Software AG, işlemsel veritabanı yazılımı Adabas’ın, IBM ile yapılan ortak testlerde yeni bir performans rekoru kırdığını duyurdu. IBM’in yakın geçmişte sunulan z/OS v1.8 işletim sistemiyle birlikte şirketin yeni System z9 Enterprise Class anabilgisayarı üzerinde çalışmakta olan Adabas 2006, saniyede yaklaşık 320 bin işlem hızına ulaştı. Böylece Adabas, bir ticari anabilgisayar sisteminde hız rekoru kırmış oldu.
IBM’in New York’taki test merkezinde yapılan denemeler esnasında, Adabas 2006’nın gelişmiş 64 bit sanal belleği, z/OS V1.8’in IBM z (z990 ve z9 EC) işlemciler üzerindeki tek bir imgede 128 GB’den fazla gerçek belleği destekleme yeteneğiyle birlikte kullanıldı. Testler süresince, Adabas 2006 32 paralel işlemci üzerinde çalıştırıldı.
IBM Sistem ve Teknoloji Grubu System z Pazarlama Direktörü Randy Daniel, Software AG gibi iş ortaklarının System z platformuna verdikleri destekten ve yaptıkları sürekli yatırımdan memnun olduklarını söylüyor. Daniel, Software AG ile yapılan ortak testlerin çarpıcı sonuçlarının, yalnızca sistem tasarımının gücünü göstermekle kalmadığını, işlemsel veri yönetimine yaklaşımlarının sektörde rakipsiz olduğunu vurguladığını da sözlerine ekliyor.
Bloor Research Araştırma Direktörü Philip Howard, bu başarının, Software AG’nin kendini tamamen Adabas’ın gelişimine adadığını gösterdiğini belirtiyor ve ekliyor: “Böyle bir performans, kullanıcıları, hacim talepleri ne kadar artarsa artsın -ya da işlem kaynakları daha CPU yoğun başka ürünlerce kullanılsa da- Adabas’ın performansını sürdürmesi için her zaman yeterli potansiyele sahip olacağına inandıracaktır.”
Software AG Enterprise Transaction Systems Bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Joe Gentry ise Adabas 2006 ürün ailesini, IBM donanım ve işletim sistemi platformlarına yönelik kurum talepleri doğrultusunda, her iki firmanın da yararına olacak biçimde iyileştirmeye devam ettiklerini ifade ediyor.

Kaynak : 