• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

Uluslararası Polis Operasyonu ile 28 Hacker (Toplamda 70) Yakalandı, Çalıntı Veri Satış Sitesi Darkode.com Kapatıldı

Mehmet Taşnikli-Mehmet Taşnikli
15 Temmuz 2015
-Genel
0
Uluslararası Polis Operasyonu ile 28 Hacker (Toplamda 70) Yakalandı, Çalıntı Veri Satış Sitesi Darkode.com Kapatıldı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

FBI tarafından Dünyanın en büyük çalıntı bilgi satış pazaryeri olarak tanımlanan Darkode.com dün uluslararası bir polis operasyonu paralelinde FBI tarafından kapatıldı. Beraberinde 20 ülkeden toplam 70 hacker’ın tutuklandığı ya da aranmaya başlandığı raporlanıyor. Bu ülkeler, bazı Avrupa Ülkeleri, Avustralya, Brezilya, İsrail, Kolombiya, Nijerya ve Pakistan olarak veriliyor. Guardian gazetesi ise tutuklamaların yapıldığı ülkeleri Almanya, Danimarka, Hindistan, İngiltere, İsveç ve Romanya olarak verdi.

7 yıl önce açılan Darkode.com’un alanında 1 numara olduğu ve ancak onaylanmış hackerların ve de şifre ile girilebildiği bir alan olarak FBI tarafından belirtiliyor. Burada bir kaç 100 $ karşılığında, binlerce sosyal güvenlik numaraları ya da e-mail adresi satın almak mümkündü. Bu satış servisi içinde, müşteri hizmetleri verenlerin bile olduğu görülüyor.

ABD’de Pittsburgh eyaleti Savcılığı bugün Darkode.com ile ilgili 5 kişinin tutuklandığını “Eşek arılarının yuvasını yakaladık. Sıra eşek arılarını suçlamada” sözleriyle açıkladı. 20 kadar ülke ve ABD içindeki farklı eyaletlerden tutuklananların sayısının şu ana kadar 28 olduğu da bildirildi.

Tutuklananlardan birisi Darkode.com sitesini Android takma ismiyle işleten ve Dendroid isimli cep telefonlarına sızma virüsü yayma programı olan 20 yaşındaki Morgan C. Culbertson. Savcılık bu kişinin yakında mahkemeye çıkarılacağını açıklamış.

Yanısıra, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından İsveç’li Johan Anders Gudmunds ve kimlik çalma suçundan Pakistan’lı Murtaza Saifuddin’İn tutuklandığı bilgisi verildi.

Hemen akla acaba FBI, Hacking Team’e sızanlara karşı bir operasyon mu düzenledi? sorusu geliyor ama verilen bilgiye göre; FBI’ın bu kadar heyecanla operasyon yapmasının arkasında gittikçe artan siber sızma olayları nedeniyle baskı görmesi var. Geçen ay Amerikan Personel Bürosundan 4 milyon devlet memurunun kimliğinin çalınmasının da bunun bir parçası olduğu belirtiliyor. Zaten bu operasyon 18 aylık bir takibin sonucunda gerçekleştirilmiş. Alıcı kılığındaki polisler üzerinden de sistem çözülmüş.

FBI’ın 20 kadar ülkeyle birlikte çalışmış olması sayesinde çöktürüldüğü belirtilen Darkode.com rapora göre, kişilerin girip, bilgisayarlara ya da elektronik cihazlara nasıl sızılacağını tartıştığı ya da çalınmış bilgilerin satın alınması, satışı, değiştirilmesi gibi işlemlerin yapılacağı bir yer olarak veriliyor. 2007’de dünyanın en becerikli hackerlarını ve siber suçlularını biraraya getirmek için kurulmuş.

Etiketler: ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI)AlmanyaAvustralyaBrezilyaDanimarkaDarkode.comHaberHacker - Siber SaldırıHacking TeamHindistanİngiltereIsrailİsveçJohan Anders GudmundsKolombiyaMurtaza SaifuddinNijeryaPakistanRomanya

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

DEPREMDE HABERLEŞME SIKINTISI

6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Merkezli Deprem Sırasında Yaşanan Haberleşme Sıkıntısına Dair Bilgiler

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
blank
Fusun S.Nebil
  • TikTok’u Yasaklarlarsa, Biden ve Demokratlar, Z Neslinin Tokadını Yerler mi?
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
blank
Mehmet Taşnikli
  • Çip Dünyasının Devi ARM, Halka Arz Öncesi Fiyatları Yükseltmeye Uğraşıyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Operatöre Ceza Verdik, Gelecek Depreme Kadar Kötü Haberleşmeyi Unutun
  • Meta’nın Güvenlik Yöneticisi, Yunanlılar Tarafından Hacklendi ve 1 Yıl Takip Edildi
  • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
  • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
  • Bilişim Uzmanlarının Büyüyen Sorunu Tükenmişlik Sendromu

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.