• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa YENİ TEKNOLOJİLER ARGE - Inovasyon Eğitim

Uzaktan Eğitim Çözüm Değil, Depremden Etkilenen Öğrenciler Ve Öğretim Elemanları Türkiye’nin Diğer Üniversitelerinde Misafir Edilebilir

turk-internet.com Pr Haberleri-turk-internet.com Pr Haberleri
19 Şubat 2023
-Eğitim
0
Yüz Yüze Eğitimin Sigortası Sadece Teknoloji Olabilir
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Türkiye Yükseköğretim Alanının Yeniden Yapılandırılması Çalıştayı Katılımcıları’nin yaptığı açıklamayı sizlere aynen sunuyoruz:

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, ardışık iki büyük deprem felaketi karşısında üzüntümüz büyük. Depremin yaşama etkilerini azaltabilmek, bölgede yaşayanları normal yaşama döndürmek için büyük bir dayanışma içinde örgütlenmeye çalışan tüm kuruluşların yardımları bölgeye akmakta. Yükseköğretim özelinde,Çalıştay Sonuç Raporumuzunözellikle “Özerklik” başlığı altında vurguladığımız tüm sakıncaları deprem felaketini izleyen şu kısa süre içinde yaşadığımızı gözlemledik: Tüm üniversitelerin kapatılacağı, uzaktan eğitime geçeceği, yurtlarda öğrencilerin değil depremden etkilenen ailelerin barınacağı açıklamaları tüm üniversitelerde büyük kaygıya yol açtı.

Yükseköğretim sistemimizde halen 8,5 milyon genç, 208 adet üniversite ve 4 meslek yüksek okulu bünyesinde öğrenimlerini sürdürmekte. Bu öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması ülkemizin birincil önceliği olmalı. Üniversitelerimizin 13’ü depremden en ağır derecede etkilenen bölgelerde yer alıyor. Bu üniversitelerde eğitimin sürdürülmesinin kısa dönemde gerçekleşmesi çok zor görünüyor. Öte yandan, depremden etkilenen bölgelerde yer almayan üniversitelerimizde de pek çok öğretim elemanımız, öğrencimiz ve personelimiz deprem bölgesinden geliyor. Onların bir an önce hayata, eğitime katılarak normale dönmesi en büyük dileğimiz. Diğer taraftan bölgedeki üniversitelerin öğrencilerinin de kendi kurumlarında eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri olanaklı değil. Ülkemizin, şu anda ve gelecekte, gelişimine etkisi olan genç kuşakların eğitimlerinin aksamaması için daha yapıcı çözüm yolları ivedilikle bulunabilir, yükseköğretimdeki genç kuşakların eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri sağlanabilir. Üniversitelerimizin hem genç nesillerin eğitilmesinde hem de ülkemizin bu felaketlerden kurtulmasında elzem olan bilgi ve bilimin üretilmesinde vazgeçilmez bir rolü var.

Depremden en ağır derecede etkilenen Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Adıyaman’daki 13 üniversitede kayıtlı öğrencilerin, kendileri de eğitimlerine devam etmek istemeleri halinde, ülkemizin diğer üniversitelerinde misafir öğrenci olarak bu yarıyılı geçirmeleri mümkün. Hem onların bu yarıyılı kaybetmemeleri hem de yaşama ve eğitime katılarak normale dönmelerinin sağlanması ise ancak ve ancak diğer illerdeki üniversitelerin üstlenebileceği bir görev. Bu öğrencilerin deprem bölgesinden uzak yeni ortamlarda kuracakları ilişkilerin ve alacakları eğitimin onların yaşamına ve gelişmelerine önemli katkılar sağlayacağı yadsınamaz. Üniversitelerimiz bu organizasyonu ivedilikle yapabilecek insan kaynağına sahiptir.

Ülkemizin deprem bölgesinde sekteye uğrayan yükseköğretimin diğer bölgelerde de durdurulması yerine deprem bölgesindeki üniversite öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının diğer üniversitelerde misafir edilmesi yoluyla tüm yükseköğretim ve araştırma alanımıza işlerlik kazandırılmasının ülkemizin geleceği, üniversitelerimizin dayanışma içinde olması açısından önemli ve olumlu bir örnek yaratacağı görüşündeyiz. Kampüslerimizi depremden etkilenen öğrenci ve öğretim elemanları ile haftada yedi gün, günde yirmi dört saat paylaşmaya ve bölgede eğitimine devam etmek isteyen üniversitelere çevrimiçi ya da fiziksel olarak katılıp katkı sağlamaya hazırız.

Etiketler: Çalıştay RaporuDepremEğitimGündem

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
blank
Fusun S.Nebil
  • FBI, 2022’de Amerikalı Kullanıcıların İnternet Dolandırıcılarına 10,3 Milyar $ Kaptırdığını Açıkladı (590’ı Türk)
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
blank
Mehmet Taşnikli
  • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
  • BTK, Haberleşme Sektörünü Depreme Hazırlamış mı?
  • Telefon Operatörlerimiz Depremde Ne Yaptılar? – II – Turkcell
  • BTK Sorumluluğu Operatörlere mi Yüklemeye Çalışıyor? – 1
  • Togg NFT Açık Arttırmasındaki Çökme ve Ertelemeler için Açıklama Yayınladı

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.