• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
26 °c
Istanbul
26 ° Sal
26 ° Çar
26 ° Per
26 ° Cum
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result

B2B’de XML Stratejileri

Bilişim sektörünün temsilcileri, XML teknolojisinin B2B uygulamalarına getirdiği olanakların çok daha etkin değerlendirilebilmesi ve edinilen deneyimlerden yararlanılabilmesi için Türkiye Bilişim Vakfı’nın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Türk-İnternet Haber Merkezi-Türk-İnternet Haber Merkezi
24 Ekim 2001
-Genel
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Bilişim sektörünün temsilcileri, XML teknolojisinin B2B uygulamalarına getirdiği olanakların çok daha etkin değerlendirilebilmesi ve edinilen deneyimlerden yararlanılabilmesi için Türkiye Bilişim Vakfı’nın ev sahipliğinde bir araya geldi.

XML’in sağladığı kolaylıkların ele alındığı toplantıda, her şirketin bir XML stratejisi oluşturması, altyapısını bu strateji dahilinde geliştirmesi ve XML teknolojilerinin yaygınlaşmasının desteklenmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Türkiye Bilişim Vakfı, XML teknolojisinin ve B2B uygulamalarına sağladığı olanakların daha yakından tanınması, yazılım şirketlerinin ve uygulama geliştiricilerin bu teknolojiye bakış açılarının incelenmesi için şirket yöneticilerini ve uygulama geliştiricileri “XML Günü”nde buluşturdu. Toplantıda XML teknolojisi ve kullanımları detaylı olarak incelenirken şirketlerin XML stratejisine duyduğu gereksinimin altı özellikle çizildi.

Oracle, Microsoft, Software AG, IBM, Veripark, Garanti Teknoloji, Hitit Bilgisayar ve Gantek firmalarının katıldığı toplantıda Enformasyon Yönetim Mimarisi ve XML, Gelecek Nesil Uygulama Altyapısı ve XML, Network Ekonomisinde XML Sunucularının Yeri ve Önemi, Dynamic e-Business, e-İş Uygulamalarında XML, Bankacılık Uygulamaları ve XML, Uygulama Geliştirmede XML’in Etkin Kullanımı, Entegrasyon ve XML konuları etraflıca tartışıldı.

Hitit Bilgisayar Hizmetleri Sistem Geliştirme Müdürü Hakan Ünlü

“Uygulama Geliştirmede XML’in etkin kullanımı” konusuna değinen Hitit Bilgisayar Hizmetleri Sistem Geliştirme Müdürü Hakan Ünlü, bugün XML’in, daha çok uygulamalar arası veri alış-verişi için geliştirilmiş bir standart görünümünde olduğunu söyledi.

Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “XML bize veri modelleme ve veri depolama konusunda da çok elverişli bir altyapı sunuyor. Bazı veri yapılarını ilişkisel bir veri tabanı yerine XML ile daha kolay modellemek mümkün. Özellikle hiyerarşik bir yapı gerektiren uygulamalarda verileri XML olarak saklamak ve işlemek pekçok kolaylığı da yanında getiriyor.”

VeriPark Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yoğurtçu

“e-İş Uygulamalarında XML” konusunu ele alan VeriPark Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yoğurtçu, şirket olarak XML ve XML tabanlı en önemli teknolojilerden ‘Web Servisleri’ni kurumlararası iş ilişkilerini artıracak ciddi bir teknolojik gelişim olarak gördüklerini belirtti.

VeriPark ürünlerinin tasarımında XML teknolojilerini yoğun olarak kullandıklarını dile getiren Yoğurtçu “VeriPark’ın Denizbank ve Vestel grubunun B2B ilişkileri için kullandığı Veritical ürünü bunun iyi bir örneğidir. VeriPark olarak kurumlara önerimiz varolan altyapılarını ve iş hedeflerini düşünerek, bir XML stratejisi oluşturmaları ve IT altyapılarını bu strateji dahilinde geliştirmeleridir” dedi.

Garanti Teknoloji Stratejik Destek Uzmanı Osman Karakuş

Garanti Teknoloji Stratejik Destek Uzmanı Osman Karakuş, elektronik ortamda B2B iş modelinin hızlanarak gelişebilmesi için sistem bağlantılarının, her bağlanılan nokta için yeniden yatırım yapmaya ve fazladan emek harcamaya gerek kalmadan anlaşılabilir, kolay uygulanabilir ve çoğunluğun üzerinde anlaştığı standart metodlar ile yapılması gerekliliğinin kaçınılmaz bir gerçek olduğunun altını çizdi.

Karakuş şu bilgiye verdi: “Garanti Teknoloji, şirketlerin hem kendi iç bünyelerinde hem de diğer şirketler ile veri paylaşımlarında ortak bir dilin oluşmasını ve kullanımını sağlayacağını öngördüğü XML teknolojilerini bu yüzden desteklemektedir. Bu öngörüyü desteklemesi nedeniyle Garanti Bankası ülkemiz şartlarına uygun standartların diğer bankalar ile birlikte oluşturulması için başlatılan çalışmaların içinde yer almayı görev olarak kabul etmektedir.”

IBM Türk, eBusiness Ürün Yöneticisi Yeşim Mutlu

Araştırma raporlarına göre entegrasyonu basitleştiren yazılım ve servisler için 2005 yılında 50 milyar dolarlık bir pazar fırsatı olduğunu, IBM’in de bu pazardan önemli bir oranda paya sahip olabilmek için gerekli adımları attığını belirten IBM Türk, eBusiness Ürün Yöneticisi Yeşim Mutlu, “Dinamik e-iş, IBM için büyük bir iş anlamına geliyor. Büyümemizi sağlayacak, yazılımlarımıza adaptasyonu hızlandıracak, danışmanlık ve sistem entegrasyon servisleri için yeni fırsatlar yaratacak ve başta bizim en güçlü sunucularımız olmak üzere donanım talepleri yaratacak.” dedi.

