TTNET’in bazı kullanıcılarına mesaj göndererek ‘internet kesintileri yaşanabileceğini’ bildirdi. Konu internet kullanıcıları arasında heyecan yarattı ve yarın yayınlanması beklenen ses kayıtlarını önlemeye yönelik olarak yorumlandı. Ancak değil; TTnet bu tür bakımları ya da cihaz güncellemelerini hep yapıyor (hatta aylık 1000 kadar noktada olabildiği raporlandı).
25 Mart’ta çok önemli ses kaydının yayınlanacağı söylentileri ve yerel seçimler öncesi haftalardır gerilen sinirler sonucu, TTnet’in kesinti yaşayacak müşterilerine gönderdiği bilgilendirme mesajı alabildiğine heyecan yarattı. İddialar, Youtube ve Facebook’un 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece yasaklanacağına kadar da uzandı. TTnet’ten müşterilere gelen mesaj şu şekilde :
Değerli müşterimiz 25.03.2014’te 08:00-16:00 saatlerinde yapılacak altyapı çalışması nedeniyle bağlantınız kısa süreliğine etkilenebilir.
Saygılarımızla
Biz de konuyu hem TTnet’e, hem de sektörün içindeki bazı başka kişilere sorduk; aldığımız cevap her 2 taraftan da bunun normal bir bakım olduğu şeklinde. TTnet’den aldığımız sözlü açıklama şu şekilde;
Alandaki fiber kutular değiştiriliyor. Bu esnada ilgili bölgede 8 saat kadar internette kesintiler yaşanabileceği için müşterilerimizi uyardık. Ama bu 8 saatin tamamı değil. Bir müşterimizle ilgili çalışma 15-20 dakika kadar sürecek. 8 saat dediğimiz tüm bölgedeki kesinti yaşanabilecek süre toplamı. Bu bakım sadece 130 müşterimizi etkileyecek.

Kaynak : 