Vodafone, işini geliştirmek, yurtdışı ile yeni bağlantılar kurmak isteyen, ancak yabancı dil sorunu yaşayan abonelerine “Cep Çevirmen!” hizmetiyle destek oluyor.
Beş dil seçeneği olan “Cep Çevirmen” hizmeti, yeminli tercümanlar vasıtasıyla sağlanıyor. Vodafone ve iş ortağı Timwe tarafından sunulan bu servisle, Vodafone aboneleri 09:00-21:00 saatleri arasında 7070’i arayarak, çeviri ihtiyaçları olan dilde simultane tercüme hizmeti alabiliyorlar. Hizmetin dakika bedeli 2 TL.
Vodafone müşterileri bu servisi aradıklarında çevirmene sorularını sorabiliyor veya aramak istediği yurtdışı telefon numarasını çevirerek konuşmaya üçüncü kişinin katılmasını da sağlayabiliyor. Örneğin Fransa’daki tedarikçisi ile konuşmak isteyen bir abone, 7070’i arayarak, menüden Türkçe-Fransızca’yı seçerek simultane tercümana bağlanıyor ve üçüncü kişi ekleme özelliğini kullanarak Fransa’daki tedarikçisini arıyor ve konuşmaya dahil ediyor.

Kaynak : 