Cumartesi, Ocak 23, 2021
No Result
View All Result
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Yazılım Sektörü Haberleri

AWS ve BlackBerry, Yeni Akıllı Araç Veri Platformuyla Güçlerini Birleştiriyor

turk-internet.com Basin - turk-internet.com Basin
11 Aralık 2020
- *ŞİRKET HABERLERİ, *ÜRÜNLER / HİZMETLER, IoT, Ulaşım, Yazılım Sektörü Haberleri
0
AWS ve BlackBerry, Yeni Akıllı Araç Veri Platformuyla Güçlerini Birleştiriyor

AWS ve BlackBerry, Yeni Akıllı Araç Veri Platformuyla Güçlerini Birleştiriyor

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services (AWS) ve akıllı güvenlik yazılımı ve hizmetleri şirketi BlackBerry Limited, AWS re:Invent 2020 etkinliğinde BlackBerry’nin Akıllı Araç Veri Platformu olan IVY’i geliştirmek ve pazarlamak için çok seneli, küresel bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. BlackBerry IVY, otomobil üreticilerinin, araç sensörlerinden gelen verilerin okunması için tutarlı ve güvenli bir yol sağlamasına, bunu normalleştirmesine ve bu verilerden hem araçta hem de bulutta eyleme dönüştürülebilir içgörüler oluşturmasına olanak tanıyan ölçeklenebilir, bulut bağlantılı bir yazılım platformu. Otomobil üreticileri bu bilgileri, sürücü ve yolcu deneyimlerini geliştiren duyarlı araç içi hizmetler oluşturmak için kullanabilirler.

BlackBerry IVY, otomotiv sektöründeki kritik bir veri erişimi, toplanması ve yönetimi sorununu ele alıyor. Modern otomobiller ve kamyonlar, farklı tedarikçilerden binlerce parça ile üretiliyor ve her araç modeli, benzersiz bir özel donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşuyor. Artan çeşitlilikteki araç sensörlerini de içeren bu bileşenler, benzersiz ve özelleştirilmiş formatlarda veri üretiyor. Bu verilerle etkileşimde bulunabilmek için son derece spesifik becerilerin gerekmesinin yanı sıra bu verilere araç alt sistemlerinden erişmenin de zor olması, geliştiricilerin hızlı bir şekilde inovasyon yapma ve pazara yeni çözümler getirme kabiliyetlerini sınırlıyor. BlackBerry IVY, tahminsel içgörüler ve çıkarımlar oluşturmak için bu verilere makine öğrenimi uygulayarak karşılaşılan zorluklara bir çözüm sunacak, böylece otomobil üreticilerinin, son derece kişiselleştirilmiş ve bu içgörülere göre harekete geçebilecek araç içi deneyimler sağlamalarını mümkün kılacak.

BlackBerry IVY, araç modelleri ve markaları arasında uyumluluğu sağlamak için birden fazla araç işletim sistemini ve çoklu bulut dağıtımlarını destekleyecek. BlackBerry QNX’in otomobillerden veri çıkarma ve normalleştirme yeteneklerini, AWS’nin Nesnelerin İnterneti (IoT) ve makine öğrenimi de dahil olmak üzere geniş hizmet portföyü ile geliştirecek. BlackBerry IVY, araçların yerleşik sistemleri içinde çalışacak ama buluttan uzaktan yönetilecek ve yapılandırılacak. Bu sayede, otomobil üreticileri araç verilerine yönelik daha fazla görünürlük kazanacak, verilere kimlerin erişebileceği üzerinde kontrol sağlayabilecek ve verilerin hızlı ve verimli bir şekilde işlenmesini optimize etmek için uç bilgi işlem yetenekleri elde edecek. BlackBerry IVY’nin entegre yetenekleri ile otomobil üreticileri, bulut bağlantılı araçlarının kullanım ömrü boyunca müşterilerine yeni özellikler, işlevler ve performans sunmanın yanı sıra, araç verilerine dayanan yeni gelir akışları ve iş modelleri de geliştirebilecek.

