• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa YENİ TEKNOLOJİLER ARGE - Inovasyon Eğitim

Türk Eğitim Vakfı, Eğitimi Yarıda Kalan Gençler Adına Soruyor: Bu Çanta Kimin?

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
9 Aralık 2022
-Eğitim, Toplum & Sosyoloji
0
Türk Eğitim Vakfı, Eğitimi Yarıda Kalan Gençler Adına Soruyor: Bu Çanta Kimin?

Türk Eğitim Vakfı, Eğitimi Yarıda Kalan Gençler Adına Soruyor: Bu Çanta Kimin?

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Türk Eğitim Vakfı (TEV), gençlerin eğitimleri, hayalleri sürsün diye geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Yarıda Kalmasın” projesini yeni bir farkındalık projesi ile devam ettiriyor. “Bu Çanta Kimin?” isimli proje kapsamında tasarlanan 2 metrelik kırmızı sırt çantası İstanbul Mecidiyeköy Metro/Metrobüs durağında İstanbullularla buluştu. Türk Eğitim Vakfı, proje ile en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilerin maddi, sosyal ve psikolojik anlamda yaşadıkları zorluklar nedeniyle eğitimlerini, hayallerini yarıda bırakmak zorunda kaldıklarına dikkat çekiyor.

Beş öğrenciden 3’ü okulu bırakma riskiyle karşı karşıya!

Artan öğrenci sayısı ve ekonomik zorluklar nedeniyle bu sene daha fazla öğrencinin eğitimlerine devam etmek için desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, şu ifadeleri kullandı;

“Gençlerimizin eğitimleri, hayalleri, hikâyeleri sürsün diye geçtiğimiz yıl “Yarıda Kalmasın” projesini hayata geçirdik. Bu sene gençlerimiz eğitimlerine devam etmek için her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyor. TEV’in burs başvurularında da bu yıl artış görülüyor. 2022 Eylül ayı burs başvurularına göre, bu yıl 690 fakülteden 55.000 öğrenci burs başvurusunda bulundu. Burs mülakatlarında, her 5 öğrenciden 3’ü okulu bırakma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. Bu yıl 12.000 öğrenciye burs vereceğiz. Gençlerimizin geleceğe umutla bakarak eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmadan hayallerini gerçekleştirebilmeleri hepimizin sorumluluğu. Bu misyonla Yarıda Kalmasın projemize bu yıl da “Bu Çanta Kimin?” diye sorduğumuz bir farkındalık projesiyle devam ediyoruz. “Bu Çanta Kimin?” projesi ile el birliği ile daha çok gencimizin hayatına dokunabilmeyi amaçlıyoruz”

TEV burs başvurularında yapılan mülakatlarda öğrencilerin anlattığı hikâyeler, yaşadıkları zorlukları gözler önüne seriyor. İşte, öğrencilerin hikâyelerinden bazıları:

  • Yemekhane günlük 2,25 TL bazı günler üç kişi birleşip tek yemeği yediğimiz oluyor.
  • 1,5 TL yol parası vermemek için her gün toplam 6 km yürüyorum.
  • Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandım sevinemedim bile. İstanbul’a nasıl geleceğim bilmiyorum. Aileme yük olmak istemem.
  • 6 TL ile bir gün geçirmeye çalışıyorum.
  • Sadece yurda gidip okula gidebiliyorum, sosyalleşmeye ne vakit ne de maddi imkânım el veriyor.
  • Okumak tek çıkış yolum, memlekete dönersem evlendirirler.
  • Annem hayatta değil. Babamın maddi gücü iyi değil. Sürekli akrabaların yanında kalıyor, onlar ne kadar verirse onunla geçiniyorum. Kimseye muhtaç olmamak için desteğinize ihtiyacım var.
  • Ben köyde büyüdüm. Buralarda pek okutmazlar çocukları, özellikle kızları. Babama kahvede hep kız çocuğu okutulur mu diyorlarmış, üzülürüm diye babam söylemezdi böyle şeyleri. İçten içe hep arkamdaydı ama böyle diyenlere inat üniversiteye kadar getirdi beni. Bu köyden çıkıp kendi ayaklarım üzerinde durmak için babamı gururlandırmak için desteğinize ihtiyacım var.

TEV bursları daha yüksek eğitim alma olasılığını 10 kat artırıyor

TEV’in bursiyerleriyle gerçekleştirdiği etki analizi araştırmasının sonuçlarına göre, TEV’den burs almak daha yüksek eğitim alma olasılığını 10 kat, iş hayatına katılma eğilimi ise 2 kata yakın artıyor. TEV mezun bursiyerlerinin eğitimini aldıkları alanda çalışma oranlarının da çok daha yüksek olduğu görülüyor. TEV bursiyerlerinin yarısından fazlası, TEV olmasaydı üniversite hayatının yarım kalacağını, sosyal ve kültürel açıdan eksik olacağını ifade ediyor. TEV bursiyerlerinin %95’i aldıkları burs sayesinde ailesine yük olmadan eğitim hayatıma devam ettiğini söylerken, TEV bursları sayesinde temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum diyen bursiyerlerin oranı ise %96,6 olarak öne çıkıyor.

Etiketler: Banu TaşkınBu Çanta Kimin?EğitimSivil Toplum KuruluşuSosyal Aktiviteler - HizmetlerTürk Eğitim Vakfı (TEV)

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
Fusun S.Nebil
  • Selahattin Kural : Trendyol Kuryeleri Pazartesi Günü Taleplerini Alamazsa Kontak Kapatacaklar
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
Mehmet Taşnikli
  • Akıllı Telefon Satışları Kötüye Gidiyor, Dünya Çapında % 20 Düşüş Var
turk-internet.com / Bilgi
  • Wi-Fi Sinyalinizi Nasıl Güçlendirirsiniz?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Dünyanın İç Çekirdeği Tersine mi Dönmeye Başladı?
  • Hülya Cesur : Lokali Almak BÜMED’i Boğaziçi Kampüsünden Koparmak için Atılan Bir Adımdır
  • Microsoft Bulut Dünya Çapında Kesinti Yaşadı
  • Trendyol’da MotoKuryeler ile Anlaşma Sağlandı
  • KoçDigital ve Orman Bakanlığı’nın Ortak Projesi “FireAid” Davos’ta Tanıtıldı

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.