• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa BİLİŞİM Yazılım Sektörü Haberleri

Selçuk Uzun: Açık Akademi ile HiçBir Soru Cevapsız Kalmayacak

Geçtiğimiz hafta duyurulan Açık Akademi ile üç farklı seviyede eğitim vermek istediklerini belirten Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun, herkesin erişime açık forum ile bilen katılımcıların bilmeyenlere öğretebilmelerine imkan sağladıklarını; konunun uzmanı kişilerin gözetiminde hiçbir sorunun cevapsız kalmamasına çalışacaklarını ifade ediyor.

Murat Çehreli-Murat Çehreli
13 Ocak 2012
-Yazılım Sektörü Haberleri
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Microsoft Türkiye, herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme okulu “Açık Akademi”yi geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir etkinlikle duyurdu. Projenin mimarlarından Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun, “online uygulama geliştirme ve eğitim platformu” olarak tanımladığı proje için 1.5 yıla yakın bir süreden bu yana çalıştıklarını ifade ediyor. Platforma üye olacak kişilerin, gerekli eğitimleri tamamlamak suretiyle 5 farklı alanda uzmanlaşabileceklerini belirtiyor.

Selçuk Uzun, uzmanlık alanları ile akademiye katılım sürecini şu şekilde özetliyor:


    “Verilecek eğitimlere baktığımız zaman bunun içerisinde, mobil uygulama – geliştirme, Windows ve uygulama geliştirme, boot bilişim yani Azure diye adlandırdığımız platform için uygulama geliştirme ile Windows 8 – tablet bilgisayarlar için işletim sistemi yer alıyor. Akademi perspektifinde önemli olan noktalardan bir tanesi de üçüncü seviyede eğitim veriyor olmamız. Birinci seviye, gerçekten yazılımla ilgili hiç bilgisi olmayan, dolayısıyla yazılıma uzak ama örneğin Facebook kullanıcısı olarak ya da mail atmak, internette gezinmek gibi işlemleri rahatlıkla yapabilen kullanıcılar için temel eğitimleri içeriyor. İkinci seviye ise bu yapı içinde, biraz daha ileri bilgisayar programlama, uygulama geliştirme bilgileri için hazırlandı. Seviye 3 ise daha önce söylediğim gibi 5 farklı tipteki uygulama geliştirme tiplerini içermektedir.”


turk-internet.com’un “Platform ne zaman fiilen çalışmaya başlayacak ve ilgilenenler nasıl müracaat edecekler?” sorusuna Selçuk Uzun şöyle cevap verdi :


    Platform, 10 Ocak 2012 tarihinden itibaren çalışmaya başladı. Yani değerli okurlarınız ve takipçileriniz doğrudan acikakademi.com adresine giderek Facebook, Windows live ID ve ya standart bir form doldurarak sisteme girebilirler. Bunların tamamı ücretsizdir. Sitemizde herhangi bir reklam veya benzeri bir şey bulunmamakta. Dediğim gibi kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiğimiz bu projeden doğrudan faydalanmaya başlayabilirler.

    Açık Akademi içerisinde e-learning var. Yani eğitim olarak başka şeyler var mı derseniz evet var. Biz mutlaka eğitmen eşliğinde, eğitmene soru sorabilme hatta eğitmenin soru sorabilmesi gibi imkanları da Açık Akademi’ye dahil etmek istedik. Dolayısıyla haftada 2 defa, şu anda planlandığı şekilde Salı ve Perşembe akşamları 7 buçukta başlayacak şekilde sanal sınıf eğitimlerimiz konu uzmanı eğitmenler tarafından veriliyor olacak. Bu sebeple katılımcıların sadece Açık Akademi’de bulunan eğitimleri almakla kalmayıp aynı zamanda bu sanal sınıflara mutlaka katılmalarını istiyoruz. Çünkü bu tamamlayıcı etki mutlaka kendi öğrenme şemaları içerisinde onlara destek ve yardımcı olacaktır.

    Yanı sıra kaynaklar diye bir bölümümüz var, içinde “kütüphane” şeklinde geçiyor. Kütüphane içinde ders notlarımız var, dışarıda sitelerde bulunan pek çok kaynağı adreslediğimiz yerler var. Bunların tamamını takip etmeleri yine öğrenmeleri açısından çok önemli. Dolayısıyla bu yapı içerisinde öğrenmeyi uçtan uca düşündük.

    Son olarak bilenler bilmeyenlere bir şey öğretebilir mi diye baktık. Ve bunun için de iki tane bölüm daha hazırladık. Bunlardan bir tanesi forum bölümü. Forum bölümü içerisinde üyeler soru sorabiliyorlar ve cevaplar yine üyeler tarafından veriliyor.

    Şunu da ihmal etmedik; hiçbir soru cevapsız kalmayacak. Böyle bir prensiple hareket ediyoruz. Dolayısıyla konu uzmanı arkadaşlarımız forumları takip ediyor olacak. Eğer doyurucu bir cevap kullanıcılar tarafından verilemezse konu uzmanı kişi o cevabı vererek o konuyu kapatıyor olacak.

    Yanı sıra soru-cevap bölümümüz var. Buradaysa sıkça sorulan sorular ve bunlara verilen cevapları hem bulabilecekler, hem de kendi sorularını sorabilecekler. Uçtan uca, aslında tüm öğrenme şekillerini içinde barındıran bir sistem tasarlamaya çalıştık.

    Son ve belki önemli noktalardan bir tanesi şu; bunların hepsini yaparken de kullanıcılar puan kazanıyor olacaklar. Yani kendi aralarında da aslında puan toplama ve bununla beraber rekabet etme şansı olacak. Bu puanları topladıkça iş ortaklarımızdan – ki bunların da çoğu eğitim iş ortaklarımız, yakında yazılım iş ortaklarımız da sisteme dahil olacak – çeşitli sürprizler, hediyeler, burslar kazanıyor olacaklar.

