Microsoft dün yaptığı açıklamada, 2007 yılında 6,3 milyar $ karşılığında satın aldığı aQuantive firmasının bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Microsoft aQantive’in, online reklamcılık çalışmalarına gerekli araçlarını sağladığını açıklamakla birlikte, şirketin beklenen büyümeyi yaratamadığını söyledi.
Aynı açıklamada Microsoft, Bing’in pazar payının artmakta olduğunu ve “arama reklamları” pazarında gelirini arttırdığını söyledi. Ancak Microsoft “Online Servisler bölümü gelişiyor ama şirketin büyüme ve karlılık beklentileri, önceki tahminlerin altında kaldı” diyor.
aQantive, Microsoft’un, 8,5 milyar $ ödediği Skype öncesindeki en büyük alımıydı. Google’un Doubleclick’i 3,1 milyar $’a satın aldığı dönemde bu alımı yapmıştı. Reklamcılık uzmanları, yaptıkları satın almalar sonrasında, Google’un display yani banner reklamlarına yöneldiğini, Microsoft’un ise arama pazarına eğildiğini, zararın bundan kaynaklandığını belirtiyorlar.



Kaynak : 