Microsoft Sistem Mühendisi Çiğdem Çimen

Microsoft .NET vizyonunun temelinde; işletmelerin ihtiyaç duyduğu bilgilere her yerde, her an ve her türlü bilgi işlem cihazıyla, platformla veya uygulamayla erişebilmesinin bulunduğunu belirten Microsoft Sistem Mühendisi Çiğdem Çimen, “İşletmeler verilerini paylaşabilecek, süreçlerini entegre hale getirebilecek ve güçlerini birleştirerek müşterilere özel kapsamlı çözümler sunabilecek. Bu vizyonu gerçekleştirmek ve gelecek kuşak Internet’in önündeki engelleri kaldırmak için çözüm ise XML’de yatıyor. World Wide Web Konsorsiyumun yönetiminde bir açık endüsri standardı olan XML sayesinde araçlar ve uygulamalar arasında alınıp verilen veriler tanımlanabiliyor” dedi.

Software AG Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Ultav

“Network ekonomisinde XML sunucularının yeri ve önemi” konulu bir değerlendirme yapan Software AG Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Ultav, şirketin bu konuya verdiği önem ve ürünleri hakkında detaylı bilgi aktardı. Ultav, XML’in kritik elektronik iş çözümlerinin evrensel anahtarı olarak kabul edildiğini sözlerine ekledi.

GANTEK Teknik Danışmanı Bülent Emre Duman

GANTEK Teknik Danışmanı Bülent Emre Duman ise XML ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “XML istediklerimizi sınırlamalar olmadan yapma imkanı veriyor. Bu sınırsızlık denizi içinde her sektör kendi taglerini ortaya çıkartmış ve bu sayede entegrasyon ve bilgi paylaşımını en üst düzeyde tutma imkanına sahip olmuşlardır.

Bugün XML, gelişmiş teknolojisi ile her türlü entegrasyon ve güvenlik sınavlarını vermiş, gelişmeye devam eden ve WML, SOAP, UDDI gibi birçok yapıya da altyapı hazırlayan bir oluşumdur. EDI gibi çok pahalı olmayan açık standartlara uygun olan XML’ in yakın gelecekte çok daha yaygın kullanılacağını ve tüm yazılım üreten firmaları arkasından sürükleyeceği kesin gibi görünüyor.”

TBV Projeler Koordinatörü ve XML Çalışma Grubu Başkanı Tuncer Üney

TBV Projeler Koordinatörü ve XML Çalışma Grubu Başkanı Tuncer Üney, grubun ortak bir altyapıya dayalı olarak sektörlere özel, çeşitli veri şemalarının yaratılmasının, ülkemizde veri standartlarının oluşturulmasına önemli katkı sağlayacağını belirtti. Üney sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çerçevede, bilgi standartlarının oluşturulmasına temel olarak, XML’in (Extensible Markup Language) olanak ve özelliklerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaştırılması ülke çapında önemli bir katkı olarak görülüyor.

Ülkemizde faaliyet gösteren kurumların, kendi aralarında ve dünyadaki diğer kurumlarla bilgi alış-verişini kolaylaştırmak ve daha etkin hale getirmek için yeni teknolojilerden birisi olan XML’in tanıtılmasını ve kullanımını sağlamaya yönelik bilgilendirme çalışmalarına katkı verilmesi hedefleniyor.
Paralel olarak dünya çapında bu konudaki gelişmelere katılımın sağlanmasının özendirilmesi amaçlanıyor.”

XML nedir ?

XML (Extensible Markup Language-Genişleyebilir İşaretleme Dili), e-ticaret, elektronik veri değişimi, tedarik zinciri bütünleştirmesi, veri yönetimi, akıllı arama makineleri gibi birçok alanda stratejik bir araç olarak kullanılacak basit ve esnek metin biçimi teknolojisidir. XML’in özellikleri veri yapılarını, içeriklerini ve kavramlarını platform, şirket ve dilden bağımsız bir yapıda temsiline imkan vermektedir.

Etiketler: HaberXML

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

DEPREMDE HABERLEŞME SIKINTISI

6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş Merkezli Deprem Sırasında Yaşanan Haberleşme Sıkıntısına Dair Bilgiler

YAZARLARIMIZ

blank
Ernur Öktem
  • Tarhan : Kullanıcılara İstediğini Değil İhtiyacı Olanı Vermek Gerekir
blank
Fusun S.Nebil
  • TikTok’u Yasaklarlarsa, Biden ve Demokratlar, Z Neslinin Tokadını Yerler mi?
blank
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • GDPR Kararı, Meta’nın Kişiselleştirilmiş Reklam İşini Zora Sokuyor
blank
Mehmet Taşnikli
  • Çip Dünyasının Devi ARM, Halka Arz Öncesi Fiyatları Yükseltmeye Uğraşıyor
blank
turk-internet.com / Bilgi
  • Stalkerware; Sadece Hackerlar Değil, Yakınlarınız da Cihazlarınıza Sızıyor

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Operatöre Ceza Verdik, Gelecek Depreme Kadar Kötü Haberleşmeyi Unutun
  • Meta’nın Güvenlik Yöneticisi, Yunanlılar Tarafından Hacklendi ve 1 Yıl Takip Edildi
  • Numarası Bilinen Android Telefonlar Hacklenebiliyor
  • Baz İstasyonları Cinneti ve Enkaz Altında Kalmak
  • Bilişim Uzmanlarının Büyüyen Sorunu Tükenmişlik Sendromu

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız
blank

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.