Etisalat Başkanı Mohammad Hassan Omran, 2005 sonuçlarının şirketi memnun ettiğini bildirirken şunları söyledi;
Etisalat çok kısa bir sürede uluslararası bir operatör haline geldi. Amacımız, bundan sonrasında dünyanın en büyük 10 telekom firması arasına girmesidir. Kendisini bu hedefe göre yönlendiriyor.
Etisalat telekom sektörünün her alanında büyüyor. Kendi ülkesindeki mobil müşterileri de % 23 artarak 4.5 milyona ulaştı. Bu rakam % 98’lik bir penetrasyon oranını gösteriyor.
Birleşik Arap Emirlikleri şirketi olan Etisalat ülkemizde Çalık grubuyla birlikte Türk Telekom ihalesine girmesi ile tanındı. Bu ihalede ortaklık 6.5 milyar $’ın üstüne çıkamayınca, ihale 6.550 Milyar $ ile Oger Telekom’a kaldı.
Etisalat son olarak da Telsim ihalesine katıldı. Önyeterlilik de aldıkları bu ihalede verdikleri teklif, yetersiz kalınca, ihalenin pazarlık aşamasına alınmadılar.
Etisalat son dönemde Pakistan Telekom ve Tunus Telekom özelleştirmeleri ile de kendisinden söz ettirdi.

Kaynak : 