• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa *İNSAN KAYNAKLARI

Açılışını Mehmet Fatih Kacır’ın Yaptığı IDC Türkiye ‘’Teknoloji Sektöründe Kadınlar’’ Konferansı Gerçekleştirildi.

30 Kasım 2018
-*İNSAN KAYNAKLARI, BİLİŞİM, Günlük Haberler
0
Açılışını Mehmet Fatih Kacır’ın Yaptığı IDC Türkiye ‘’Teknoloji Sektöründe Kadınlar’’ Konferansı Gerçekleştirildi.
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

International Data Corporation (IDC) Türkiye, Dijital Dönüşüm/Kadınların Teknolojideki Yeri konulu Konferans Serileri kapsamında 28 Kasım’da İstanbul’da, Türkiye İş Bankası destekleriyle İş Sanat Konser Salonu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tübitak, TürkPatent, İTÜTeknokent gibi devlet kurumları, teknoloji alanındaki tedarikçiler, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan kurumlar, öğretim görevlileri, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla birlikte kapsamlı çalışmalarını aktardı.

Ülkemiz genelinde gerçekleştirilen kapsamlı bir saha araştırması ve ihtiyaç analiziyle birlikte, özellikle dijitalleşme süreçlerinde yeni teknoloji alanlarındaki gerekli istihdamı sağlamak, yerel ve global insan kaynağı ihtiyacını karşılamak, gençlerimizi doğru konulara yönlendirmek, katma değerli üretimi arttırmak, mevcut iş güçlerine yeni yetenekler kazandırmak, kurumların yetkin insan kaynaklarına erişimini hızlandırmak, IDC Türkiye’nin konferansının odağını oluşturdu.

28 Kasım tarihinde, 400’ün üzerinde teknoloji sektörü temsilcisinin katılımıyla tüm gün süren Konferans’ta teknoloji alanındaki tedarikçiler ve bu teknolojileri kullanan kurumların üst düzey yöneticileri, öğretim görevlileri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları paneller ve söyleşilerle yer aldı.

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları açılış konuşmasında ‘’Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, ilgili devlet kurumlari, özel sektör-STK ve dernek yöneticilerinin aynı konu ve amaç etrafında buluşmuş olması ülkemiz adına çok sevindirici ve umut verici. Bu birlikteliği ve işbirliğini sürdürebilir kılmamız gerekli. Teknoloji sektöründeki gelişmeler ve dijitalleşme, ülkemiz ekonomisi ve kalkınmasında, genç nüfusümüzün istihdamı icin önemli fırsatlar sunuyor. Teknoloji sektörü çalışanları, diğer sektörlere göre, daha eğitimli, dinamik, global fırsatlara açık. Sektörümüzdeki satış-pazarlama-ülke yönetimi gibi görevler dışında, teknik rollerde de cinsiyet dağılımının iyileştirilmesi ve farklı bakış açıları ile: hem kurumların hem ülkemiz kaynakları için verimlilik -gelir/kar artışı – daha hızlı yol alma sağlanabilir. Hep beraber dijitalleşme, inovasyon hızlandırıcı teknolojilerdeki, gerekli yetkin personel ihtiyacı ve gereken istihdama katkıda bulunabilir, gençlerimizin doğru odaklara yönlendirilmesinde aktif görevler alabiliriz. Gelecek yıllardaki açık pozisyonları şimdiden doğru analiz edebilir, aksiyonlarımızı doğru alabilirsek; sektörümüz daha verimli ve keyifli bir hale gelecek ve ülke ekonomimizdeki etkisi daha büyük olacağı gibi, Dijitalleşme yolculuklarımızda daha inovatif, yerli ve milli ürünler çıkarabiliriz. Araştırma ve etkinliklerimizde başarılı kadınlarımızı ön plana çıkarıp, başarılı rol modelleri göz önünde tutmaya devam etmek istiyoruz Danışma kurulları ile ana mentor havuzumuzu başlatıp, yönetim seviyesindeki kadın sayısını hzla artırmamız gerekli. Bu nedenle, şu an yönetim seviyelerinde olan erkeklerin işbirliğine; gençlerin eğitilmesi ve yetkin işgücü yetiştirme konusunda kaynak ayırmaları ve kararlılıklarına ihtiyacımız var.‘’ dedi.

Daha sonra söz alan IDC Türkiye Kıdemli Araştırma Analisti Ayşe Kaptanoğlu, kadınların doğuştan gelen yeteneklerinin dijital çağdaki gereksinimlere uygun olduğunu belirterek, kadınların dijital becerilerinin geliştirilmesinin katma değer yaratacağını belirtti. IDC Global’den Michelle Bailey, Amerika’da yapmış olduğu Teknolojide Kadın (Women in Technology) anketi sonuçlarını katılımcılarla paylaşarak global bir bakış açısı sundu.

