Yöret Vakfı’nın 30. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlediği Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırma-Uygulama Yarışması’na son katılım tarihi 15 Eylül’e kadar uzatıldı. Yarışma, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında yaratıcı uygulama ve çalışmaları ortaya koyarak bu mesleği daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyor.
Yarışmaya, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında yöntem geliştirmeyi ve uygulamaları içeren, daha önce yapılmış ya da yapılmakta olan çalışmalarla katılmak mümkün. Çalışmaların özgün olması ve bilimsel formatta yazılması gerekiyor. En fazla 10 A4 sayfası uzunluğunda olabilecek çalışmalar, Yöret Vakfı’na e-posta, faks ya da posta ile gönderilebiliyor.
Ödül ve Mansiyon
Yarışma jürisi, bir Yöret Vakfı temsilcisi, bir üniversite üyesi, alanında çalışan bir psikolojik danışman ve alan dışından bir sosyal bilimci olmak üzere 4 kişiden oluşuyor. Yarışmada, ilk üçe girenlere ödül, sonraki 5 katılımcıya da mansiyon verilecek. Ödüle layık görülen çalışmalar, sonbaharda yapılacak Yöret 30. Yıl Töreni’nde duyurulacak. İlk üçe girenlerin çalışmaları, Yöret Postası’nda özet olarak yayımlanacak. Ayrıca, ödül ve mansiyon alan tüm çalışmalar, bir kitapçık haline getirilecek ve söz konusu çalışmaların sahipleri Yöret gönüllüsü olacak. İlk üçe girenler, bir yıl süreyle Yöret’te verilen aylık seminerlere ücretsiz katılabilecekler.
Yöret (Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı) hakkında
1972’de psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğinin tanıtılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Vakıf, bu alanda yapılan araştırma ve uygulamalara katkıda bulunmakta; meslek elemanlarının kendi çabalarıyla ürettikleri yeni hizmetleri ve yaratıcı çalışmaları desteklemektedir.