerini de yüklemekte.

Derin ekonomik kriz ortamında, Türk finans sektörünün yeniden yapılanma süreci içinde olduğu gerçeğinden yola çıkan TSKB ve Servus, güçlerini, sınırlı kaynakların etkin kullanımına yardımcı olmak ve finans kuruluşlarının operasyonel yüklerini hafifletmek amacıyla birleştirdi.

Provus’un, kısa süre içinde sunduğu hizmet ve teknoloji altyapısı ile birçok bankanın ATM ve POS işletmeciliği alanında Türk finans sektörünün ve bankalarının sağ kolu olması bekleniyor.

Etiketler: *ŞİRKET HABERLERİBankacılık

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

DEPREMDE HABERLEŞME SIKINTISI

6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Merkezli Deprem Sırasında Yaşanan Haberleşme Sıkıntısına Dair Bilgiler

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
blank
Fusun S.Nebil
  • TikTok’u Yasaklarlarsa, Biden ve Demokratlar, Z Neslinin Tokadını Yerler mi?
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
blank
Mehmet Taşnikli
  • Mozilla, “Güvenilir Yapay Zeka” Girişimi Mozilla.ai’yi Duyurdu
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Operatöre Ceza Verdik, Gelecek Depreme Kadar Kötü Haberleşmeyi Unutun
  • Meta’nın Güvenlik Yöneticisi, Yunanlılar Tarafından Hacklendi ve 1 Yıl Takip Edildi
  • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
  • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
  • Bilişim Uzmanlarının Büyüyen Sorunu Tükenmişlik Sendromu

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.