• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa *İNSAN KAYNAKLARI

Selçuk Kavasoğlu, TBD Ankara Şubesi Başkanlığına Aday Oldu

11 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan TBD Ankara Şubesi Olağan Genel Kurulunda Ankara Şubesi Başkanlığına Aday olduğunu açıkladı. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Yönetim Bilgi Merkezi Dairesi Başkanı olarak birçok proje ve çalışmalarda bulunan Selçuk KAVASOĞLU, Başbakanlık tarafından Kamu-Net Başkanlığı görevini ifa ederken Türkiye Bilişim Derneği Merkez Yönetim Kuruluna girerek, Türkiye Bilişim Derneği’nde 2 dönem Merkez Yönetim Kurulunda görev yaptı. TBD Kamu-BİB Başkanlığı yanısıra TBD’nin birçok çalışmalarında aktif rol alan Selçuk Kavasoğlu, bu çalışmaları ve katkıları doğrultusunda 28. Dönem TBD Merkez Onur Kuruluna layık görüldü.

Türk-İnternet Haber Merkezi-Türk-İnternet Haber Merkezi
11 Aralık 2014
-*İNSAN KAYNAKLARI, Devlet & eDevlet
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

11 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan TBD Ankara Şubesi Olağan Genel Kurulunda Ankara Şubesi Başkanlığına Aday olduğunu açıkladı. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Yönetim Bilgi Merkezi Dairesi Başkanı olarak birçok proje ve çalışmalarda bulunan Selçuk KAVASOĞLU, Başbakanlık tarafından Kamu-Net Başkanlığı görevini ifa ederken Türkiye Bilişim Derneği Merkez Yönetim Kuruluna girerek, Türkiye Bilişim Derneği’nde 2 dönem Merkez Yönetim Kurulunda görev yaptı. TBD Kamu-BİB Başkanlığı yanısıra TBD’nin birçok çalışmalarında aktif rol alan Selçuk Kavasoğlu, bu çalışmaları ve katkıları doğrultusunda 28. Dönem TBD Merkez Onur Kuruluna layık görüldü.

Selçuk Kavasoğlu adaylık açıklamasında aşağıdaki görüşlerine yer verdi:


    Son 25 yıla baktığımız zaman fark yaratan ülkelerin başarı hikayelerinde bilişim sektörünün önemi açıkça görülmektedir. Bu nedenle Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyüyerek bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde sektörümüzün etkin ve aktif olarak rol alması gerekmektedir. Öte yandan, TBD bu dönüşümün her aşamasında sektörümüzü destekleyecek görevleri üslenmelidir.”


Selçuk Kavasoğlu TBD yeni dönemde göreve gelmesi halindeki hedef ve projelerini şöyle özetledi:


    En önemli hedefimiz sektörümüzü temsil etme misyonundan uzaklaşan Derneğimizi yeniden sektörün güvenilir ve üyelerinin inancını kazanan dernek haline getirmektir. Şube yönetim kararlarını ve projelerimizi kısa, orta ve uzun vadeli bakış açısı ile değerlendireceğiz. Amaç ve hedeflerimizi sonuç odaklı yönetim anlayışı ile gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda ekip arkadaşlarımızla birlikte ortaya koyacağımız birçok projemiz bulunmakta. Projelerimizi; sektörümüz, Ülkemizin 2023 hedefleri ve Derneğimizin kurumsallaşması olarak tanımladığımız 3 hedef eksen etrafında topladık.

    Dünya kriterlerini göz önünde tutarak sektörümüzü 4 kategoride değerlendirebiliriz: lider ülkeler, takipçileri, yükselen ülkeler ve yeni başlayanlar. Ülkemizin ilk aşamada yükselen ülkeler kategorisinde yerini almasını sağlayacak bilişim politikaları, bilişim sektörü çalışma koşulları ve bilişim sektörü paydaşları başlıkları altında bir dizi projeler oluşturduk.

    Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi hükümetlerimizin yalnızca ortaya koydukları para ve maliye politikaları ile mümkün değildir. Refah düzeyinin yükselmesinde teknolojinin üretimi ve kullanımı önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda Kalkınma Planları, ulusal ve bölgesel politika belgeleri, Avrupa Birliğinin Avrupa İçin Sayısal Gündem girişimi ve Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planları ile ortaya konan hedeflerinin bilişim sektörü ile uyum sağlanmasını sağlayacak önerileri ortaya çıkartacak projelerimiz bulunmaktadır. TBD Merkez tarafından yürütülen Sayısal Gündem 2020 projesine Ankara Şubesi olarak bu projenin daha çok kişiye ulaşması ve etkin yürütülmesi için desteğimizi vereceğiz.

