Turkcell’in Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar’ın Vodafone EMEA (Doğu Avrupa, Akdeniz ve Kuzey Afrika) bölgesine iş geliştirme müdürü olarak transfer oldu.
Serdar, aralık 2004’te[1] web, mobil ve dijital TV tecrübesiyle Superonline, Turkcell gibi şirketlere ortak içerik yaratmak amacıyla Fintur Holding çatısı altında kurulan Mapco şirketine Genel Müdür olarak atanmıştı.
Turkcell o dönem ShuBuO ile bir katma değerli servisler denemesi yapmış ama daha sonra ShuBuO rafa kaldırılmıştı.
Cenk Serdar Neden Ayrıldı?
Haberin yazılışı sırasında, henüz Cenk Serdar ile görüşme yapma olanağımız olamadı. Bu nedenle ayrılmasının nedenini kendisinden öğrenemedik. Turkcell de şirket içinde duyuru yapmakla birlikte, dışarıya henüz bu konuda bir duyuru yapmadı.
Son 2 yıldır Turkcell’in Dünya GSMA kongresinde kazandığı ödüllerin baş mimarlarından olarak bilinen Cenk Serdar’ın Turkcell’den ayrılması şaşkınlık yaratmakla birlikte, son bir kaç aydır ekibinin ve görevlerinin tırpanlandığı duyuluyor ve hatta 150 kişilik ekibinin 50 kişiye indirildiği konuşuluyordu.
Serdar’ın Vodafone yurtdışına gidişi konusunda ise : “Turkcell’in sözleşmelerinde bir eksiklik ortaya çıkmış oldu. Türkiye içinde başka operatöre geçmesi engellenmiş olsa da, yurtdışında başka bir operatöre geçiş yolu açık kalmış” yorumları yapıldı.
Sektördeki konuşmalarda, Cenk Serdar’ın görevinde başarılı olduğu ama Turkcell içi güç dengeleri nedeniyle bu tür bir hareket yaptığı düşünülüyor.
Yine sektörde, Turkcell’in bu yıl “hat satmak” yerine “kurumsal katma değerli servislere” yöneleceği, bunun da Serdar’ın gidişindeki nedenlerden biri olduğu konuşuluyor.
Tabi olayın bir de Vodafone yönü var ama bunu daha sonra göreceğiz.
Turkcell Yönetim Ekibi
Turkcell’de şu anda Genel Müdür Süreyya Ciliv altında, 10 Genel Müdür Yardımcısı bulunuyor. Cenk Serdar da bu ekibin Katma Değerli Servislerden sorumlu Genel Müdür yardımcısı pozisyonu ile bir üyesiydi. Diğer Genel Müdür Yardımcıları ise, şirketin web sayfasında yer alan sıralamayla şöyle :
- Serkan Okandan – Finans (Şirkete girişi 1999)
- İlter Terzioğlu – Şebeke Operasyonları (şirkete girişi 2003)
- Cenk Bayrakdar – Servis ve Ürün Geliştirme (şirkete girişi 2002)
- Selen Kocabaş – İş Destek (şirkete girişi 2003)
- Lale Saral Develioğlu – Pazarlama (şirkete girişi 2003)
- Emre Sayın – Satış (şirkete girişi 2007)
- Ekrem Yener – Kurumsal Müşteriler Yönetimi (şirkete girişi 2007)
- Tayfun Çataltepe – Kurumsal Strateji ve Regülasyonlar (şirkete girişi 2007)
- Koray Öztürkler – Kurumsal İletişim ve İlişkiler (şirkete girişi 1998)
Cenk Serdar Kimdir?
Cenk Serdar Mapco Genel Müdürlüğü öncesinde, Doğuş Otomotiv’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Daha önce ise, İxir Genel Müdürlüğü görevini, Ixir’i SuperOnline’a devredene kadar sürdüren Serdar, 1999 yılından itibaren Garanti Bankası’nda Dağıtım Kanalları Müdürü olarak görev aldı. Cenk Serdar, Garanti Bankası’nın telefon bankacılığı, internet bankacılığı, ATM, Palm ve WAP kanallarının da yönetiminden sorumluydu. Elektronik ticaret faaliyetleri konusunda da aktif rol üstlenen Cenk Serdar, bir yandan da telefonla pazarlama ve satış merkezini yönetti.
Garanti Bankası’ndaki görevinden önce, Domi Bilişim Teknolojileri’nde Proje Yöneticisi, Superonline’da Bireysel Hizmetler Müdürü ve son olarak Doğan Yayın Holding’de İnternet Hizmetleri Müdürü olan Cenk Serdar, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Serdar, ayrıca University of Pennsylvania, The Wharton School’da Finans ve Pazarlama üzerine MBA ve Bilgi Sistemleri konusunda Master yaptı.
[1] Shubuo’ya Yeni Genel Müdür

Kaynak : 