Oyun sektörü için çeşitli çalışmalar ve düzenlemeler gerçekleştiren TOGED için artık İstanbul temsilciliği görevini BigKazan A.Ş. CEO’su Furkan Faruk Akıncı yürütecek.
Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), dijital oyun sektörünün gelişmesine zemin oluşturmak ve toplumsal gelişmelere katkı sağlamak adına sektörün önde gelen paydaşlarının birleşerek kurduğu bir dernek. 2014 yılında kurulan TOGED’e kayıtlı üye sayısı şimdiden 20 üyeyi geçmiş durumda.
TOGED, Türkiye’nin çeşitli illerinde yer alan oyun geliştiricilerin tek çatı altında toplanmasını sağlayarak, geliştiricileri ve sektörde çalışmak isteyenleri bir araya getirerek sektörün en büyük yarası olan nitelikli iş gücünün de artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca yakın zamanda Teknoloji Hayal Atölyesi projesini de faaliyete geçirerek sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini daha eklendi.
Furkan Faruk Akıncı Hakkında
Profesyonel olarak 14 yıldır oyun sektöründe aktif rol oynayan F. Faruk Akıncı, bu süre içinde farklı medya organlarında editörlük yaptıktan sonra, oyun odaklı servis ve iş geliştirme alanlarına yönelmiştir. Türkiye’deki ilk online oyun dergisi, ilk oyunlara yönelik PR ajansı, ilk VIP servisli dijital eğlence mekânı gibi sektörün önünü açan girişimler ile birlikte uzun yıllar Türk Telekom, Digiturk, Turkcell gibi firmaların oyun odaklı projelerine danışmanlık yaptı. Akıncı, aynı zamanda kurduğu hizmet ekosistemiyle Wargaming, Square Enix, Gameforge gibi önemli yabancı firmalara lokal servisler sundu. Uzun yıllardır çeşitli üniversitelerin oyun projelerinde aktif rol üstlendi. Şu an BigKazan Oyun Satış ve Pazarlama A.Ş.’nin kurucu ortağı ve CEO’sudur. BigKazan A.Ş. oyunseverlere yönelik katma değerli hizmetler sunarken, Turkcell iş birliği ile Türkiye’nin ilk entegre oyun portalı Gamecell’i hayata geçirdi.



Kaynak : 