    Aynı zamanda İngilizce tabiriyle badge, Türkçesiyle rozet kazanacaklar. Dolayısıyla, siz sisteme girip kütüphaneden dosya indirdiğinizde, sisteme girip soru sorduğunuzda, cevap verdiğinizde ve bu cevabınız onaylandığında, benzer şekilde eğitimleri aldığınızda puanlar topluyor olacaksınız. Bu puanlar sayesinde Türkiye içinde kaçıncı olduğunuz ve bağlandığınız, ilinizde kaçıncı olduğunuzu, bunların tamamını görebiliyorsunuz. Ve yine içerisinde sosyalleşmeyi bir parça daha arttırmak için iş arkadaşlığı diye bir bölüm ekledik. Sonuçta buradan mezun olanlar bir yazılımcı olacaklar ve yazılımcılar birbirleri arasında haberleşebilsin diye iş arkadaşlığı kavramımız var. Bu Facebook’taki arkadaşlığa oldukça benziyor. Birini arkadaşınız olarak siz davet edebiliyorsunuz veya gelen daveti kabul edebiliyorsunuz. Bu olduğunda kendisiyle oradan, içeride bulunan e-mail sistemi üzerinden haberleşebiliyorsunuz, o kişinin bir takım bilgilerine erişebiliyorsunuz, onun başarılarını, aldığı puanları, eğitim içinde geldiği yeri takip edebiliyorsunuz.


“Bir kişi akademiye girdiğinde bunların hepsini bitirmek toplam ne kadar bir süreye mal olacak?” sorumuza ise Selçuk Uzun: Güzel bir soru gerçekten, bize de çok sık soruluyor. “Başladığımda ne kadar zamanda bitiriyor olacağım” diye.

Yaklaşık olarak toplamda 30 eğitimden oluşuyor. Bu sayı artabilir. Bilişim çok hızlı gelişiyor, biz de yeni eğitimler mutlaka ekleyeceğiz içine. Ama bugün itibariyle 30 eğitimle tamamlanıyor ve sistem içerisinde bulunuyor olacak.

Açıkçası orada e-learning olduğu için yani öğrenme platformu bir e-eğitim modeliyle olduğu için bunun doğru cevabını söylemek gerçekten zor. Bu, kişiden kişiye değişir. Örneğin siz çok motivesinizdir, çok fazla zaman ayırırsınız ve çok hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Ama bir başkası çok daha az zaman ayırarak ve kendi öğrenme hızında ayırdığı zaman ölçüsünde ilerleyebilir.

Ama her bir eğitimin yaklaşık olarak, hazmederek ve oradaki bir takım konular için dış kaynaklara da bakarak ya da geliştirme platformunu açıp deneyerek yaptığınızda yaklaşık olarak bir saat sürdüğünü söyleyebiliriz.


“Bu akademideki eğitimin arkasında herhangi bir sertifika olacak mı ve bu nerelerde geçerli olacak?” şeklindeki sorumuza ise Selçuk Uzun şöyle cevap verdi :


    Aslında bizim Microsoft olarak sertifikadan anladığımız şey mutlaka gözetmen eşliğinde gerçekleştirilmiş ve online olmayan sınavdan aldığınız sonuçtur. Online olsa da mutlaka gözetmen eşliğinde olması gerekiyor.

    Malumunuz, burada evde, işyerinde, internet kafede ya da kafede oturup kahvenizi yudumlarken eğitimleri alabilme şansı var. Her eğitimin içinde bölüm sonu soruları adını verdiğimiz sorular var. Bu sorularda başarılı olan, 100 üzerinden 60 alan tüm kullanıcılara o eğitimle ilgili katılım belgesi veriyoruz. Ama katılım belgesini almak da bu kurala bağlı.

    Dolayısıyla sadece başarılı kişiler katılım belgesini alıyor olacaklar. Bu katılım belgeleri sistem içindeki menüde katılım belgeleri diye geçen bir bölüm içinde listeleniyor. Katılım belgeleriyle ilgili şunu da tasarladık; her katılım belgesi için dışardan da paylaşılabilecek ve hiçbir şekilde login olma ihtiyacı olmaksızın görebileceğiniz bir dış link var. Dolayısıyla siz cv’nizin içerisine bu linki ekleyebilir ve ilgili görüşmeci tıkladığı anda Açık Akademi’ye login olmaksızın dışardan sizin aldığınız tüm eğitimlere ve sizin geçmişinize bakabilir.

    Yanı sıra Facebook’ta, Twitter’da, bunun gibi sosyal mecralarda da isterseniz aldığınız sertifikaları arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Sertifika değil, katılım belgesi diyelim orada, o çok önemli.. Katılım belgesi veriyoruz, sertifika biraz daha özel durumlarda veriliyor.

Etiketler: Söyleşi - Röportaj

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Avrupa, AB Telekom Ağlarının Adil Ücretlendirilmesi için ABD İnternet Operatörlerinden Ücret Alacak mı?
Mehmet Taşnikli
  • İnternet Devleri, AB’nin Yeni Dezenformasyonla Savaş Kurallarını İmzaladı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Rekabet Kurumu’ndan Başarılı Yemek Sepeti Soruşturması Animasyonu
  • Uydudan GSM’e Sinyal Teknolojisi, Test için FCC’den Onay Aldı
  • Depremi Önceden Haber Veren Sistem: EDIS
  • Dezenformasyon Düzenlemesi Düşman Ülkeler İçindir, Halk için Değil
  • AB, Cep Telefonları için Ortak Şarj Cihazını (USB-C) Zorunlu Kılıyor

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.