Facebook ABD’de gazetecileri perşembe günü yapacağı duyuru için davet edince, newsfeed’de yapacağı değişiklik konuşulmaya başlandı. Arkasından Facebook’un yenilikleri ilk denediği ülkelerden olan Yeni Zelanda’daki bazı seçilmiş kullanıcıların yeni tasarımı denediği görüldü.
Yeni Zelanda’da görülen tasarım şu andaki 2 kolonlu TimeLine yerine 1 kolonlu gözüküyor. Mevcut 2 kolonlu sistem kullanıcılar tarafından hep kafa karıştırıcı görülüyordu zaten.
Durum güncellemeleri ve diğer mesajlar sağda yer alırken, “Hakkında” bölümü solda bulunuyor. Yıllar ise sağda bir cetvel olarak yer alıyor.
Mevcut Timeline eylül 2011’de devreye alınmıştı ama kullanıcılar tarafından pek beğenilmedi. Hatta ocak 2012’de yapılan bir araştırmaya bakılırsa, kullanıcıların % 70’i TimeLine’dan mutlu değil.

Kaynak : 