Örneğin BlackBerry IVY, sürücü davranışlarını ve buzlu yollar ya da yoğun trafik gibi tehlikeli koşulları tanımak için araç verilerinden yararlanabilir ve ardından sürücüye çekiş kontrolü, şerit yardımı veya hız sabitleyici gibi ilgili araç güvenlik özelliklerini etkinleştirmesini tavsiye edebilir. Daha sonra IVY, otomobil üreticilerine bu güvenlik özelliklerinin nasıl ve ne zaman kullanıldığı konusunda geribildirim sağlayabilir, böylece araç performansını iyileştirmek için ne gibi yatırımlar yapmaları gerektiğini belirlemelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, elektrikli araç sürücüleri otomobillerinin pil bilgilerini üçüncü taraf şarj ağlarıyla paylaşmayı tercih edebilirler, böylelikle şarj cihazlarını proaktif olarak rezerve edebilir ve şarj süresini mevcut konumlarına ve seyahat planlarına göre ayarlayabilirler. BlackBerry IVY, genç sürücülerin ebeveynleri için de araç sensörlerinden elde edilen verilere dayalı içgörüler sağlayabilir. Örneğin, ebeveynler araçtaki yolcu sayısı değiştiğinde, sürücünün mesaj attığı, dikkatinin dağıldığı veya hız sınırına uymadığı tespit edildiğinde veya araç doluluk seviyesi istedikleri güvenlik eşiğinin üzerine çıktığında bildirim almayı seçebilirler. Benzer şekilde, araç arka koltukta bir çocuk olduğunu algıladığında bebekli sürücüler, çocuk güvenlik kilidini devreye sokmaları için hatırlatma alabilirler.

BlackBerry IVY, otomobil üreticilerinin birden fazla araç markası ve modelinde kullanılabilen araç içi uygulamalar ve bağlı hizmetler geliştirmek, dağıtmak ve bunlardan para kazanmak için ihtiyaçları olan süreyi kısaltmalarını sağlayacak. BlackBerry IVY kullanan otomobil üreticileri, her araç modeli için ayrı tasarlanan, tek seferlik çözümlere yatırım yapmak yerine (bugün olduğu gibi), birden fazla araç modelinde çalışabilecek yeni hizmetler geliştirmek için farklı veri türlerini ortak yapı taşı olarak kullanabilecekler. Otomobil üreticileri, yazılım geliştirme ekipleriyle veri ve çıktıları paylaşmak için platformun uygulama programlama arayüzlerini (API) kullanabilecekler, böylece onlara inovasyon yapma kabiliyeti sunmanın yanı sıra araç ve uygulama verilerine kimin ne düzeyde erişebileceğini kontrol ederek müşteri gizliliğini ve güvenliğini de koruyabilecekler.

Ayrıca BlackBerry IVY, otomobil üreticilerinin daha geniş bir geliştirici havuzu ile işbirliği yapmasını kolaylaştırarak gelişmiş araç performansı, daha düşük bakım ve onarım maliyetleri ve daha fazla kolaylık sağlayan yeni özelliklerin oluşturulmasını hızlandıracak. Örneğin, otomobil üreticileri gerçek zamanlı performans verilerini analiz ederek kusurlu olma potansiyeli olan parçaları tanımlayabilir, etkilenen araçları belirlemek için bir kod yerleştirebilir, etkilenen sürücüleri bilgilendirebilir ve bu doğrultuda geri toplama yapabilirler. Otomobil üreticileri, sistemin işlevselliğini sürekli olarak iyileştirebilmek için platformun Bulut Konsolu üzerinden (BlackBerry IVY’nin yönetilmesini sağlayan bir web arayüzü) yazılımı uzaktan dağıtabilecek ve güncelleyebilecekler.

