Springboard modülleri sayesinde Visor, GSM telefon, dijital kamera, Mp3 çalar, çağrı cihazı ve oyun bilgisayarı kılığına girebiliyor.
Son yıllarda yaşanan avuç içi bilgisayar furyasının genç isimlerinden HandSpring Visor modeli ile kendinden epey söz ettireceğe benziyor. İşletim sistemi olarak PalmOs kullanan bu avuç içi bilgisayar, marifetli modülleriyle “all-in-one” özelliğinin hakkını veriyor.
Visor, Visor deLuxe, Visor Platinum ve Visor Prism gibi değişik kullanıcı tiplerine hitap eden modelleri bulunan cihazın özellikleri, modele göre değişiyor. Eğer, sizin için ortalama bir bellek yeterli ise ve ekonomik bir modeli düşünüyorsanız, Visor yeterli. Hatta, Visor’unuzu PC’ye bağlamak gibi bir niyetiniz yoksa PC bağlantı kitini satın almadan daha uygun bir fiyata cihazı satın alabiliyorsunuz. Ayrıca, 2 megabaytlık temel belleğine sonradan ek bellek de eklenebiliniyor. Diğer model Visor Deluxe ise, Visor’a göre 4 katı hafızaya sahip ve değişik renk seçenekleri var. Eğer daha fazla performans istiyorsanız Platinum modeli sizin için en uygunu.
Visor’ler içerisinde en “renkli” olanı kuşkusuz Visor Prism. Kobalt mavisi kasasından başka 65.000 renkli ekranı ile daha çok görsel uygulamalar kullanan ve oyun müptelalarının seçeneği olan Prism serinin en pahalı modeli.
Visor’un belki de en etkileyici üç özelliği, marifetli Springboard modülleri sayesinde hem cep telefonu, hem dijital kamera, hem de kablosuz İnternet bağlantısı yapabilmesi. Özel modülü sayesinde GSM ağına bağlanabilen cihaz 33’lü konferans, 1.000 mesaja kadar çağrı hafızası ve zil tipini kolayca seçmek için kayan anahtar sistemi gibi en gelişmiş cep telefonundan daha fazla sayıda işlem ve kolaylık seçeneği veriyor. Cihaz ile kulaklıkla görüşme yapmak da mümkün. Modülün içerisinde şarj edilebilen lithium-ion batarya da geliyor.
Visor hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmek için, Visor’un Türkiye web sitesi olan
http://www.handspringturk.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.