Türk Telekom kullanıcıları, Gmail, Google ve Youtube’e erişimde, öğlen saatlerinden bu yana problem yaşıyor. Diğer operatörlerden internet alanlar ise bu problemi yaşamıyorlar. Konuyu araştırmaya devam ediyoruz. Türk Telekom’a arıza ile ilgili 3 sual gönderdik. Cevapları gelince yayınlıyor olacağız.
Google’dan gelen açıklamada, “Google olarak sorundan haberdarız ve uzmanlarımız şu anda konunun çözülmesi için çalışmalarına devam ediyor. En kısa sürede tüm servislerimizin tekrar normale dönmesini umut ediyoruz.” bilgisi verildi.
Bundan ne anlıyoruz; Demek ki, Türk Telekom’un Google, YouTube ve Gmail servislerine yedek hattı yok[1] . Kesildi mi, kesiliyor ve anlaşılan Google başka taraftan olayı çözmeye çalışıyor.
Bu arada “Google, Gmail, YouTube çöktü, dünya şokta” haberi yazanları da İngilizce öğrenmeye ve ondan sonra yurtdışı kaynakları taramaya davet ediyoruz. Dünya’nın şokta filan olduğu yok. Çünkü Google, Gmail, YouTube dünyada çökmüş değil; Is it Down Right Now sitesine bakarsanız zaten bunu görebilirsiniz.
Sorun yaşanan tek yer Türkiye ve Türkiye’de de sadece Türk Telekom hattı kullananlar sorun yaşıyor ya da yaşadı.
[1] haber yayınlandıktan sonra aldığımız bir bilgiye göre, yurtdışı hatları % 100 dolu olduğu için, kopan hattı diğer bir hatta yönlendirmek mümkün olmamış. Ama zaten biz bunu “demek ki yedekleme yapılmamış” diyerek yorum olarak vermiştik.

Kaynak : 