Qualcomm’un yıllık olağan genel kurulunda yeni CEO Steve Mollenkopf bir konuşma yaptı ve smartphone pazarının güçlenmeye devam ettiğini açıkladı. Pek çok yorumcu, smartphone pazarının geçtiğimiz yıl zirve yaptığını ve rekabetin artık düşük fiyatlı cihaz segmentinde yoğunlaşacağını, dolayısıyla da smartphone pazarının en iyi günlerini geride bıraktığını düşünüyor. Qualcomm CEO’su Mollenkopf ise pazarda daha alınacak çok yol olduğunu düşünenlerden. Yeni CEO, özellikle gelişmekte olan pazarlarda daha pek çok fırsat olduğunu ifade ediyor.
Smartphone cihazların son yıllarda adeta patlama yapmasıyla birlikte çok ciddi bir büyüme yaşayan ve mobil çip pazarında liderliğe yükselen Qualcomm, Aralık ayında açıkladığı CEO değişikliğini sonunda resmi olarak gerçekleştirdi. Qualcomm kurucusu Irwin Jacobs’un oğlu Paul Jacobs, CEO’luk koltuğunu 1994’te genç bir mühendis olarak Qualcomm’a giren ve tüm kariyerini bu şirkette geçiren firmanın Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (COO) Steve Mollenkopf’a devretti. CEO koltuğunda ilk konuşmasını yapan Mollenkopf, özellikle yapay zeka projesi gibi pek çok yenilikçi proje üzerinde çalıştıklarını ancak smartphone pazarındaki büyümenin güçlü bir biçimde süreceğine inançlarının tam olduğunu ve asıl odaklarının smartphone pazarı olmaya devam edeceğini söyledi.
Mollenkopf yaptığı konuşmada kablosuz bağlantı teknolojileri, kameralar, sensörler ve benzeri alanlardaki gelişmelere de dikkat çekerken Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) konusunda da Qualcomm’un yeni yatırımlar yapabileceğinin sinyallerini verdi. Başarılı yıl sonu finansal raporlarının ardından hisse artırımına gideceğini açıklayan firmanın borsadaki hisse senetleri de %3,74 oranında bir yükseliş sergiledi. Mollenkopf ve Qualcomm’u bekleyen en önemli sorununsa Çin’de açılan rekabet soruşturması olduğu söyleniyor [1]. Yeni CEO Mollenkopf dikkatel hazırlandığı belli olan sunumunda bu soruna hiç değinmemeyi tercih etti.
[1]- Qualcomm Hakkında Çin’de Açılan Rekabet Soruşturmasında Cezanın 1 Milyar $’ı Bulabileceği Söyleniyor

Kaynak : 