Etkinlik sırasında teknoloji sektöründeki kadın istihdamı başta olmak üzere birçok konuya değinildi. Özellikle kadınların doğası gereği daha çoklu görev üzerinde çalışabilmesi, duygusal zekaya sahip olması, empati kurabilme ve hatta karışık görünen konuları basitleştirebilme yeteneğinin dijital çağda kurumlara, iş yapış şekillerine ve sonuç olarak Teknoloji sektörüne nasıl katma değer yaratabileceğine değinildi. Dijital dönüşümün önemi üzerinde duran konuşmacılarımız, bu dönüşümle birlikte ortaya çıkacak olan yeni yeteneklerin nasıl en doğru şekilde istihdam edileceği ve kadın çalışanların nasıl desteklenip, teşvik edileceği üzerinde görüşlerini bildirdiler.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurul İkinci Başkanı Figen Kılıç, “Kadın mühendis olarak kendinizi kabul ettirmeniz erkeklere nazaran daha zor oluyor, daha zaman alıyor. Bana rol model olan yöneticilerimin bu meslek seçimimde ve mesleğe devam etmemde çok önemli rolü vardı” diyerek kendi geçmişinden örneklendirme yaptı.

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Sn. Mehmet Fatih Kacır; Milli Teknoloji Hamlesi ile, yüksek katma değer yaratabilen, yerli ve özgün ürün grupları geliştirmeyi hedeflediklerinden bahsederek konuşmasını açtı. Sözlerine “Fırsat eşitliği sağlandığında kadınlar erkeklerden geri kalmıyorlar. Bir araştırma sonucuna göre bu başarının önemli nedenlerinden biri kadınların işbirlikçi ve takım oyununa daha yatkın olması” diyerek devam etti. Son olarak erkeklerin kadınlara bu konuda çok daha fazla destek olması gerektiğini ekledi.

Kadın çalışanların meslek seçimlerinin aileden ve eğitimin ilk yıllarından geldiği de konuşulan konular arasındaydı. Okulların, kız öğrencilerin katılımının teşvik edileceği ve teknolojinin sevdireleceği programlar duyurması onların mezun olduklarında hatta mezun olmadan önce de sektörde iş bulabilmelerine imkan yaratacağı da belirtildi. Eğitim tarafında kız öğrencilerin başarı yüzdeleri veya Tübitak’a sundukları projelerin dahi erkek öğrencilere göre daha yüksek olduğu eklendi. Bir noktada kırılma yaşanıp, bu değerleri kaybettiğimizi hatırlatarak, geri kazanabilmek adına neler yapılabileceği de etraflıca tartışıldı.

Microsoft Pazarlama Müdürü Çiğdem Kayalı, Yapay Zeka’da bile cinsiyet ayrımı olduğunu, teknolojide bile yaşanan bu cinsiyet ayrımcılığının değişmesi gerektiğini örneklerle vurguladı. Ayrıca evlilik ve çocuk sahibi olma gibi durumlarda kadınların iş hayatından çekildiğini, halbuki erkeklerin herhangi bir engelle karşılaşmadıklarını da belirtti. Microsoft olarak kız öğrencileri de Teknoloji sektörüne dahil etmek ve onları rol modellerle buluşturabilmek için çeşitli programları olduğunu ekledi.

KoçSistem Pazarlama Müdürü Esra Başer, “Fark yaratmanın cinsiyeti yoktur, herşey perfomans ve yetkinlik ilişkisidir” diyerek aslında bu konferans ile ilgili çok etkili bir mesaj vermiş oldu.

Dell EMC CCO’su Didem Duru ise “Gerçek değişimi yaratan erkekler olacaktır, eşitlik olana kadar pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız” diyerek erkek çalışanların da bu konuda bilinçli olması ve destek vermesi gerektiğini belirtti.

IDC Türkiye “Teknoloji Sektöründe Kadınlar Ödülleri 2018” Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu sene ilk defa düzenlenen “IDC Türkiye Teknoloji Sektöründe Kadınlar Ödüllerine”, toplamda 25 kurumdan 37 başvuru gerçekleşti ve hepsi değerlendirilmek üzere üst düzey yöneticilerden oluşan jüri üyelerine sunularak değerlendirildi.

