• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa *İNSAN KAYNAKLARI

TÜTED Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi Projesi Start aldı

Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türk Telekom Akademi işbirliği ile gerçekleştireceği Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi projesini 19 Şubat’ta Ceylan InterContinental Hotel İstanbul’da yapılan basın etkinliğinde duyurdu.

Türk-İnternet Haber Merkezi-Türk-İnternet Haber Merkezi
20 Şubat 2012
-*İNSAN KAYNAKLARI
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türk Telekom Akademi işbirliği ile gerçekleştireceği Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi projesini 19 Şubat’ta Ceylan InterContinental Hotel İstanbul’da yapılan basın etkinliğinde duyurdu. Telekomünikasyon sektöründe kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan TÜTED böylece bir ilke imza atarak “sektör-akademi-sivil toplum kuruluşu” işbirliğinin mimarı oldu. İstanbul Kalkınma Ajansı ve Türk Telekom’un verdiği destekle hayata geçecek olan Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi ile sektör çalışanlarının bilgi seviyesinin yükseltilerek niteliklerinin artırılması, ara eleman kalitesinin yükselmesi sonucu istihdam olanaklarının genişletilmesi ve sektörün bölgesel ve ulusal rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Etkinlik T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, BTK Başkanı Tayfun Acarer, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdülmecit Karataş, TÜRK TELEKOM İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu ve TÜTED Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu’nun yaptıkları konuşmalarla başladı. Etkinlikte, üniversite, kamu kurumu ve sektörün önde gelen STK’ları, başkanlar ve üst düzey yöneticiler seviyesinde temsil edildi.

TÜTED Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu, Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi projesinin amaçlarını


    “telekomünikasyon sektörünün, teknoloji ve inovasyon ihtiyaçlarına yönelik verilecek teknik eğitimler ile mevcut ve potansiyel işgücünün teknolojik yeteneğini artırmak, yeni araştırmacı ve geliştirmeci yetiştirmek, yerli firmaların teknoloji ve bilgi seviyelerini uluslararası düzeye çekmek”


olarak özetliyor. Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu ise şöyle konuşuyor:


    “Türk Telekom olarak, üniversite-sanayi işbirliğinin güzel örneklerinden biri olacağını düşündüğümüz TÜTED Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi projesinde hem maddi hem de eğitim programlarının gerçekleştirilmesine katkı sağlayarak destek veriyoruz. Bu proje kapsamında ülkemizin Ar-Ge alanında yetişmiş, bilgi birikimi açısından zengin, genç yetenekler kazanması adına, sosyal sorumluluk bilinciyle sertifika programlarına TÜTED ile birlikte imza atıyoruz. Sektöre hizmet edecek gerekli insan sermayesinin oluşturulması ve sektörün geliştirilmesi için türk telekom akademi ve TÜTED arasında bir işbirliği geliştiriliyor. Bu projeyi sektörümüzün uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım olarak görüyoruz.

    171 yıllık kurumsal tecrübe ile sektöre bakıldığında her şirkette mutlaka bir Türk Telekom elemanı görürsünüz. Bu projenin önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.

    Türk Telekom Akademi, şimdiye kadar grup şirketlerine eğitim verdi. ITU’nün 60 eğitim merkezinden birisi olmaya layık görüldü. Şimdi sektör dışına eğitim vermek için de yapılanıyor. 20 saatlik bilişim sertifika programları düzenlenecek. Eksikliği gidermeye katkıda bulunacak. Türk Telekom olarak sektörün gelişmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. ”


Proje İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (ISTKA) “Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında gerçekleştirilecek. Sektörden ana sponsor olarak Türk Telekom’un destek verdiği Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Fakültesi Davutpaşa Kampüsü’nde kurulacak. Merkezde üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Fakülteleri ile Meslek Teknik Yüksek Okulu öğrencilerinin en güncel telekomünikasyon teknolojileri konusunda ek eğitim alabilmeleri hedefleniyor. Ayrıca sektör kuruluşlarının istihdam ettikleri elemanların da merkezde eğitilmesi amaçlanıyor. Merkezden telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar, üniversitelerin Elektronik ve Haberleşme Fakültelerinde eğitim alan öğrenciler, ilgili konularda çalışanlar, Meslek ve Teknik Liselerin ilgili bölüm öğrencileri, TÜTED ve diğer Telekomünikasyon Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri yararlanabilecek. Telekomünikasyon Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri alanındaki eğitimler Türk Telekom Akademi tarafından verilecek.

Toplantıda konuşan Yıldız Üniversitesi Rektörü ise;


    Yıldız Üniversitesi’nin Davutpaşa kampüsündeki Teknopark’ta 140 firma ve 2250 ARGE mühendisi bulunuyor. Tamamen dolduğunda 400’ün üstünde firmayı bekliyoruz. Danışmanlık ve eğitim merkezi kurmak isteyenleri ya da laboratuar kurmak isteyen herkesi bekliyoruz.


derken, BTK Başkanı Tayfun Acarer ise şöyle konuştu :


    Yeni Türk Ticaret kanunu bir kaç ay sonra yürürlülüğe girecek. Yeni iş alanları var ya da devreye girecek. Çağrı merkezleri, testing, bakım hizmet destek merkezlerinde çok ciddi eleman ihtiyacı çıkıyor. Yeni kanunla bu ihtiyaç daha da artacak. Türkiye’de 100.000 civarı AŞ ve 1 milyon civarı Ltd Şti var.

