Turkcell Finansman 1.5 milyar liraya kadar borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. SPK tarafından Cuma günü yayımlanan bültene göre ihraçlar nitelikli yatırımcıya yapılacak.
Turkcell Finansman şirketi 6493 sayılı Yeni Ödeme Sistemleri ve Elektronik Para kanunu çerçevesinde kuruldu ve ocak 2016 itibariyle faaliyete geçti. “NFC” ya da “cep cüzdan” uygulamasını kullanmak isteyen mobil operatörler, finansman şirketi kurarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’dan lisans aldılar.
Turkcell Finansman ise, Turkcell müşterilerinin teknoloji ve cihaz alımında finansman hizmeti sağlayan bir şirket. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, haziran ayında bir toplantıda yaptığı açıklamada, şirketin 2 Şubat – 8 Haziran tarihleri arasında 727 bin adet ve toplam 865 milyon TL düzeyinde kredi kullandırtığını açıklamıştı.
Turkcell Finansman firmasının ortaklık yapısı şu şekilde;
- % 99,96 – Turktell Bilişim Servisleri A.Ş.99,96
% 0,01 – Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş.
% 0,01 – Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş.
% 0,01 – Turkcell Satış ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.
% 0,01 – Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.
Şirketin yönetim kurulu Genel Müdür Mehmet Cantekin, Kaan Terzioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Pakdemirli’den kurulu.



Kaynak : 