YÖRET Vakfı Başkanı Nüket Atalay, 8. sempozyumda, geçen yıl alınan kararlar doğrultusunda çalışmaların devam ettirileceğini ve katılımcılara yeni boyutlar kazandıracak çalışmalar yapılacağını söyledi.
Bu yılki sempozyumun konusu, “Savunuculuk” (Advocacy) olarak belirlendi. Savunuculuk, psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) hizmetlerinin üniversite içinde ve toplumda tanıtılması ve destek oluşturulması için programlı ve ikna edici yöntemler olarak tanımlanıyor.
Bu kapsamda, sempozyumda, “Üniversitelerde psikolojik danışmanlık hizmetlerine neden gerek duyulur?”, “Bu hizmetleri verenler, yaptıklarını nasıl savunur, kimlerle işbirliği yapar ve gerekli desteği nasıl sağlar?” gibi sorulara yanıt aranacak.
www.yoret.org.tr
YÖRET (Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı), 1972’de psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğinin tanıtılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Vakıf, bu alanda yapılan araştırma ve uygulamalara katkıda bulunmakta; meslek elemanlarının kendi çabalarıyla ürettikleri yeni hizmetleri ve yaratıcı çalışmaları desteklemektedir.



Kaynak : 