Alcatel-Lucent’in geçen hafta 800 milyon $ zarar açıklamasının arkasından, Kanadalı telekom devi Nortel de, 30 haziran ile kapanan 2.çeyrekte 37 milyon $ zarar ve 2,56 milyar $ gelir açıkladı. Nortel 1 yıl önce aynı dönemde 342 milyon $ kar etmişti. Bu yılın birinci çeyreğindeki satış gelirleri ise 2,78 milyar $ olarak gerçekleşmişti. Nortel, şimdiden 3.çeyrekte de gelirlerin gerileyeceğini bildiriyor.
Sonuçlar, telekom üreticilerinin rekabet koşullarının giderek nasıl zorlaştığının da bir göstergesi. Bir yandan fiyatlar düşüyor, diğer yandan pazarda maliyetleri düşük Çin’li üreticiler daha çok yer alıyor, ayrıca müşterilerin de birleşmeleri sürüyor.
Nortel Başkanı Mike Zafirovski, 2 yıl önce bu göreve getirildiğinde, şirketin geçiş dönemini 3-5 yıl arasında tamamlayacağını bildirmişti.
Zafirovski, geçtiğimiz dönem boyunca sürekli seyahat halindeydi. Nortel’e yeni işler sağlamak için müşterilerle sürekli görüştü. Bir yandan da işten çıkarmalar gerçekleştirdi. Ayrıca 4G kablosuz networkler gib konularda araştırmaları destekledi.

Kaynak : 