Avea, bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla birlikte 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Avea CEO’su Erkan Akdemir tarafından yapılan açıklamada, firmanın 2013 3. çeyreğinde gelirlerini önceki yıla göre %7 artırarak 973 Milyon TL’ye çıkarttığı ve 30 Eylül’de sona eren bu dönemde 133.000’i numara taşıma yoluyla gelen toplam 224.000 net abone kazanımı ile toplam müşteri sayısını 14 milyonun üzerine çıkarttığı duyuruldu.
Büyüme stratejisinin sonucu olarak 3. çeyrekte 224.000 net yeni müşteri elde ettiklerini açıklayan Avea CEO’su Erkan Akdemir, ayrıca, akıllı telefon penetrasyonunda geçen yılın aynı çeyreğine göre 11 puan artış ile %33’lük bir oran yakaladıklarını açıkladı. Akdemir bu oranın, hem Avea markalı akıllı telefon satışlarından, hem diğer markalarla yaptıkları kampanyalı satışlardan hem de numara taşıma aracılığıyla akıllı telefonuyla birlikte gelen müşterilerden kaynaklandığını söylüyor. Yapılan açıklamaya göre Avea, EBITDA’da ise önceki yılın aynı dönemine göre %36’lık bir artış elde ederek üçüncü çeyreği 173 milyon TL ile kapatmış. Avea CEO’su Erkan Akdemir sunumunda şu ifadeleri kullandı:
“2013 yılı ‘Akıllı Büyüme’ stratejimizin meyvelerini daha da etkin şekilde topladığımız, kâr ederek sağlıklı büyümemizi sürdürdüğümüz bir yıl… Bu çeyrekte de ara bağlantı gelirlerindeki düşüşe rağmen gelirdeki güçlü büyümemiz sürdü. Gelirlerimiz önceki senenin aynı dönemine kıyasla %7 artarak 973 Milyon TL olarak gerçekleşti. Ara bağlantı etkisi olmasa gelir artışımız %16 olacaktı. Yakaladığımız ivme sayesinde, gelir artış oranında 3. çeyrekte hakim operatörden 2.4 kat daha fazla büyüdük. EBITDA artış oranında ise 8.4 kat fazla bir oran yakaladık.
Mobil internet bu dönemde de önümüzdeki dönemde de bizim en önemli gelir artış kalemlerimizden bir tanesi. Mobil internetteki güçlü büyümemizde akıllı telefon penetrasyonundaki başarılı performansımızın büyük etkisi var. Akıllı telefon penetrasyonumuz, geçen yıla göre 11 puan artarak %33’e yükseldi. Bu büyük bir sıçrama. Bu sıçrayışla geçen yılın 3. Çeyreğinde 2,8 milyon olan akıllı telefon kullanıcı sayımız %63 artışla 4,6 milyona çıktı. Akıllı cihaz kullanan müşterilerimizin de tabiki daha fazla internet talepleri oluyor. Bu etkileşimle bu yıl geldiğimiz noktada data gelirinde %43 artış oranını yakaladık.
Avea Q3-2013 Erkan Akdemir from Noete.com
Her geçen gün genişbantın mobil tarafa kaydığını görüyoruz. Altyapı çalışmalarımızı bu trende paralel daha da fazlalaştırıyoruz. Bu anlamda iletişim kule sayımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artırdık. Sadece kule değil, hızlı veriyi, daha fazla görüntüyü taşıyabilecek bir şebeke mimarisi üzerinde çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Müşterilerimize 81 ilde çift taşıyıcılı internet teknolojisi Mobil Plus’ı sunduktan sonra son hamlemiz, 3G’yi çift taşıyıcı ve çoklu anten teknolojisiyle 4 kat hızlandırarak 4G seviyesine çıkartmak oldu. Bunların sonucunda da son 2 yılda 1,5 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yılın ilk 9 ayında da yatırımlarımız yaklaşık 430 milyon TL’yi buldu.”



Kaynak : 