Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Levent Hatay 4 kasım 2006 itibariyle görevinden ayrılmakta olduğunu açıkladı. Levent Hatay Vestel’deki çalışma arkadaşlarına konuyla ilgili bir açıklamayı şu yazı ile yaptı :
Değerli çalışma arkadaşlarım,
Her profesyonel, yıllarca çalışırken içinden “bir gün Genel Müdür olursam işleri şöyle organize edeceğim” veya “bunları kesinlikle yapmayacağım” diye kendisine telkinde bulunur. Birçoğumuz için, özverili çalışarak, zamanında önemli kararlar alarak ve çalışmasıyla fark yaratarak bir gün çalıştığı şirkette en yetkili kişi olmak, şirketine yön vermek en büyük hedeftir. Ancak çok az sayıda profesyonel kurduğu bu hayalleri iş hayatında gerçekleştirme fırsatını yakalar.
İşte ben, kendimi dünyada hayallerini gerçekleştirmek için fırsat verilmiş çok az sayıda şanslı insandan biri olarak görüyorum. Bu yüzdendir ki, Kasım 1999’da Vestel Pazarlama’da Genel Müdür olarak işe başladığımda ne kadar heyecanlı olduğumu kimseye hissettirmemeye çalışmıştım. İşe başlamamdan kısa bir süre sonra “Türkiye’de iş yapış şekliyle en beğenilen şirketlerden biri olacağız” hedefini koydum ve bu vizyonumu birçoğunuzla paylaştım. Bu hedefe uygun olarak da şirketimizi herkesin katkısıyla yeni baştan yapılandırdık.
1999 yılı ile bugün arasındaki gelişmeleri özetleyerek değerli vaktinizi almayacağım, zaten bu verilere isteyen herkes kolayca ulaşabilir. Benim üzerinde durmak istediğim konu, beraberce rakiplerimize göre farklı uygulamalarımız (multi-brand stratejimiz, GIS, lojistik, CRM ve Data Warehouse gibi birçoğu Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemlerimiz). Gerek Türkiye’de iş ortaklarımıza gerek yurtdışından gelen sektörümüzün en büyük şirketlerinin üst düzey yöneticilerine bizim iş yapış şeklimizi anlattığımda ilk önce bana inanmadıklarını hissediyorum. Ancak daha sonra yaptıklarımızın birebir uygulamalarını kendileriyle paylaştığım zaman, kendilerinin sarf ettikleri olumlu cümleler karşısında sizlerle her zaman gurur duyuyorum. İşte bu yüzden Türkiye’de Whirlpool, JVC, Nokia, Samsung, Motorola, Philips, Tefal, Moulinex, Rowenta gibi dünya markalarının üst düzey yöneticileri sistemlerimizi inceledikten sonra bize güveniyorlar ve bizimle işbirliğine giriyorlar. Vestel bu güveni hakediyorsa, çalışanlarımızın işlerine olan mükemmeliyetçi yaklaşımının bir sonucudur, Vestel adına sizlere teşekkürü bir borç bilirim.
İşte bu verilerin ışığında ve oldukça zor bir özdeğerlendirme sürecini takiben yeni bir sektörde yeni hedeflere koşmak üzere Rixos şirketler grubunda CEO pozisyonunu kabul etmiş bulunuyorum (www.rixos.com).
Bugüne kadar her zaman yaptıklarıma inanan İcra Kurulu Başkanımız Sayın Ömer Yüngül ve İcra Kurulundaki değerli dostlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Onların desteği olmaksızın bizler sahada başarılı olamazdık. Tabii ki bana genç yaşımda güvenen ve şirketini emanet eden, bugüne kadar aldığım kararların hep arkasında duran patronum Sayın Ahmet Zorlu’ya hayatım boyunca minnettar olacağım. Kendisini yakından izleyerek bir patronun nasıl olması gerektiğini burada öğrendim ve kendime iş hayatıyla ilgili çok önemli dersler çıkardım. Sayın Mehmet Zorlu’nun 53 yıl önce temellerini attığı ve Sayın Ahmet Zorlu ve Sayın Zeki Zorlu’nun bu temeller üzerine kurduğu kurum kültürüne her zaman layık olmaya gayret ettim; kendilerine sizlerin huzurunuzda hayallerimi gerçekleştirmeme izin verdikleri için sonsuz şükranlarımı sunarım.