Türkiye’nin “Teknoloji Liderinin” seçildiği “IDC Türkiye Teknoloji Sektöründe Kadınlar Ödülleri 2018” “Yılın Yenilikçi Kadınlar”, Yılın İş Liderleri”, “Yılın Mentoru”, “Yılın Veri Lideri”, “Yılın İş Vereni”, “Yılın Girişimcisi”, “Yılın Rol Modeli”,”Yılın Analitik Şampiyonu”, “Yılın Dönüşüm Lideri”, “Yılın Güvenlik Şampiyonu”, “Yılın CIO’su”, “Geleceğin CIO’su”, Yılın En Genç Lideri” kategorilerinde değerlendirilen projelerin sahipleri ödüllerine kavuştu.

Analytics Champion

1

Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.

Bilge Gül – Veri Ambarı ve İş Zekası Müdürü, Bankalararası Kart Merkezi

2

Procter Gamble Tüketim Malları San A.Ş.

Filiz Güler Çınar – Türkiye İş ve Müşteri Analitiği Grup Müdürü, Procter & Gamble

3

Penti Giyim Tic. A.Ş.

Sinem Çeliker – İş Çözümleri Müdürü, Penti

Business Leader

1

HD Restaurant İşletmeleri Gıda Turizm İnşaat Tic. ve San. A.Ş.

Fulya Bıçak Muştu – BT Direktörü, HD Holding

2

KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş.

Esra Başer – Pazarlama Direktörü, KoçSistem

3

Mercedes-Benz Türk A.Ş.

Özlem Vidin Engindeniz – Daimler Küresel BT Çözümleri Merkezi Direktörü, Mercedes-Benz Türk

3

Netaş Telekomünikasyon A.Ş.

Selda Parın – Kurumsal Sektör Genel Müdürü, Netaş

3

Bayer Türk Kimya Sanayi Limited Şirketi

Özlem Arısoy – İş Hizmetleri Grup Müdürü, Bayer Türk

Data Leader

1

Procter Gamble Tüketim Malları San. A.Ş.

Ekin Özen – Kuzey Avrupa Teknoloji Pazarlama Müdürü, Procter & Gamble

2

Procter Gamble Tüketim Malları San. A.Ş.

Filiz Güler Çınar – Türkiye İş ve Müşteri Analitiği Grup Müdürü, Procter & Gamble

3

Penti Giyim Tic. A.Ş.

Sinem Çeliker – İş Çözümleri Müdürü, Penti

CIO

1

Alternatifbank

Esra Beyzadeoğlu – Bilgi Teknolojileri ve Dijital Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Alternatifbank

2

HSBC Bank A.Ş.

Funda Öney – CIO, HSBC Bank

3

Entek Elektrik Üretimi A.Ş.

Dilek Haldenbilen – BT Müdürü, Entek Elektrik Üretimi

Employer

1

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.

Selin Çakar – Bilgi Güvenliği Uzmanı, Pegasus Airlines

2

Netaş Telekomünikasyon A.Ş.

Gönül İncirkuş – İş Analisti, Netaş

Entrepreneur

1

Nanomik Biotechnology

Buse Berber Örçen – CEO/Kurucu, Nanomik Biotechnology

2

tutumluanne.com

Özden Pusat – Kurucu, tutumluanne.com

3

Arkim Kimya A.Ş.

Elif Güngör Reis – AR-GE Müdürü, Arkim Kimyevi Maddeler

Future CIO

1

Procter Gamble Tüketim Malları San. A.Ş.

Ekin Özen – Kuzey Avrupa Teknoloji Pazarlama Müdürü,Procter & Gamble

2

Mercedes-Benz Türk A.Ş.

Özlem Vidin Engindeniz – Daimler Küresel BT Çözümleri Merkezi Direktörü, Mercedes-Benz Türk

3

Ziraat Teknoloji

Dr. Ayfer Başar – Süreç ve Kalite Yönetimi & Yönetim Kurulu Üyesi, Ziraat Teknoloji

Government Leader

1

İBB

Esma Dilek – BT Direktörü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi

2

İBB

Kübra Bayraktar – Avrupa Birliği İlişkileri Direktörü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi

3

Havelsan A.Ş.

Nuran Göksu – AR-GE ve Ürün Grup Müdürü, Havelsan A.Ş.

Innovative Women

1

Nanomik Biotechnology

Buse Berber Örçen – CEO/Kurucu, Nanomik Biotechnology

2

Arkim Kimya A.Ş.

Elif Güngör Reis – AR-GE Müdürü, Arkim Kimyevi Maddeler

3

Aygaz A.Ş.

Esin Çınar Akkol – İnovasyon & IP Müdürü, Aygaz

3

Netaş Telekomünikasyon A.Ş.

Ufuk Gürpınar – 4.5G & 5G CN / CC Ürün Operasyonu Kıdemli Müdürü, Netaş

Mentor

1

Ziraat Teknoloji

Ayşim Niksarlı – Bilgi Güvenliği Grup Müdürü, Ziraat Teknoloji

2

KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş.

