İnternet altyapı hizmetleri sağlayıcısı VeriSign’ın eski CEO’su Mark McLaughlin, Palo Alto Networks firmasına geçti. Geçtiğimiz Perşembe günü VeriSign’ın çeyrek sonucu açıklamasında CEO’luk görevini bırakacağı açıklanan McLauglin, 2000 yılından beri VeriSign’daydı ve son iki yıldır da firmanın CEO’luk görevini yürütmekteydi.
Geçtiğimiz hafta, VeriSign firması 2011 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. 189,8 milyon Dolar gelir açıklayan firma, 2011 ikinci çeyreğinde 10,6 milyon Dolar operasyonel zarar açıklaması yaptı. Böylece gelirlerini bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla %13 oranında arttıran firma, kar marjında ise ciddi bir düşüş sergilemiş oldu. Firma geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 35,2 milyon Dolar operasyonel kar elde ettiğini açıklamıştı. Kimlik doğrulama bölümünü geçtiğimiz yıl 1,3 milyar Dolar karşılığında Symantec firmasına satan VeriSign’da belki de en çarpıcı gelişme ise CEO Mark McLauglin’in çeyrek açıklamasıyla birlikte görevinden istifa ettiğini duyurması oldu.
2000 yılında VeriSign’a katılan McLauglin, son iki yıldır firmada CEO’luk görevini yürütmekteydi. Firmadan yapılan açıklamada VeriSign’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jim Bidsoz, McLaughlin’in firmaya inanılmaz bir değer kattığını ve bu yüzden kendisine minnettar olduklarını açıklıyordu. Ayrıca McLaughlin’in geçiş sürecini yönetmek üzere 25 Ağustos’a dek firmanın yönetim kurulunda kalmayı sürdüreceği bildirilmekteydi. Dolayısıyla McLauglin’in ayrılış nedeni bir çıkar çatışması veya fikir ayrılığı gibi gözükmemekteydi.
McLauglin’in VeriSign’dan ayrılışını duyurduğu açıklamada sadece özel bir yatırım firmasına geçeceği ve yeni firmasını kısa sürede ilk halka arz (IPO) sürecine taşımak istediği bildirilmekteydi. Geçtiğimiz günlerde ise Palo Alto Networks firması bir açıklama yayınladı ve Mark McLaughlin’in yeni CEO’ları olarak görev yapacağı duyuruldu.
Aynı zamanda ABD Başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Telekomünikasyon Danışma Komitesi üyelerinden birisi olan McLaughlin’in, başka bir domain kayıt firmasına geçebileceği söylentileri de bu şekilde son bulmuş oldu. McLaughlin’in yeni firması olan Palo Alto Networks, yeni nesil firewall çözümleri pazarlayan bir firma. Firmanın eski CEO’su Lane Bess Aralık 2010 tarihinde görevinden ayrıldığından beri Palo Alto’nun CEO’luk koltuğu boş durumdaydı. Kısa süre önce 65 milyon Dolarlık bir yatırımcı desteği alan Palo Alto’nun önümüzdeki günlerde IPO başvurusu yapması bekleniyor.

Kaynak : 