Biliyorum ki birçok profesyonel yönetici duygusallık ile profesyonelliğin bağdaşmadığını düşünebilirler; ben ise ancak duygusal ve işine tutkuyla bağlı insanların başarılı olabileceğine inanıyorum. Şunu bilmenizi isterim ki Vestel’in başarılarını uzaktan da olsa takip etmeye devam edeceğim. Beraberce çalıştığımız, hedefimizi tutturduğumuzda beraberce sevindiğimiz, bazen de beraberce üzüldüğümüz günleri özleyeceğim. Ama en çok da benim hepinizle sık sık paylaştığım “gezinen kurt aç kalmaz” ilkesinden yola çıkarak 7 yıldır sabah erkenden yola çıkarak gecenin geç saatlerine kadar Anadolu’nun her köşesindeki bayi ve servislerimizi gezerken yaşadıklarımızı özleyeceğim ve hiç unutmayacağım.
Sözlerime son verirken bana son 7 yıldır gösterdiğiniz sevgi ve güvenden dolayı her birinize en içten teşekkürlerimi sunar, her zaman bir Vestel’li olmaktan gurur duyacağımı bilmenizi isterim.
Sevgi ve saygılarımla,
Levent Hatay Hakkında
Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Levent Hatay, 1963 yılında A.B.D. Oklahoma’da doğdu. Beş yaşında Türkiye’ye dönen Hatay, ilk ve orta eğitimini TED Ankara Kolej’inde bitirdikten sonra ailesi ile birlikte Dallas, Texas’a dönerek lise ve üniversite eğitimini tamamladı.
Southern Methodist Universitesi’inde Elektrik Mühendisliği eğitimini 1984 yılında tamamlayan Hatay, 1984-1986 yılları arasında Texas Instruments şirketinin HARM füzesi bölümünde üretim mühendisi olarak çalıştı. Bu süre içinde Engineering Management konusunda Master eğitimi ve 1986-1989 yılları arasında Operations Research konusunda doktora eğitimine devam etti.
1989 yılında ve 25 yaşında Doctor of Engineering derecesini tamamlayan Hatay, American Airlines şirketinde Consultant olarak göreve başladı ve dört yıl boyunca American Airlines, Royal Caribbean Cruise Lines, Singapore Airlines ve Federal Express gibi şirketlerde verimlilik arttırıcı karar destek sistemlerinin kurulmasında proje yöneticiliği yaptı.
1992 sonunda Türkiye’ye dönen Hatay, çalışma hayatına Koç Holding bünyesinde yönetim danışmanı olarak devam etti. Aygaz A.Ş.’nin yıllık 50 milyon adet ev tüpünün 13 tesisten 1300 bayiye dağıtım optimizasyon sisteminin kurulmasıını sağladıktan sonra, 1994 yılından itibaren de yine Koç bünyesinde bulunan Aygaz A.Ş.’de MIS Müdürü olarak görev aldı.
1996 yılında Altınyıldız A.Ş.’de Operasyon Direktörü olarak göreve başlayan Hatay, Üretim Planlama, Bilgi Sistemleri, Satınalma, Stok Kontrol, İnsan Kaynakları ve Proje Müdürlüklerini kapsayan Operasyon grubunu kurdu. 1998 yılında yine Altınyıldız’da kumaş bölümünün Pazarlama Direktörlüğüne getirildi.
1999 yılı sonunda Vestel grubunun Türkiye’deki beyaz eşya, kahverengi eşya, klima ve bilişim ürünlerinin satış ve pazarlamasından sorumlu Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. şirketine Genel Müdür oldu.
Hatay, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.



Kaynak : 