Pandemi sürecinde sosyal mesafe kuralları günlük hayatı dönüştürürken, evde geçirilen zamanın artmasıyla birlikte uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim kavramları yaygınlaştı. Yüz yüze eğitim uygulamalarındaki kısıtlar, bu alanda çalışan kurumların faaliyetlerini çevrimiçi mecralar üzerinden yürütmesine zemin hazırladı. Türkiye’de 27 yıldır erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için bilimsel temelli eğitim programları geliştiren ve uygulayan AÇEV, pandemi döneminde ebeveynlere, gönüllülere ve eğitimcilere yönelik çevrimiçi eğitim ve destek uygulamalarının verimliliğini artırmak için Zoom ile iş birliği başlattı. Pandemi döneminde sosyal mesafe kuralları ve karantina önlemleri kapsamında dijitalleşen iletişimde lider bir rol üstlenen Zoom, yayınladığı 4 yeni özellikle sanal sınıfları daha verimli ve etkili bir eğitim alanına dönüştürmeye yardımcı oluyor.
Faydalanıcılarla kesintisiz iletişim
Pandeminin başlangıcından bu yana saha toplantılarını, yenileme eğitimlerini, iç iletişim çalışmalarını ve gönüllü buluşmalarını Zoom üzerinden gerçekleştiren AÇEV; iş birliği kapsamında tek oturumda 300’e kadar katılımcıyla bir araya gelerek, grup çalışmaları için toplantı odalarını özelleştirdi. AÇEV, Zoom’un Gereksinim Yönetimi Yaklaşımı metodolojisi ile, eğitimlerine katılan anne ve babaların ihtiyaçlarını belirlemenin yanında; platform üzerinden atölyeler düzenleyecek, grup yaratıcılığı tekniklerini uygulayabilecek ve anketler yapacak. Zoom’un bulut hizmeti üzerinden mevcut öğrenme platformlarıyla entegrasyon da programın bileşenleri arasında yer alıyor.
Çevre ve toplum için ‘sürdürülebilir bir gelecek’
İş birliğini değerlendiren Zoom Gelişen Pazarlar Müdürü Emrah Aydın,
“Zoom, çalışanların, müşterilerinin ve topluluğunun uzun vadede fayda görmesini önemsiyor. Küresel topluluğa sanal bağlantılar sunarak olumlu bir etki yaratmak, çevremiz ve toplum için sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş birliğimiz ile anne, baba ve çocukları eğitim konusunda destekleyen, toplumsal farkındalığı artırarak bu konuda önemli bir bilinç oluşturan AÇEV’in çalışmalarını kesintisiz sürdürebilmesi bizim için bir gurur ve sevinç kaynağı”
şeklinde konuştu. AÇEV Genel Müdürü Burcu Gündüz Maşalacı, pandemi süreciyle birlikte AÇEV’in yüz yüze eğitim faaliyetlerine zorunlu olarak ara verdiğini ifade ederek, bu dönemde çalışmalarını çevrimiçi araçlarla sürdürüyor olmalarının önemine dikkat çekti:
“Bu dönem evlerin öğrenme ortamı olarak güçlenmelerini sağlamak, aile içi şiddeti azaltmak ve ev içi iyi olma halini artırmak AÇEV olarak öncelikli hedeflerimiz. Salgın, mevcut eşitsizlikleri birçok boyutta derinleştirirken maalesef bu eşitsizliklerin uzun vadeli etkilerinin azaltılmasına yönelik müdahale imkanlarını da kısıtladı. Bu bağlamda, pandemi döneminde sosyal fayda üretmeye yönelik çalışmaların sürekliliğinin sağlanması için iletişim platformlarının sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği büyük önem taşıyor.”