Kurumsal altyapı ve mobil yazılım sağlayıcısı Sybase, mobil yazılım çözümleri sunan Extended Systems firmasını yaklaşık 71,3 milyon dolarlık hisse değeri üzerinden satın aldığını duyurdu. Satın alma işlemi, bazı onayların alınmasının ardından bu yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanacak. Extended Systems firması, Sybase’in alt kuruluşu iAnywhere Solutions’a bağlanacak.
1984’te kurulan Extended Systems’ın Sybase’e sunacakları arasında patentli mobil teknolojisi, yaklaşık 2.500 global kurumsal müşterisi ve Avrupa pazarındaki güçlü varlığı yer alıyor. Merkezi Idaho’da bulunan Extended Systems, Kuzey Amerika ve Avrupa’da 180 çalışana sahip.
Sybase Türkiye Genel Müdürü Levent Şensezgin, satın almayla ilgili olarak şu yorumu yaptı:
“Extended Systems’ın alınmasıyla, mobil yazılım çözümleri portföyümüz genişleyecek ve özellikle Avrupa’daki coğrafi varlığımız güçlenecek. Bu gelişmeyle birlikte, Sybase güçlü ve uçtan uca mobil bilgi çözümü sağlıyor olacak. Bu çözüm, endüstri lideri mobil veritabanı ve mobil cihaz yönetimi ürünlerimizle birleştirildiğinde, Kablosuz İşletmeler vizyonumuzun tüm faydalarını sunma imkanı verecek.”
Extended Systems, şirketlere, iş süreçlerini mobil teknolojiyle düzenleme olanağı sunuyor. Şirketin teknolojisi, üç temel alana odaklanıyor:
- Mobil İşletme Yazılımı, sunucu tabanlı bir mobil çözüm olan OneBridge’i içeriyor. Bu çözüm, farklı mobil cihazlardan groupware ve diğer uygulamalara güvenli erişim sağlıyor. 2.500’ü aşkın kurumsal müşteri, OneBridge’i kullanıyor.
- Mobil Cihaz Çözümleri, yazılım geliştirme setleri olup üreticilere ve iş ortaklarına, kablosuz bağlantı ve senkronizasyon yeteneklerini (Bluetooth, IrDA ve OMA) mobil cihazlara entegre etme imkanı sağlıyor. Milyonlarca mobil cihazda, Extended Systems çözümleri kullanılıyor.
- Veritabanı Yazılımı, özellikle mobil ve uzak ortamlarda kullanılabilecek iş uygulamaları yaratmak isteyen Delphi geliştirme uzmanlarını hedefliyor. 1.200’ün üzerinde iş ortağı, Extended Systems veritabanı yazılımını kullanıyor.
Extended Systems Hakkında
Extended Systems, işletmelere mobil teknoloji kanalıyla iş süreçlerini düzenlemede yardımcı olacak uzmanlığa, stratejiye ve çözümlere sahip bulunuyor. Şirketin OneBridge mobil çözümleri, e-posta, alan hizmeti, satış gücü otomasyonu, kurumsal kaynak planlaması ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi kritik kurumsal uygulamaları mobil hale getirme olanağı sağlıyor. 2.500’ün üzerinde kurumsal müşterisi ve anahtar iş ortaklıkları bulunan Extended Systems, 1984’te kuruldu ve başta ABD olmak üzere dünya çapında çok sayıda ofise sahip.
Sybase Hakkinda
Sybase, veri merkezinden eylem noktasına kadar bilgiyi yönetme ve mobil hale getirme konusunda uzmanlaşmış, dünyanın lider kurumsal yazılım firmasıdır. Bilgiyi her zaman her yerden ulaşılabilir kılan açık ve çapraz platformlu çözümler sunan Sybase, müşterilere bilgi teknolojilerinde rekabet gücünü artırma imkanı vermektedir. Ticaret, iletişim, finans, kamu ve sağlık sektörlerinde, dünyanın en kritik bilgileri, Sybase sistemleri üzerinde çalışmaktadır.

Kaynak : 