Cep telefou sektöründe yaklaşık 2 haftadır üstü kapalı bir şeklinde konuşulan konu Referans Gazetesinde yayınlanan Cüneyt Türktan ile Avea’nın yolları ayrılıyor” haberi ile bu sabah telekom çevrelerinde açık bir şekilde konuşulmaya başlandı. Habere göre Cüneyt Türktan, Avea Genel Müdürlüğünden ayrılıyordu.
Ama Avea’dan öğleden sonra yayınlanan bir açıklama bu haberi yalanladı. Avea’dan yapılan açıklama şu şekilde ;
18 Ocak 2008 tarihli Referans Gazetesi’nde “Cüneyt Türktan’ın yolları Avea ile ayrılıyor” başlığıyla yayınlanan haberin aksine Avea CEO’su Cüneyt Türktan, Avea’dan ayrılma kararı almamış, görevinin başındadır.
2007 hedeflerine başarıyla ulaşan ve gerçek rekabetin öncülüğünü yapan Avea, Cüneyt Türktan liderliğinde bundan sonraki yıllarda da çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.
Konuyu bilginize sunar; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederiz.
Saygılarımızla,
Avea İletişim Hizmetleri AŞ
2000 yılında verilen 3 ve 4.cep telefonu lisanslarını alan Aria ile Aycell firmalarının, pazarda başarılı olamamaları üzerine 2 firma 2004 yılında Avea adıyla birleştirildi. Yeni şirketin ortakları Telecom Italia Mobile, İş Bankası ve Türk Telekom oldu. Ancak yeni şirket de çeşitli nedenlerle istenen noktayı yakalayamayınca, Telecom Italia Mobile (TIM)’in önce ayrılmak istedi, daha sonra Oger Telecom ile birlikte Türk Telekom özelleştirmesine, Avea hisselerini koyarak girdi.
Oger Telecom’un 15 kasımda Türk Telekom’u devir alması sonrasında Cüneyt Türktan 24 kasım 2005 itibariyle Avea’nın Genel Müdürlüğüne atandı. Avea’nın o sırada toplam cirosu 1,067 milyar YTL, abone sayısı 6.1 milyon, operasyonel karı 600.000 YTL idi. Cüneyt Türktan’ın Genel Müdür olması sonrasında bu rakamlar, 2006 sonunda 1,26 milyar YTL ciro, 8 milyon abone ve 174 milyon YTL operasyonel kar ve 2007 sonunda ise 1,7 milyar YTL ciro, ve 300 milyon YTL operasyonel kar olarak gerçekleşti.

Kaynak : 