Esra Başer – Pazarlama Direktörü, KoçSistem

3

Mercedes-Benz Türk A.Ş.

Özlem Vidin Engindeniz – Daimler Küresel BT Çözümleri Merkezi Direktörü, Mercedes-Benz Türk

Role Model

1

Microsoft

Çiğdem Kayalı – Pazarlama Grup Direktörü, Microsoft

2

Unilever San. Ve Tic. A.Ş.

Şirin Aktaş – BT Direktörü, Türkiye, Orta Asya ve İran, Unilever

3

Akbank T.A.Ş.

Çiğdem İltemir Carino – Direkt Bankacılık Tasarım ve İnovasyon Bölümü Bölüm Başkanı, Akbank

Security Champion

1

Ziraat Teknoloji

Ayşim Niksarlı – Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü, Ziraat Teknoloji

2

Netaş Telekomünikasyon A.Ş.

Fatma Hacıoğlu Doğar – Siber Güvenlik Servisleri Direktörü, Netaş

3

Akbank T.A.Ş.

Begüm Ergene – Siber Savunma Merkezi Müdürü, Akbank

Transformation Leader

1

Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.

Gül Erol – İnsan Kaynakları ve Bilişim Başkanı, EnerjiSA

2

Akbank T.A.Ş.

Çiğdem İltemir Carino – Direkt Bankacılık Tasarım ve İnovasyon Bölümü Bölüm Başkanı, Akbank

2

HD Restaurant İşletmeleri Gıda Turizm İnşaat Tic. Ve San. A.Ş.

Fulya Bıçak Muştu – BT Direktörü, HD Holding

3

HSBC Bank A.Ş.

Funda Öney – CIO, HSBC Bank

Women Network

1

Microsoft

Çiğdem Kayalı – Pazarlama Grup Direktörü, Microsoft

2

Unilever San. Ve Tic. A.Ş.

Şirin Aktaş – BT Direktörü, Türkiye, Orta Asya ve İran, Unilever

3

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.

Yasemin Aydın – Dijital Bankacılık İş Lideri, Albaraka Türk Katılım Bankası

Young Leader

1

Unilever San. Ve Tic. A.Ş.

Nagihan Bilgin Kılıç – Gümüş BT Lideri, Unilever

2

Procter Gamble Tüketim Malları San. A.Ş.

Beril Burçak – BT Dijital Dağıtım Müdürü, Procter & Gamble

2

Akbank T.A.Ş.

Kübra Gülcan – Dijital Bankacılık Proje Yönetim Müdürü, Akbank

3

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Açelya Akbaş – Risk ve Uyumluluk Yöneticisi, Halkbank

Etiketler: Açelya AkbaşAyfer BaşarAyşe KaptanoğluAyşim NiksarlıBegüm ErgeneBeril BurçakBilge GülBuse Berber ÖrçenÇiğdem İltemir CarinoÇiğdem KayalıDidem DuruDijital DönüşümDilek HaldenbilenEkin ÖzenElif Güngör ReisEsin Çınar AkkolEsma DilekEsra BaşerEsra BeyzadeoğluETKİNLİKFatma Hacıoğlu DoğarFigen KılıçFiliz Güler ÇınarFulya Bıçak MuştuFunda ÖneyGönül İncirkuşGül ErolInternational Data Corporation (IDC)KadınKübra BayraktarKübra GülcanManşetMehmet Fatih KacırMichelle BaileyNagihan Bilgin KılıçNevin ÇizmecioğullarıNuran GöksuÖzden PusatÖzlem ArısoyÖzlem Vidin EngindenizSanayi ve Teknoloji BakanlığıSelda ParınSelin ÇakarSinem ÇelikerŞirin AktaşUfuk GürpınarYasemin Aydın

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
Fusun S.Nebil
  • Boğaziçi Rektörünün Yeni Vakfı “BUVAKIF” için Neden 5072 Uygulanmıyor?
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
Mehmet Taşnikli
  • Microsoft’un Kurumsal eMail Hesapları için “Doğrulanmış Yayıncı” OAuth Uygulaması İhlal Edildi
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Dünyanın İç Çekirdeği Tersine mi Dönmeye Başladı?
  • Eski Cep Telefonunuzu Hala Nasıl Kullanırsınız?
  • Boğaziçi Rektörünün Yeni Vakfı “BUVAKIF” için Neden 5072 Uygulanmıyor?
  • İstanbul Valiliği TÜGVA için Red Verirken, BÜMED için Neden Red Vermiyor?
  • Microsoft Bulut Dünya Çapında Kesinti Yaşadı

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.