Sosyal video paylaşım sitesi YouTube, kullanıcıların rahatsız olduğu, “sonuna kadar izlemeden geçilemeyen” 30 saniyelik reklamları, 2018 yılından itibaren kaldırıyor. Şirketten cuma günü yapılan açıklamada, bunun yerine nisan ayında başlattığı 6 saniyelik reklam birimi ve 20 saniyelik reklamları da durdurulabilen reklam biçimlerini öne alıyor.
YouTube’ün verilerine göre, video görüntülemelerinin yarısından çoğu mobil kullanıcılardan geldiği için, 30 saniyelik bir reklamın mobil kullanıcıların paketlerini kötü yönde etkilemesi söz konusu.
Google’dan yapılan açıklamada “hem kullanıcılar, hem de reklam verenler için kullanışlı formatlar” yaratmak istedikleri belirtiliyor. Uzun ve sonuna kadar izlenmesi gereken reklamlar, sadece mobil değil, tüm kullanıcılar tarafından rahatsız edici bulunuyor.
Bu aynı zamanda reklam sektörü açısından da bir değişimi göstermiyor mu? Mobil video hizmetleri, modern reklamcılığın yüzünü ve alışkanlıkları değiştiriyor. Firmaların artık dertlerini çok daha kısa sürelerde anlatması gerekiyor.

Kaynak : 