• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa INTERNET Online İçerik Akışık Yayın

Zoom Uçtan Uca Şifreleme İçin Tarih Verdi

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
22 Haziran 2020
-Siber Güvenlik
0
Zoom Uçtan Uca Şifreleme İçin Tarih Verdi

Zoom Uçtan Uca Şifreleme İçin Tarih Verdi

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Tümleşik iletişim platformu Zoom, uçtan uca şifrelemeye geçmek için önemli bir adım daha attı. Şirket, 22 Mayıs’ta yayınladığı taslak E2EE tasarımı sonrasında, 90 günlük güvenlik programının bir parçası olarak oluşturduğu ve bağımsız güvenlik uzmanlarından oluşan CISO konseyi, sivil hak örgütleri, çocuk güvenliği savunucuları, şifreleme uzmanları, hükümet temsilcileri ve Zoom kullanıcılarının da aralarında olduğu geniş bir kesimle görüşerek, yeni özellik hakkında geri bildirim topladı.

Şifreleme tasarımındaki güncellemeyle ilgili açıklamada, tüm kullanıcılara E2EE sunabilmenin mümkün olmasını sağlayacak yeni teknolojiler keşfedildiğine de yer verildi. Platform yeni tasarımı GitHub’da yayımlarken, tüm kullanıcıların meşru gizlilik ve güvenlik hakkını dengeleyen bir yol haritası oluşturduğunu belirtti. Böylece, E2EE, ücretli ve ücretsiz olarak Zoom kullanan herkese gelişmiş bir eklenti olarak sunulurken, platformdaki olumsuz durumlara karşı önlem alınabilecek.

Tek seferlik kimlik doğrulama ile suistimalin önüne geçecek

Uçtan uca şifreleme kullanmak isteyen tüm Temel/Ücretsiz Zoom kullanıcılarından tek seferlik kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirmesi istenecek. Bunun için önde gelen birçok teknoloji şirketinin yaygın olarak uyguladığı, kullanıcının cep telefonuna SMS gönderilmesi gibi bir işlem yapılması yeterli olacak.

Bu doğrulama, platformda sahte kullanıcılar oluşturulmasının önüne geçerken, risk tabanlı bir işlem olduğundan, platformdaki Kullanıcı Raporlama gibi özelliklerin de bulunması sayesinde, toplantıları ya da iletişimi suistimal etmek isteyenler, engellenmiş olacak.

Temmuz ayında erken beta süreci başlıyor

Zoom, açıklamasında uçtan uca şifreleme ile ilgili ek bilgiler de paylaştı. Buna göre E2EE özelliği Temmuz ayından itibaren erken beta sürecine girecek. Tüm Zoom kullanıcıları bu süreçte, varsayılan olarak günümüzün en güçlü şifreleme standartlarından olan taşıma katmanında AES 256 bit GCM şifreleme kullanmaya devam edecekler.

E2EE, geleneksel PTSN telefon hatlarından ya da SIP/H.233 donanımsal konferans odası sistemlerinden görüşmelere katılım gibi bazı görüşme işlevlerini kısıtladığı için, isteğe bağlı bir özellik olarak sunulacak. İsteyen toplantı sahipleri, görüşme bazında uçtan uca şifrelemeyi açıp kapatabilecekler. Hesap yöneticileri ise E2EE özelliğini hesap ve grup düzeyinde etkinleştirip devre dışı bırakabilecekler.

Etiketler: *ŞİRKET HABERLERİ*ÜRÜNLER / HİZMETLERAkışık YayınDijital GüvenlikE2EEGitHubKimlik DoğrulamaŞifrelemeVideo KonferansZoom Video Communication

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
blank
Fusun S.Nebil
  • FBI, 2022’de Amerikalı Kullanıcıların İnternet Dolandırıcılarına 10,3 Milyar $ Kaptırdığını Açıkladı (590’ı Türk)
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
blank
Mehmet Taşnikli
  • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
  • BTK, Haberleşme Sektörünü Depreme Hazırlamış mı?
  • BTK Sorumluluğu Operatörlere mi Yüklemeye Çalışıyor? – 1
  • Togg NFT Açık Arttırmasındaki Çökme ve Ertelemeler için Açıklama Yayınladı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deprem Bölgesindeki Hakaret Davalarını Geri Çekti mi?

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.