Bu sene 20. yaşını dolduran Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell Adana basınından gazetecileri İstanbul’daki Şebeke Kontrol Merkezi’nde ağırladı. Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda gazetecilere Turkcell’in 20 yıl boyunca ülkede yarattığı toplumsal ve ekonomik faydalar aktarılırken Adana’ya yapılan yatırımlar ve projeler hakkında da bilgi verildi.
Turkcell’in müşteri sayısının 9 ülkede 69.5 milyonu aştığını ve kuruluşundan bu güne toplam 23,8 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, Şebeke Kontrol Merkezi’nde Turkcell’in sahip olduğu altyapı gücü hakkında da gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:“ Turkcell’in şebekesindeki bütün santraller, iletişim üniteleri ve transmisyon sistemleri, dijital Türkiye haritaları üzerinde Şebeke Kontrol Merkezimizde sürekli izleniyor. Böylece, Turkcell şebekesinde oluşabilecek alarm durumlarına anında müdahale ediliyor. Bu çerçevede hem ses hem data tüketimi yüksek olan Adana’daki Turkcell şebekesini de gece gündüz demeden olası alarm durumlarına karşı sürekli izliyoruz. Altyapımızın verimliliği ve sürekliliğini daha da geliştiren Turkcell Şebeke Kontrol Merkezi dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Bugüne kadar yaptığımız yatırımımızla müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için 7/24 çalışıyoruz ve müşterilerimizi en yeni teknolojilerle tanıştırmak için de yatırımlarımıza devam ediyoruz.”
Elönü, Türkiye’de dünyayla aynı anda fiber çağını başlatan yenilikçi grup şirketi Turkcell Superonline’ın tüm Türkiye’de 32 bin 500 km’lik fiber optik şebekesinin de NCC’de sürekli olarak kontrol edildiğine de değindi.
Turkcell, sabit ve mobil ürün, servis ve hizmetleriyle şirketlere sağladığı verimliliği canlı bir şekilde kurumsal müşterilerine deneyimletmek amacıyla hayata geçirdiği Turkcell Kurumsal Deneyim Merkezi’ni de ziyaret etme fırsatı yakalayan Adanalı gazetecilere Turkcell Mobil Ürünler ve İş Ortaklığı Yönetimi Direktörü Sezen Mızraklı yaptığı açıklamada: “Kurumsal müşterilerimize eşsiz bir deneyim alanı kurmak için Turkcell Kurumsal Deneyim Merkezi’mizi hayata geçirdik. Merkezimizde sabit ve mobil ürün, servis ve çözümlerimizi tanıtarak deneyime sunuyor, şirketlere kazandırdığımız verimliliği canlı bir şekilde deneyimletebiliyoruz. Turkcell, bugün kurumsal pazarın lideri ve 520 bini aşkın şirkete hizmet veriyor. Makineler arası iletişim teknolojisiyle 1. 4 milyon Simkartla 1. 6 milyon nesne yönetiyor. Yani Türkiye’de 3 makineden 2’sinin Turkcell’li olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Adana’da da bu konuda gerçekleştirdiğimiz önemli işbirliklerimiz mevcut. Kamyon ve iş makineleri dahil olmak üzere yaklaşık 400 adet aracında araç takip sistemimizi kullanan Adana Büyükşehir Belediyesi’yle kurduğumuz iş birliği bunlardan bir tanesi. Ayrıca BOTAŞ Petrol’ün yakıt depolarının uzaktan ölçümü de yine bizim teknolojimizle sağlanıyor. Kurum aynı zamanda Turkcell’in 37 adet M2M hattıyla petrol vanalarının uzaktan takibini yapıyor. Turkcell’li olmayı seçen şirketler için fark yaratmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. “



Kaynak : 