Türk mühendis ve tasarımcılardan oluşan InGame Group tarafından geliştirilen Zula’nın arkadaş ofisinden küçük bir odada başlayan hikayesi bugün, 100’den fazla ülkede, 11 dilde 15 milyonun üzerinde oyunsever tarafından oynanan bir başarı öyküsüne dönüştü. Türk mühendis ve tasarımcılar tarafından tasarlanan Zula’nın karakterlerinin Türk geliştiricilerin elinden çıkması ve haritaların genellikle Türkiye coğrafyasının kültürünü yansıtması, oyuncuların kendilerini oyuna daha yakın hissetmelerini sağlıyor. Haritalarda Üsküdar, Trabzon Uzungöl, Safranbolu, Çanakkale gibi tarihi ve turistik yerler bulunurken, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs’ta kutlamalar, Ramazan boyunca sahur-iftar hatırlatmaları, mahya ve tanıtımlar, bayramda torpiller, zillere basıp kaçan çocuklar gibi içerikler oyuncular tarafından ilgiyle karşılanıyor.
Zula’yı rakiplerinden ayıran özelliklerinden biri de oyunun hilesiz olması. Sürekli yenilenen içeriğin yanı sıra oyunda, ortalama her ay büyük bir güncelleme yapılıyor. Zula bu sektörde çalışmak isteyenler için, aynı zamanda model olma özelliği taşıyor. Dünyada gittikçe daha fazla izleyici tarafından takip edilen espor alanında büyük başarı gösteren Zula, 2 milyondan fazla takipçiyle sosyal medyada da büyük bir etkiye sahip. Her gün 5 bin adet videosu dünya çapında oyuncular tarafından YouTube’a yüklenen Zula’nın bu içerikleri de ayda 5 milyonun üzerinde izleniyor.
Zula’dan 2019 yılında 4 milyon TL’lik yatırım
Nisan 2018’de düzenlenen Zula World Cup ile dünyadaki tüm Zula espor takımlarının mücadelesi sonucu finale kalan takımları İstanbul’da buluşturan 100.000 $ nakit ödül dağıtan Zula espor yatırımlarını katlayarak büyütmeye devam ediyor. Son iki yılda espor ligi ile birlikte milyonlarca Türk lirasından oluşan ödül havuzuyla, espora yatırım yapan Zula, 2019 Nisan ayına kadar espora 4 milyon TL’lik yatırım yapacak. Zula bu yatırımın yanı sıra İstanbul’un iki yakasında espor merkezleri açarak yatırımlarını arttırmaya devam edecek.