    ICT sektöründe 50’den fazla iş pozisyonu bulunuyor. Son zamanlarda yaşanan gelişmelerle ara eleman ihtiyacı, ağ teknolojiler, genel bilgisayar gibi konularda ihtiyaç da hızla artıyor. Türkiye’de üniversitelerimizde her yıl 10.000 civarı eleman yetişiyor. Şu anda bilişim sektöründe 200.000 civarı eleman çalışıyor.

    Bakım destek gibi elemanlara olan ihtiyaç hesaba katıldığında, 3 yıllık sureç içinde 70.000 eleman ihtiyaç doğacağı öngörülüyor. Üniversitelerde bu kadar elemanın yetiştirilmesi imkansız. Zaten yeni mezunlar hızla yurtdışına gidiyor ve ihtiyaç artıyor. Matematik, endüstri gibi alanlardan buraya kaymalar var. Bu nedenle okul dışı eğitime ihtiyaç var.

    TÜİK verilerine gore ICT sektöründe % 1,5 istihdam var. OECD de bu oran % 6. Ama bu alanda “Sabahleyin alim yatan sabahleyin cahil kalkabiliyor.” bu nedenle bu eğitim programı önemli.


Toplantıda en son konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise şunları söyledi :


    Bilgi iletişim alanında insanımıza yatırım yapmamız lazım. Sektörün 15-20 yıllık bir mazisi var. 15-20 yıl once sadece ses iletimi vardı. Hergün işimize daha sıkı yapmak için, daha kolay halletmek için yeni ürünler, yeni yeni hizmetler gelişiyor.

    Ne kadar ileri giderseniz gidin, Şırnak’taki erişim düzeyi neyse, İstanbul’da da o olmalı. Bugün ulaşamadığımız, erişemediğimiz alan yok. Biz bilgi otobanını oluşturduk. Bu akıl yolları üzerinden trafiği arttırmak sizin göreviniz.

    Dayanışma iyi bir şey; Burada devlet, akademik çevre, sektörün firmaları, Derneği, iş adamları var. Elele veriyorlar. Elbirliği içinde de bu güzel hizmetleri gerçekleştiriyoruz. ARGE’yi yıldan yıla arttırıyoruz. % 0,4 ile aldık % 0,8’e eriştik. 2023 gayri safi milli hasılası düşünüldüğünde 4 milyar TL eder.

    Bu ARGE faaliyetleri içersinde de en fazla payı bilişim sektörü alacak. ARGEye en uygun alan.. Güç bilgidedir. Güç bilgiyi kullanmaktır. İnsana yatırıma hız kesmeden devam edeceğiz. İddia sahibi bir ülke olacaksa, insana yapılan yatırımla yapılacaktır.

    Yeni teşvik uygulaması yakında devreye girecek. Bölgesel teşvikler biraz daha çeşitlendiriliyor. Belirli büyüklüğe sahip sektörel stratejik ürünler desteklenmiş olacak. Fatih projesinde, yerli tablet üretiminde bunu göreceğiz.

    Fatih projesi 8 milyar TL civarında bir bütçeye sahip. 15 milyonun üzerinde tablet olacak. İstiyoruz ki bu hacimdeki üründeki katkının azami oranda olduğu bir üretim yapılmalı. Özel bir düzenleme yapılıyor. Sadece bu proje bile bilgi iletişim sektörünün gelişmesi için çok önemli bir adım olacağını ifade edelim.

    Türkiye için en önemli sorun cari açıktır. Bir önemli kalem elektronik teçhizet ithalatı oluşturuyor. Toplamda 14,5 milyar $.

    Ne kadar iç piyasaya dönersek istihdam ve katma değeri arttırırsak, o kadar iyi olur. 2012 dünya ekonomi sıralamaları değişti. Japonya 3cüydü, Hindistan 3cü oldu. Hindistan daha zengin olduğu için değil, nüfusu daha fazla olduğu için daha büyük ekonomi oldu. İngiltere 6’cıydı 7’ci oldu. Brezilya 7’ciydi, 6’cı oldu. Yine nüfusu ile. Başbakan 3 çocuk darken arkasında stratejik bir hedef var. İnsan kaynağı varsa, ekonomi de büyüyor.

    Bugün Avrupa yaşlı nüfustan kan kaybediyor. Bizim Türkiye olarak bu duruma düşmememiz lazım. O nedenle bu çok anlamlı bir proje. Bu tür projelerin daha da artmasını bekliyoruz.

    İzmir’de yakında benzer bir projeyi hayata geçireceğiz. Bilgi aşinalık kursu düzenlenecek. Hızla bilgi toplumu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Bilgi toplumu olmak bir çok sorunu halletmek anlamına geliyor. Hem üretimin hem verim, istihdam rekabet gücü artıyor.

Etiketler: Sosyal Aktiviteler - Hizmetler

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Ukrayna-Rusya Savaşı, Ticari Uyduları Savaşın İçine Çekiyor
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • Tayvan, Çin Riskine Rağmen 120 Milyar $’lık Çip Yatırımı Başlattı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Boğaziçili Hocaları Durduramayan AKP, ePosta ve Bilgilerinde Açık mı Arıyor?
  • SpaceX’de, Elon Musk’ı Eleştirenler İşten Atıldı
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
  • Dezenformasyon Kanunu Adalet Komisyonundan Geçti, TBMM’ye Geliyor
  • Telefon Dolandırıcılığından.. Boğaziçi Üniversitesine.. Seçimlere .. Kişisel Veriler Neden Önemli

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.