    Derneğimiz gençlerimiz ile güzel çalışmalar içinde, ancak kadınlarımızın da böyle bir yapılanma içinde olması da çok çok önemli. Oluşturacağımız TBD Kadın ve Aile Çalışma Grubu ile çok önemli çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle kadınların ve gençlerin yönetimde ve faaliyetlerimizde daha fazla yer alması için gayret edeceğiz.

    Geçtiğimiz günlerde yapılan Kurultayımızda bir konuşmacı katılımcılara “elektronik imza nedir?” sorusunu yöneltti. Bir katılımcının doğru cevap verdiği bu soruya çoğu katılımcı “imzanın tarayıcıdan geçirilerek bilgisayara atılmış” hali olarak tanımladı. Bizler, işin içinde olan kişiler olarak belki bu basit sorulara kolay cevap verebiliyoruz, ancak vatandaşımız bu kavramlara yabancı kalmış durumda. Buradan yola çıkarsak, Derneğimizin görevlerinden biri olan toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme konusunda geniş kapsamlı bir proje yapacağız.

    En önemli projelerimizden biri olan Şubemizin kurumsallaşma projesi ile Şubemizi kişilerden bağımsız bir yapıya döndüreceğiz. Şube’yi etkin, verimli, değişimci, yeniliğe ve katılımcılığa açık sürdürülebilir bir kurumsal yapıya kavuşturmak için projelerimizi hazırladık.


Selçuk Kavasoğlu açıklamasında İlker Tabak’ın TBD Genel Başkanlığına yönelik Adaylık Açıklaması konusundaki görüşlerine de yer verdi:


    “Bilindiği üzere Derneğimizin Merkez Yönetiminde uzun yıllar bulunmuş ve son dönemde TBD 2. BAŞKANLIK görevini yürüten Sayın İlker Tabak TBD Merkez Yönetimi Başkanlığına aday olmuştur. Sektörümüzün içinden biri olması, TBD’yi tanıması ve çalıştığı süre zarfında elde ettiği bilgi ve deneyimi nedeniyle kendisinin Başkanlığını desteklemekteyiz. İlker bey, TBD Bilişim Dergisine yaptığı açıklamada “bilişim ile kalkınacaksak, atılım için bilişim teknolojisinden yararlanacaksak ve özellikle yerli bilişim endüstrisi ile bunu başaracaksak bunu bilişim ordusu ile yapabiliriz” ifadesi ile “yüz bin üye” hedefini koydu. Ankara Şube Başkan adayları arasında beni ve arkadaşlarımı destekleyen ve önümüzdeki dönem için beraberce bir yol haritası oluşturduğumuz TBD Başkan adayı Sayın İlker Tabak’ın hedefi bizim de hedefimiz olacaktır.”


Selçuk Kavasoğlu yaptığı açıklamada seçim öncesi ve sonrası sürece de değindi:


    Derneğimizde yapılan başarılı çalışmaların arkasında TBD üyelerimizin ciddi katkıları bulunmaktadır. Bunun bilincindeyiz. Ankara şubemiz yaklaşık 7 bin üyeden oluşmaktadır. Bu üyelerin çoğuna ulaşılamamakta ve Dernek çalışmaları yaklaşık 500 üyemizin aktif katılımıyla yapılmaktadır. TBD Ankara Şubesi olarak kaliteli ve etkili hizmet sunarken, saydamlık, katılımcılık ve hesap verme sorumluluğu en önemli çalışma prensiplerimizden olacaktır. Şube Yönetim Kurulu olarak seçildiğimiz takdirde, üyelerimiz ve paydaşlarımızla diyalog ve katılımcılığı güçlendirip, üyelerimizin sahiplenme duygularını artırarak Derneğimize verilen katkıyı 500 sayısından çok çok yukarılara çıkartacağımıza inanıyorum.

    Bu vesile ile 11 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan TBD Ankara Şubesi Olağan Genel Kurulun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
Fusun S.Nebil
  • Selahattin Kural : Trendyol Kuryeleri Pazartesi Günü Taleplerini Alamazsa Kontak Kapatacaklar
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
Mehmet Taşnikli
  • Akıllı Telefon Satışları Kötüye Gidiyor, Dünya Çapında % 20 Düşüş Var
turk-internet.com / Bilgi
  • Wi-Fi Sinyalinizi Nasıl Güçlendirirsiniz?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Dünyanın İç Çekirdeği Tersine mi Dönmeye Başladı?
  • Hülya Cesur : Lokali Almak BÜMED’i Boğaziçi Kampüsünden Koparmak için Atılan Bir Adımdır
  • Microsoft Bulut Dünya Çapında Kesinti Yaşadı
  • Trendyol’da MotoKuryeler ile Anlaşma Sağlandı
  • KoçDigital ve Orman Bakanlığı’nın Ortak Projesi “FireAid” Davos’ta Tanıtıldı

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.