Bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir habere göre, 3 sene önce mağazalarını Teknosa’ya satarak Türkiye’den çıkan Amerika’lı teknoloji zinciri BestBuy Bimeks’i satın almak üzere harekete geçmiş. Habere göre, hatta BestBuy şirketin tamamını satın almayı hedefliyor. Ancak 126 Bimeks mağazasının 50 tanesi franchise olduğu için anlaşmanın yavaş gittiği iddia ediliyor.
Buna karşılık Bimeks zaman geçirmekden Borsaya bir açıklama yolladı ve satış ilgili olarak BestBuy ile bir görüşme yapmadıklarını bildirdi. Açıklama şu şekildeydi;
Yatırımcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda 08 Mayıs 2014 tarihinde basında Şirketimiz hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur. Şirketimizin haberde adı geçen şirket ile herhangi bir satış görüşmesi gerçekleşmemiştir.
Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş., son 6 ay içerisinde sektördeki rakiplerinden 1 tanesini satın ve 1 tanesinin de varlıklarını devir almıştır. Şirketimiz 2014 senesi içerisinde 4’ü yeni şehirlerde olmak üzere toplam 33 adet yeni mağaza açmış olup sektördeki yatırımlarına devam edecektir.
Bimeks açıklamasında yer aldığı üzere son dönemde ElectroWorld[2] ve Darty[3] mağazalarını bünyesine kattı ve mağaza sayısı ile Türkiye’nin 2ci büyük teknoloji zinciri haline geldi.
BestBuy ise 50 milyar $’a ulaşan cirosu ile dünyanın en büyük teknoloji zinciri olarak biliniyor. Şirket 2009 yılında ilk mağazasını İzmir’de 4000 metrekarelik alanda açarak Türk pazarına girmiş, ikinci mağazasını ise Ankara’da açmıştı. O dönem “Türkiye’ye 100 yıllığına geldik” dedikleri bildirilmişti. Ancak haziran 2011’de, kendi ülkesindeki mağazalara odaklanacaklarını bildirerek, mağazalarını Teknosa’ya satmış ve Türkiye’den çıkmışlardı[1].
[1] Teknosa, Best Buy Türkiye’yi Satın Aldığını Açıkladı
[2] Bimeks Mağazaları, Satın Alınan Electroworld ile 90 bin m2 Alana Ulaştı
[3] Bimeks Darty’yi Satın Alma Anlaşmasını İmzaladı



Kaynak : 