Üst yönetimde yeniden yapılanma içine giren Google, giyilebilir teknoloji projesi Google Glass biriminin başına Ivy Ross’u atadıklarını duyurdu. Tasarım ve pazarlama geçmişine sahip olan Ross aynı zamanda Google X projelerinde görev alacak ve şirketin kurucu ortaklarından Sergei Brin’e raporlama yapacak. Ross önderliğinde Google Glass projesinin hızla ticarileştirilmesi ve giyilebilir teknoloji ürünü gözlüklerin yıl sonuna dek pazara sunulması öngörülüyor.
Google, giyilebilir teknoloji projesi Google Glass’a hız kazandırmak istiyor. 2 yıl önce duyurusu yapılan ancak hala tam anlamıyla ticari bir ürüne dönüşmeyen Google Glass, geçtiğimiz ay ABD’de yalnızca 1 günlük özel bir satış gerçekleştirmişti. Analistler, Google’ın bu projeyi hızlandırmak istediğini ve bu yüzden Google Glass biriminin başına Ivy Ross’un atandığını söylüyorlar. Ross daha önce Art.com, Calvin Klein ve Mattel gibi markalarda tasarım ve pazarlama deneyimine sahip bir yönetici. Bu deneyimin Google Glass’ı ticarileştirmek konusunda önemli bir kazanım olduğu konuşulmakta.
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Iyv Ross, Google Glass projesinde çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu söylüyor. Ross projede yeni olmasına karşın, Google Glass ekibinden ve geliştirici camiasından aldığı geri beslemeler neticesinde 1 adım önde başladığını ifade ediyor. Google yönetimi de yayınladığı açıklamada Ross’u bünyelerine katmaktan mutluluk duyduklarını ifade ediyor.
Google Glass’ın şimdiye dek kaç adet üretildiği ve kaç kişiye satıldığı konusunda net bir açıklama yok. Ancak aram devinin 2013’te Explorer (Kaşif) programı kapsamında 8.000 kişiye bu yeni cihazı dağıttığı biliniyor. Analistler, hızlı bir süreç yönetimiyle Google’ın Noel tatil döneminde en azından ABD’de Google Glass’ı ticari bir ürün olarak piyasaya sürmek istediğini ifade ediyorlar.

Kaynak : 