Türk Telekom’un sendikalı çalışanları için Türkiye Haber-İş Sendikası ile sürdürdüğü 10cu dönem Toplu İş Görüşmesinin anlaşmayla sonuçlandığı, şirketen Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama ile bildirildi. Açıklama şu şekilde :
- İlk altı aylık dönem için % 4,
- İkinci altı aylık dönem için %3,5,
- Üçüncü altı aylık dönem için % 2,75 ve
- Dördüncü altı aylık dönem için %2,75 oranlarında zam yapılmasına,
Şirketimizle Türkiye Haber-İş Sendikası arasında 8 Mayıs 2013 günü başlayan 10.Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır.
Türkiye genelindeki bütün Türk Telekom işyerlerinde çalışan 13.170 Sendika üyesi işçiyi kapsayan bu toplu iş sözleşmesi 01/03/2013-28/02/2015 tarihleri arasında 2 yıl süreyle geçerli olacaktır.
Varılan anlaşmaya göre, Sendika üyesi işçilerin ücretlerine:
Üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemlerdeki enflasyon oranlarının (TÜFE) %2,75’i aşması halinde, aşan kısımların %100’ünün bir sonraki altı aylık dönemde işçi ücretlerine ilave edilmesine karar verilmiştir.
Ayrıca; 01/09/2008 tarihi ile Sözleşmenin imza tarihi arasında işe alınan Tekniker unvanlı personele 190 TL seyyanen ücret artışı yapılmıştır. Bu personele ilk altı aylık ücret zammının uygulanmaması, Sözleşmenin diğer üç altı aylık dönemi için ise diğer işçilere uygulanacak genel zam oranında artış yapılması benimsenmiştir.



Kaynak : 