BlackBerry Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John Chen konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Veri ve bağlanılabilirlik otomotiv sektöründe inovasyon için yeni yollar açıyor, BlackBerry ve AWS de otomobil üreticilerine ve geliştiricilere, tüketicilere yeni hizmetler sunabilmeleri için daha iyi içgörüler sağlama konusunda ortak bir vizyonu paylaşıyor. Bu yazılım platformu, araç içi deneyimler ile son teknolojiyi birleştirmeyi ve güvenlik veya müşteri gizliliğinden ödün vermeden yeni uygulamalar, hizmetler ve fırsatlar yaratmaya yardımcı olmayı vaat ediyor. Bu vizyonu gerçekleştirmek ve BlackBerry IVY’i kullanıma sunmak için AWS ile ilişkimizi genişletmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Amazon Web Services CEO’su Andy Jassy ise şunları söyledi;

“AWS ve BlackBerry, tüm otomobil üreticilerinin müşteri deneyimini sürekli olarak yeniden oluşturmasını mümkün kılıyor ve araçları, sabit teknolojilerden kullanıcının ihtiyaçları ve tercihleri doğrultusunda büyüyen ve uyum sağlayabilen sistemlere dönüştürülmelerine yardımcı oluyor. BlackBerry ile gerçekleştirdiğimiz bu ortak çaba sayesinde, otomobil üreticilerine gittikçe daha bağlantılı hale gelen bir dünyada gelişmek için ihtiyaç duydukları içgörü, yetenek, çeviklik ve hızı sağlayacağız. Otomobil üreticileri dijital dönüşümleri ile öne çıkmaya çalışırken, BlackBerry IVY onlara markalarını oluşturma ve otomotiv sektöründe bağlantılı araç hizmetleri için standardı belirleme gücü veriyor.”

Etiketler: Akıllı Araç Veri PlatformuAmazon Web Services (AWS)Andy JassyBlackBerry IVYBlackBerry LimitedJohn ChenNesnelerin İnterneti (IoT)OtomotivUlaşım

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
turk-internet.com Basin

turk-internet.com Basin

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Fusun S.Nebil
  • Sosyal Medya Şirketleri, Hayalet Temsilcilikler mi Açtı?
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • AB, İnternetin Kurallarını Yeniden Şekillendirmeye Çalışıyor
Melike Beykoz
  • 5G, Eğitimi Nasıl Dönüştürüyor
Soykan Özçelik
  • WhatsApp’ı Bırakma Zamanı Geldi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNAN HABERLERİMİZ

  • Whatsapp’ı Siliyor Muyuz? Peki Silersek Ne Kullanacağız?
  • WhatsApp Açıklama Yayınladı
  • Instagram, Twitter, Facebook, Tiktok gibi Sosyal Ağlara Reklam Yasağı Geliyor!
  • Elon Musk WhatsApp Gizlilik Politikası Değişikliğine Karşı “Signal’e Geçin” Dedi
  • Whatsapp Yeni Şart Koşuyor ; Facebook Anlaşılan Rekabet Davalarına Karşı Önlem Alıyor

DOSYALAR

  • 2020/09 Dosyası : İleti Yönetim Sistemi
  • 2020/08 Dosyası : Trump’ın Çinli Uygulamalarla Savaşı
  • 20/07 Dosyası : AKP’nin 2020 Sosyal Medya Düzenlemeleri
  • 20/06 Dosyası : ABD’de Protestolar – Sosyal Medya – Trump Çekişmesi
  • 2020/05 Dosyası : Yeniden Düşünmek ; Korona Salgını ve Türkiye

TEKNOPOLİTİK – YOUTUBE

SON YAYIN

BİZİ TAKİP EDİN

  • 6.2k Takipçis
  • 383.7M Takipçis

TWITTER

Facebook Twitter LinkedIn
Türk İnternet

Turk-internet.com 25 Ekim 2000'den beri Hizmetinizde

TURK-İNTERNET

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2021 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda

© Copyrights 2000-2021 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Kabul Ediyorum
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.