TSK’nın bu sabah başlattığı “Fırat’ın Batısı” operasyonu uzantısında, güvenlik güçleri ülke içinde de canlı bomba tehlikesine karşı üst düzey teyakkuz durumuna geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce tüm havalimanlarına gönderilen bir yazıyla ‘Arama noktalarında özellikle yolcu kategorisi’ olarak tabir edilen çocuk, hamile, sakat ve yaşlı yolcular konusunda daha dikkatli olunmasının istendiği öğrenildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesini terör örgütü IŞİD’den temizlenmek amacıyla askeri harekat başlatılmasının ardından tüm havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.
Atatürk Havalimanı’nda güvenlik önlemleri artırılıyor
Özellikle, Türkiye’nin en büyük sınır kapısı olan ve günde 100 bine yakın yolcunun giriş çıkış yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da canlı bomba saldırıları ihtimaline karşı polis ve özel güvenlik kuvvetleri uyarıldı. Atatürk Havalimanı girişi, metro katı, dış hatlar, iç hatlar gidiş ve gelişlerde tüm önlemler alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Gaziantep’teki canlı bomba saldırının ardından çocuk ve özellikli yolcular konusunda daha dikkatli olunmasını istedi.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yaşanan terör saldırısının ardından artırılan güvenlik önlemleri de hız kesmeden devam ediyor. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından tüm kurum ve kuruluşlar uyarılarak, alınan güvenlik önlemlerinin daha dikkatli uygulanması için uyarı yaptı. Atatürk Havalimanı girişi, metro katı, dış hatlar iç hatlar gidiş ve gelişlerde tüm önlemleri aldı. Bu bölgelerde kontrol noktaları oluşturan yetkililer, şüpheli gördükleri kişilerin çantalarını açtırarak arama yapıyor. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekipleri ayrıca giriş kapılarının önünde ve terminal içerisinde de devriye geziyor.
Çocuk – Hamile – Sakat – Yaşlı Yolculara Dikkat
Gaziantep’teki canlı bomba saldırısını 12-14 yaşlarında bir çocuğun gerçekleştirdiği iddiası sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm havalimanlarına gönderdiği bir yazıyla ‘özellikli yolcu kategorisi’ olarak tabir edilen çocuk, hamile, sakat ve yaşlı yolcular konusunda daha dikkatli olunmasını istedi.
Kendisine uçak yolcusu süsü vererek havalimanına gelebilecek bu kriterlere uyan olası ‘canlı bomba’ tehlikesine karşı güvenlik güçleri teyakkuz durumunda. Bu kapsama giren yolcular arama noktalarında bundan sonra daha titiz şekilde aranacak.




Kaynak : 